דילוג לתוכן הראשי

רשומות

הפתעות מתוקות עד דלא ידעתם: פורים כמעט כאן!

משלוחי מנות יכולים להיות סטנדרטיים, ויכולים להיות מאד מאד מיוחדים וכיפיים. הפעם, ריכזתי עבורכם כמה רעיונות היסטריים למשלוחי מנות, רק מדברים שאני הייתי שמחה לקבל - ואם הייתם נותנים לי להרכיב לכם את משלוח המנות - הייתם מאושרים, מבטיחה לכם :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

אביב הגיע, אביבי בא! SMART KITCHEN

לאחרונה הוזמנתי לבחון את קולוקציית המטבחים החכמים של "אביבי מטבחים". אני חובבת מטבחים, הרי זה ידוע. המטבח הוא לב הבית עבורי, והוא המקום שבו אני "מבלה" חלק גדול מיומי. מכיוון שני לפני הקמת מטבח חדש, הנושא מאד עניין אותי, ובהתרגשות מהולה בשמחה נכנסתי לאולם התצוגה המפואר של "אביבי מטבחים" בהרצליה פיתוח. המטבחים החכמים, או בשמם הרשמי "קולקציית SMART KITCHEN", מעוררים תיאבון. לא רק לאוכל, גם לסטייל. כי מטבח צריך סטייל, נקודה. ברור שסטייל חייב ללכת יד ביד עם פונקציונליות, כי אחרת אין לזה ערך ממשי, אבל זה בדיוק מה שמייחד את הקולקציה: יפה, חכמה, פונקציונלית, מרגשת.

פאי רועים. מתכון קל ומטריף לשפרד'ס פאי.

ימי חמישי אצלי הם ימים מיוחדים."ימי פינוק", אני קוראת להם.  פינוק לחיילים שלי, כי הכי מגיע להם. בימי חמישי אני מבשלת מוקדם. הילדים חוזרים מהצבא, בשישי יש להם חופש, וכבר מחמישי אני מפנקת אותם בדברים טעימים ובהרבה אוכל ביתי, אחרי שבמשך השבוע הם אוכלים צהריים בבסיס.

מתכון למרק אפונה נהדר, זכרונות מסדנת בישול וצילום כיפית במיוחד.

כשמערבבים לי אוכל עם צילום - אני באמת לא צריכה כלום, אני מאושרת. עכשיו בטח יהיה לכם ברור למה לא יכולתי לסרב לבוקר שישי של סדנת צילום ואוכל, שפורסם באתר המעולה funzing , שמאפשר למצוא טריליון פעילויות פנאי במיליון תחומים. טוב, אני מחפשת תמיד צילום ואוכל, שני התחביבים שלי. כשאני מוצאת את שניהם - אני יודעת שאני הולכת להנות.

פשוט AS IS. כשחומר גלם פוגש סטייל.

עיצוב הבית זה נושא שאני מאד מאד אוהבת להתעסק איתו. אם היה לי כשרון עיצובי, מעבר ללהתלהב מפריטים כאלו או אחרים, בטוח הייתי בוחרת להיות מעצבת פנים. אבל כמו שהבנתם - אין לי יכולת לראות חלל שלם, אלא פריט פריט. אני יכולה להגיד מה יפה בעיניי ומה לא - אבל לחבר את הפריטים לתוך החלל - ולעשות מהם מקשה אחת הרמונית - אין סיכוי.  כשאני נכנסת למקומות של עיצוב, גם אם קוראים להם איקאה, בא לי לעבור דירה ולהתחיל להכניס פריטים מעלפים הביתה. נו, מי לא רוצה להעיף את כל הדברים שאספנו עם השנים - ולהתחיל מחדש עם בית שנראה כמו מעיתון הום סטיילינג?  אני כן. כשנכנסתי ללונה פארק של קסטיאל בסניף חוצות המפרץ, בדרך לסופ"ש בצפון, לא רציתי לצאת. רציתי לקחת הכל הביתה. ה-כ-ל. כמעט. AS IS.  כי קסטיאל AS IS, הקונספט היותר צעיר וידידותי ברמת התמחור - הוא קונספט מדהים בעיניי.  ריהוט צעיר ומודרני, צבעוני ומהפכני, רגוע ומשוגע, וכזה שבא לי לשים על הטנדר, ולנסוע איתו עד הבית. AS IS.

