דילוג לתוכן הראשי

רשומות

טור דעה: ינון מגל בעידן סקס והעיר הגדולה.

שוב הפייסבוק כמרקחה. מי על הכוונת הפעם? החרמן התורן, ינון מגל. או שכולכם תמימים, או שאני לא יודעת באיזה כוכב אתם חיים. אנשים שמתנהלים כמו ינון מגל יש כמעט בכל מקום עבודה. נו, די, אל תגידו לי שמעולם לא נפגשתם בכאלו. אני מכירה לא מעט גברים נשואים (וגם כאלו שלא) במקומות עבודה, שמסתכלים על נשים בסביבתן במבט של "בא לי לזיין אותך". 

בגדי השף החדשים. הכל על חדשנות במטבח :)

בשבוע שעבר הוזמנתי לאירוע הפתיחה של FOOD EXPO 2016, שהתקיים באולם התצוגה של חברה נעמן. המיקום: יהיי! ראש העין. הכי קל"ב שיש. ברור שהלכתי. FOOD EXPO 2016 יוצא לדרך לראשונה ביוזמת מועדון Chef's Club Israel  שנוסד בשנת 2014 על ידי השף חי שוורץ ואיש העסקים וחובב הקולינריה שחר שאטי. כיום מהווה המועדון בית מקצועי הדואג לקידום מעמד השף בארץ ובעולם. הכנס הופק בשיתוף חברת "נעמן". בכנס ביקרו מאות שפים, מסעדנים, מלונאים, קונדיטורים, טבחים, מנהלי רכש, מנהלי מזון ומשקאות, בעלי חברות קייטרינג ועוד. אהה, גם עיתונאים ובלוגרים, כמובן. כי מי אם לא אנחנו נספר לכם איך ומה היה? :)

אליס בארץ המלאות. Who The Fuck Is Alice, ומה היא עושה ב-18 לנובמבר?

את אליס היכרתי לפני כחודשיים, בדמותה של חנות קטנה ומופלאה. החנות הצבעונית והנעימה הביאה אותי לשאול את השאלה המתבקשת משירה של הלהקה האגדית smokie: ?who the fuck is alice

מתכון לעוף עם בטטות בעשר דקות עבודה, עם רוטב פלאים.

אתם הרי יודעים שאני אוהבת קיצורי דרך, ואיפה שאני יכולה להכניס אותם, זה בדיוק מה שאני עושה, כל עוד הם לא פוגמים בתוצאה הסופית, ולא מכילים מלא צבעי מאכל וצרות אחרות. את העוף שלי ברוטב השזיפים החלפתי לאחרונה לעוף ברוטב מעט שונה, על בסיס סילאן, סויה, פלפל צ'ילי, דבש, שום, ועוד. והקסם? אני לא צריכה להכין אותו, הוא כבר מוכן, ומשתלב לי נפלא עם כל מיני מאכלים שהכנתי לאחרונה, מאז שגיליתי אותו. הוא הפך לחבר מאד טוב שלי במטבח, במיוחד כשאני מחפשת אוכל בשרי טעים ומהיר הכנה. אז הנה, המתכון לעוף עם בטטות. מתכון מהיר הכנה לעוף בתנור עם טעם גן עדן. אני מזהירה: זה ממכר.

המסעדה הגרוזינית הכי שמחה. וגם: מתכון לחינקלי. תביאו לי עוד מהחינקלי הזה!

לגרוזינים יש אוכל נהדר. מלא בבשר, באגוזים, בדברים טובים. אנחנו, ה"אלו שאינם גרוזינים", מכירים בעיקר את המאכל הלאומי של הגרוזינים, או הקרעפלך הפולני בגרסה הגרוזינית: חינקלי. כן, גם על חצ'אפורי בטח רובכם שמעתם. אבל האמת, למטבח הגרוזיני יש הרבה יותר מה להציע מחינקלי וחצ'אפורי. אז הלכתי לבדוק איך זה מרגיש וכמה זה טעים :) הדרך לירושלים כבר עוררה בי תיאבון בלתי מוסבר. תמיד זה ככה. כשאני שומעת "ירושלים" אני שומעת "אוכל". מין התניה פבלובית שכזו.

בישול בטכנולוגיית אינוורטר. לחיי הטכנולוגיה, ופנסוניק :) וגם: מתכון לסלט פלפלים קלויים.

