דילוג לתוכן הראשי

רשומות

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

מיט קיטשן. מסעדת בשרים כשרה מליגת העל.

כולם יודעים שאני קרניבורית לא קטנה.  בשר טוב, מבחינתי, הוא אושר גדול. תנו לי ביס מפילה משובח, מאנטריקוט מדיום, או מסינטה מעולה, ואני בהיי. את שני השפים הצעירים, שף נדב נצר ושף אלעד לוי, יצא לי להכיר בדיוק באותו מקום, רק בשם מסעדה אחר, "שיין אנד שארפ" . מהיום אמרו: מיט קיטשן.   מסעדת הבשרים בין הטובות בעיר, ובטוח שזו מסעדת הבשרים הכשרה הכי טובה בת"א. 

המהפכה של התורכים, ראלקו, ודניאל חסון. מה הקשר? :)

בשבוע שעבר הוזמנתי למסיבת עיתונאים לרגל חגיגות שנה לזכיון של ראלקו על המותג בלומברג, מותג גרמני מצליח. ראלקו רכשה את הזיכיון על המותג לפני כשנה, ומשיקה אותו מחדש בישראל. Blomberg הוא מותג מוביל בעולם המשווק בלמעלה מ-50 מדינות ומתמחה במוצרי חשמל שמשתלבים בהתאמה מושלמת לבית. הרצאה הייתה בסימן "בהרמוניה עם הבית שלך". מי שנתן את ההרצאה על שילוב מוצרי החשמל בחללים בצורה כ"כ מדויקת, היה המעצב דניאל חסון, שהראה מצגת של דירות בעיצובו, בהן מוצרי החשמל הופכים להיות רהיט משלים בחדרים השונים.

מושיק רוט ודובדבני מבשלים יוגורט דנונה, ואני מכינה לכם צזיקי. הכי יוגורט.

התאספנו כמה פודי'ס משפיענים לסדנת בישול עם מושיק רוט.  כן, כן, האיש והכוכבים. רואה כוכבים, ולא רק בלילה.  (אהמממ, וגם לא מפסיק לדבר עליהם). בתפקיד הסו שף השובב היה דובדבני.  כן, כן, ההוא עם החיוך והצחוקים. לפעמים אני שואלת את עצמי אם הוא יכול או יודע להיות רציני. כנראה שלא ממש, וטוב שכך. 

סי גארדן - גן אירועים חיפאי בסטייל.

בשבוע שעבר לקחתי חלק במסיבת ההשקה של גן אירועים מקסים ויוצא דופן. הימים - ימי הקיץ החמים, הלחות - בעיצומה, אבל שום דבר לא מנע ממני להנות באירוע הכ"כ מושקע, ובעיקר בזכות האוכל המצוין שהוגש. מישהו יודע לעשות את העבודה ב סי גארדן, אולם האירועים החיפאי  :)

עוגת דובדבנים ונקטרינות, וגאדג'טים מדליקים שכדאי להכיר :)

את העוגה הבחושה הזו אני מכינה כבר שנים. זו עוגה שהיכרתי באחת התוכניות של אהרוני, כשאני הייתי באחת התקופות הלחוצות של חיי, וכל מה שרציתי זה מתכונים קלים ומהירים, והרבה מתוק. במקור, העוגה היא עוגת שזיפים. עונת הדובדבנים הייתה לאחרונה בשיאה, וכך גם חוסר היכולת שלי לעמוד בפניהם. אז קניתי המון :) אכלתי חמש, עשר, עשרים, ועדיין - נשארו המון. החלטתי להכין עוגת דובדבנים, כדי שלא אצטרך למצוא את עצמי מול דובדבנים שהולכים וקמלים לאיטם במקרר. רציתי קצת יותר מ"רק דובדבנים", עוד קצת צורה וצבע, אז ניצלתי גם את שלוש הנקטרינות שהיו בבית.

מתכון לבראוניז שלי. הכי פשוט, הכי טעים.

שוקולד הוא אחד מהדברים שיכולים למוטט אותי. מעונג, כמובן. אין כמעט ילד בעולם שלא גדל לתוך עוגת יומולדת של שוקולד עם סוכריות צבעוניות, מתוקה להפליא, עם קרם שוקולד של ילדות מתוקה. ככל שהתבגרתי, תהליך שקורה לכולם, הבנתי את הקסם שבשוקולד. שוקולד החלב "כבר לא", ושוקולד מריר איכותי תפס את מקומו בעולם שלי. כשנסעתי לתערוכת השוקולד בפריז עם חברתי השוקולטיירית מיה שטרן, הבנתי מה זה שוקולד "אמיתי". המרקמים, הטעמים, ממש ארץ האפשרויות השוקולדיות הבלתי נגמרות. מסקנה סופית: אני אוהבת שוקולד. את עוגות השוקולד המתוקות של פעם, תוך כדי תהליך ההתבגרות, החליפו עוגות מרירות יותר, שוקולדיות יותר, עם אחוז מוצקי קקאו גבוה יותר. שלוש תוספות שהולכות לי הכי טוב עם שוקולד: אגוזים/קפה/תפוז. בגלל שהבת שלי עדיין "ילדה" שלא אוהבת שוקולד+תפוז ובטח לא שוקולד+קפה, הכנתי בראוניז אגוזים, הלכתי על הקז'ואל. שהיא לא תגיד שאני דואגת רק לעצמי:)

מסעדת כיתאבון עם ערוסה בשר, והממולאים של פאתינה זועבי. יום בנצרת

לא מעט פעמים ביקרתי בנצרת. עיר מיוחדת, מעורבת, קדושה, ומרגשת. גם מבחינה קולינארית, נצרת היא אחת ויחידה. אוסף של מסעדות ערביות מעולות, עם אוכל משובח ואירוח לבבי, כמו שהערבים יודעים לארח. מה שקרא: "פותחים שולחן". הביקור בנצרת הפעם התמקד במסעדת כיתאבון. פתחו שולחן :)

ערב משכר בלאגו עם שי חי ותניה, עומרי וקסניה, ועם קוקטיילים שעשו שמח :)

בעיניי, לאגו ראשון לציון הוא האולם הכי שווה לאירועים. לא משנה אם זה חתונה, ארוע חברה, או כל אירוע אחר - לאגו הוא המקום המושלם. האולם עם האוכל הכי טעים, עם הקינוחים הכי הורסים, עם המשקאות הכי מוטרפים. אני אסביר לכם למה לאגו הוא האולם הכי טוב לאירוע שלכם :)

אין ספק שהן נאות :) קולקציית הקיץ של טבע נאות.

סנדלים, סנדלים, סנדלים. פעם, היו לנו תנ"כיות. בהדרגה, הן השתכללו. תנ"כיות מסוגננות. ואז באה טבע, עם "תנ"כיות סטייל", אבל צבעוניות ואופנתיות. מאז שטבע פרצה אל חיינו, עם שניים שלושה סוגי סנדלים, שהיו תחת קטגוריית "סנדלי נוחות", היא לא מפסיקה להפתיע.