מאצויה. מסעדה יפנית מאצוינת :)

לאחרונה הוזמנתי לארוחת ערב במסעדה יפנית.  "זה באזור הבורסה", היא אמרה. אז נסעתי. אני, שמכירה את הבורסה בשעות היום ועם אפס סיכוי לחניה בפחות מ-1000 ש"ח ליום (נו, הבנתם), הופתעתי לגלות שיש לי ברחוב סמוך למסעדה המון מקום לחנות בו. כבר יתרון גדול.  מסעדת  מאצויה נמצאת על כביש ראשי, ברחוב מנחם בגין, ממש ממול מלון לאונרדו סיטי טאוור.  באתי בלי ציפיות. יש המון מסעדות אסיאתיות לאחרונה, מעטות מהן טובות ממש. חוצמזה, תמיד עדיף לבוא עם ציפיות נמוכות, ככה אין אכזבות.

איך מצפים תותים בשוקולד, מסעדה רומנטית, ורעיונות למתנות מיוחדות. וולנטיין! זמן לאהבה :)

וולנטיין הוא יום חג לאוהבים. נכון, הוא חג נוצרי, ושמו המלא הוא יום ולנטינוס הקדוש (בלטינית: Dies sanctus Valentinus;  באנגלית: St. Valentine's Day), אבל אהבה זו אהבה, והדת שלה ממש לא רלוונטית. תמיד טוב לחגוג אהבה. וולנטיין דיי אומץ גם בישראל כיום האהבה, בנוסף לחגיגות של יום האהבה העברי, המצוין בט"ו באב. לקראת הוולנטיין דיי הקרוב מאד, קיבצתי עבורכם כמה רעיונות לחגיגות ו/או מתנות לאוהבים. לאלו שרוצים לפנק ביג טיים

מזונות על, מועדון חדש, מתכון לכדורי תמרים משגעים ולסשימי סלמון הורס.

צילום: חנן דיאמנט (יח"צ) הוזמנתי להשקה בריאה במיוחד. "סופר פוד".  מכיוון שלאחרונה אני אוכלת יותר מזון בריאות ופחות ג'אנק, שמחתי. חידושים בתחום המזון הבריא תמיד תורמים לי.  ובכלל, כשהשף המוביל את ההשקה הוא עומר מילר, אז בכלל תמיד כיף. ההשקה התקיימה ב "ניופאן גורמה" , שם גם למדתי קורס קונדיטוריה לאחרונה, מקום שתמיד כיף לחזור אליו. את "חבר" אנחנו מכירים כמועדון שווה במיוחד, רק שלרובנו אין זכות כניסה למועדון השווה הזה. כן, כן, מועדון לאנשי צבא, קצינים ואנשי קבע, ולמשרתי כוחות הביטחון. אז אם עד היום לא נתנו לנו להיכנס - עכשיו נותנים לנו פתח, ומי שלא ינצל את הפתח הזה - יפסיד בטוח. כי אחרי הכל, מדובר בבריאות שלנו.

מסעדת כרמים. התרחקתי מהמרכז, מצאתי פנינה.