את קריירת הבישול במיקרוגל שלי סיימתי מזמן. ניסיתי בעבר, וחוץ מכמה דברים בודדים שהמיקרוגל יפה להם, הרוב לא ממש עובר. אז ויתרתי. יום אחד פתחתי את המייל, וחיכתה לי הזמנה לסדנת בישול במיקרוגל ב מסעדת הבשרים הדסון . זה מה שהיה כתוב בהזמנה:

גם העיר הזו מתעוררת לסצינה קולינארית. סילו ושמחו :)

"אני רוצה להזמין אותך למסעדה בחולון", היא אמרה לי. "חולון?" שאלתי בפליאה. "מה כבר יש לקולינריה בחולון להציע?" חפרתי. "אהה!" היא ענתה. "על השף רובי פורטנוי שמעת?" שאלה, תוך כדי שהיא מוסיפה בלי לקחת אוויר "הוא בישל לנשיא צרפת לשעבר ניקולא סרקוזי, והיה שף במסעדות תל-אביביות מובילות. "מנטה ריי" את מכירה? רגע, וההוא גם היה השף והבעלים של קייטרינג "פרי הארץ". "אז תגידי רובי פורטנוי", אמרתי לה. "ברור שאני מכירה". "אהה, וברור שאני באה" :) כך הסתיימה השיחה על "הסצינה הקולינרית בחולון", שמסתבר שהיא חיה, נושמת, קיימת ובועטת. לא בהיסטריה, בינתיים, אבל ניצוצות כבר יש, והם טובים.

עזבו אתכם מארוחות בוקר, לכו על בראנץ' משגע. מקום חלום.

כל פעם שאני משלמת על ארוחת בוקר טובה, אני מאושרת. מצד שני, רוב ארוחות הבוקר בבתי הקפה כ"כ חוזרות על עצמן, כ"כ לא מיוחדות בעליל, וכ"כ לא מפתות, שכשמגיע החשבון אני שואלת את עצמי "על מה ולמה?" תוספות לחביתה - כל תוספת (גרם וחצי, כן?) 3 ש"ח (במקרה הטוב). רוצה מיץ גזר? תוסיפי, תוסיפי. מי שישמע, הגזר עשוי מזהב. ובסוף, מגיע החשבון, ותמורת מהו שבין 50 ל-60 ש"ח יוצא שאני אוכלת חביתה, סלט (לפעמים טרי מאד ולפעמים יצא הרגע מהמקרר), כמה גבינות, אולי טונה או אבוקדו, במקרה הטוב טחינה, ריבה, לחם, קפה, ומיץ תפוזים (שלרוב הוא לא סחוט במקום). עזבו אתכם מזה, ותרשו לעצמכם יותר. הרבה יותר.

מתכון לשקשוקה תרד של השף אבי ביטון. מתכון טעים להפליא!

עוד מתכון משגע מהסדנה שעשיתי עם השף אבי ביטון, הפרזנטור של קסנון XENON , שיש להם כלים למטבח שממש כדאי להכיר. אני כבר מאוהבת :) מאז שהיכרתי את כלי האבן - קשה לי לבשל בכלים אחרים. הכלים מתנקים בקלות, מפזרים חום מעולה, ויש להם גם תחתית אינדוקציה. סדרת GRANITO כוללת סירים, מחבתות ו פלאנצ’ה שעליה סיפרתי בפוסט הקודם ,  בציפוי אבן שיש תוצרת שווייץ וגרמניה. היום עשיתי את ה"סיפתח" לסוטאז ' שלי, עם פלפלים ממולאים שהכנתי- והאמת? תענוג! הסיר מקסים, המכסה שקוף עם ידית הרמה מסיליקון, והידיות נוחות מאד לאחיזה. אחד המתכונים שהכנו בסדנה הוא מתכון שאני מאד אוהבת כבר מימים ימימה, שקשוקה תרד.

כלים שווים, ומתכון לפילו סביח עם הטיפ הכי מעניין להכנת טחינה ביתית!!!

פלאנצ'ה.  אני משתמשת בה לפחות פעמיים בשבוע. היא אחד הכלים הכי יעילים במטבח שלי, והיא משמשת אותי להכנה מהירה של חזה עוף וירקות. על הפלאנצ'ה, ברור :) אחד המוצרים הכי הכי הכי שווים במטבח שלי היא הפלאנצ'ה מתוצרת קסנון XENON.