לפני כשבועיים היו לי כמה סידורים בחלקה הקצת יותר דרומי של הארץ. על הדרך נפגשתי עם חברה שגרה לא רחוק ממסעדת "כרמים" במושב סגולה , שנמצא בין קרית מלאכי לקרית גת, לבאים מצפון. עליתי על כביש 6, ותוך כ-45 דקות הגעתי לכניסה למושב סגולה, למסעדת כרמים של השף סהר רפאל. קיוויתי שהמסעדה שמרה על יציבות.  יצא לי לאכול בה לפני כמה שנים, והיה מעולה. בעיניי, היא שייכת לז'אנר המסעדות שרוצים לחזור אליהן. מסעדת שף שווה, כך זכרתי אותה. נסעתי עם חשש. לא מעט יוצא שמסעדה שנהנתי בה, וחזרתי אליה אחרי תקופה - מרגישה לי בסטטוס "עייפות החומר". המנות כבר לא מושקעות, הטעמים כבר לא חדים, והשירות לא כשהיה.

הפיצות החדשות של אסף גרניט. מי הפייבוריטית שלי? קולקציית החורף של דומינו'ס.

אני אתחיל עם הצהרה: אני מטורפת על פיצה! למרות שאני ממעטת בגלוטן, ומרגישה עם זה נפלא, רק דבר אחד מוציא אותי מיכולת האיפוק: פיצה שיוצאת מטאבון, חמה וטעימה. כשיש עליה תוספות מעניינות - בכלל.  החדשות של אסף גרניט נחתו אצלי בבית, לבדיקה, וכמובן שלא יכולתי להישאר אדישה אליהן. אחרי יריית הפתיחה של "פיצת השף" של דומינו'ס , שכללה חמש פיצות מעניינות (ארבע מחבתות, בקרנה, בצלאל, פולנטה ושקשוקית), יצא הליין החדש בסדרת Assaf Granit by Domino's Pizza  שלוש פיצות חדשות בקולקציית החורף: מלכת השוק, פלנצ'ה עגבניות ו-102.

דגים להמונים. בר דגים מפתיע, ומתכון הורס לסלמון כבוש בסלק וודקה!

אתם רואים את הסלמון הכבוש בסלק בתמונה שלמעלה? תכף יהיה מתכון שף למנה הטעימה הזו. שף ניר כרמלי אירח אותי בבר מדליק, בר דגים. ואיך קוראים לבר הדגים הזה? פשוט: בר דגים :) מנת הגרבדלקס (סלמון כבוש) הייתה כ"כ מעניינת וטעימה, שהבהרתי לשף שבלי המתכון למנה הזו, אני לא יוצאת מהמסעדה. הפעלתי גם את קסמיי, והצלחתי להשיג לכם את המכון הכיפי הזה. אבל קודם, קצת על המקום, בר דגים.

פוסט מומלצים: תבנית מאפינס הורסת, מסקרה מעלפת, כוס היסטרית למרק, ועוד הפתעות.

החודש נחתו אצלי בבית לא מעט מוצרים חדשים ומעניינים. חלקם יותר, חלקם פחות, חלקם מעולים, חלקם נחמדים. החלטתי לשתף אתכם בתובנות שלי ובהמלצות לגביהם, שלא תגידו שאני משאירה את כל המידע המעניין לעצמי.

הכל בסיר אחד! מתכונים לפאייה משגעת, תבשיל קציצות דג, מרק חרירה, ועלי גפן נפלאים.

יש משהו בבישול בסיר אחד, שעושה לי שמח. ממש כיף להכניס הכל לסיר, ולשכוח ממנו לזמן מה. ואז, כבמטה קסם, הוא מסיים את תפקידו על הכיריים, והופך לארוחה שלמה ונהדרת בסיר אחד. בלי יותר מדי כלים לרחוץ, בלי יותר מדי עבודה, והקסם קורה. במיוחד בחורף, תבשילים כאלו משמחים אותי במיוחד.  כשזמינו אותי לסדנת בישול שהשם שלה "הכל בסיר אחר", לא הייתי צריכה לחשוב יותר מדי.  עניתי: "ברור שכן".  לא אכפת היה לי מי מזמין, מתי או איפה. העיקר "סיר אחד".