דילוג לתוכן הראשי

רשומות

לזניה מגולגלת עם קישואים וגבינות, כזו שאי אפשר להפסיק לאכול.

לזניה.

טירמיסו? פבלובה? למה לבחור אם אפשר לשלב? מתכון לפבלובה טירמיסואית, או לטירמיסו פבלובי.

גבינת מסקרפונה היא אחת מהגבינות שאני יותר אוהבת להשתמש בהן בקינוחים. שני הקינוחים שאני הכי אוהבת מכילים מסקרפונה, הגבינה האיטלקית השמנה (40%) והנהדרת. טירמיסו, אותו קינוח איטלקי מטורף שאין צורך להציג, ופבלובה, אני אוהבת אותה עם קרם מסקרפונה ופירות יער.

קינוח כוסות לשבועות. כמה עשיר, ככה קל. וטעים בטירוף!

קינוחי כוסות הם המועדפים עלי. הם ממש יפים, הם מספקים תצוגה נהדרת, האורחים תמיד מתלהבים, והכי חשוב? הכנתם לא מסובכת, אבל מייצרת טעמים ומרקמים נהדרים.

קיש בצל סגול וקישואים. היסטרי!

קיש הוא תמיד מאכל אהוב וכיפי. הוא מקסים לאירוח, הוא לא מסובך להכנה, והוא ממש ממש טעים. קיש בצל סגול וקישואים

ריזוטו שלושה סוגי פטריות עם יין לבן משגע, מהחדשים של יקבי כרמל.

לקראת שבועות יקבי כרמל הזמינו אותי לסדנת בישול חלבית, שבכל מנה שולבו היינות הלבנים מהסדרה החדשה של SelecteD. המקום: ניופאן גורמה, מקום שתמיד כיף לחזור אליו. הזמן: רגע לפני החג הכי חלבי, הכי טעים, והכי לבן. היינות: בהתאם לקונספט הלבן, גם היינות לבנים. המנות: טעימות, לבנות, גבינתיות. המארחים: יקבי כרמל. לא צריך להציג, שהרי הוא אחד הותיקים והמוכרים, אין בית בישראל שלא מכיר את יקבי כרמל :)

מאפה בצק עלים עם פטריות וגבינות. שבועות בפתח!

לקראת שבועות, מתכון כיפי של פטריות וגבינות. מאפה בצק עלים במילוי פטריות, גבינה בולגרית וקשקבל

מדיקל סנטר TLV - מרכז רפואי תל אביבי לכירורגיה פלסטית וגניקולוגיה. שווה להכיר!

עינב אדיב ברר לאחרונה יצא לי לבקר במרכז רפואי "אחר". כשאומרים לי "מרכז רפואי", מייד אני רואה בעיניי רוחי מסדרונות ארוכים, המון רופאים, חלקם בחלוקים ירוקים, חלקם בלבנים, ועשרות אחיות ועובדי צוות. והמון, אבל ממש המון אנשים, שבאים לקבל את הטיפול הכי טוב שאפשר, עם דגש על "הציבורי הכי טוב שאפשר", שכידוע לנו, לא תמיד הוא באמת הכי טוב שאפשר. וגם המון רעש, ודווקא במקום שהכי בא לנו שקט. גיליתי את מדיקל סנטר TLV במקרה. הוזמנתי לסדנת הזרקות מעשית של חומצה היאלורונית שעוד מעט אספר עליה (וכן, אני אוהבת את החומצה הזו, שעושה לנו נעים להרגשה ולפנים), וגיליתי מרכז רפואי אחר. את מקומה של ההמולה תפסה שלווה. את המוני האנשים החליפה אווירה אינטימית ונעימה. את מקומם של המסדרנות הארוכים החליף גג מדהים, שצופה על גגות תל אביב המעניינים, ועל נוף אורבני משגע. וכן, היו גם בלונים, וכיבוד, ורוח נעימה, ושלווה. המון שלווה. לגמרי לא במקרה, ישבה לצידי אישה נאה, מרשימה ואמביציוזית, שנראה שיודעת בדיוק מה היא רוצה, ולאן היא מכוונת. "זה באמת מרכז רפואי?" שאלתי

מאפים טובים, יינות משובחים, ויש גם תירוש מופחת קלוריות. החידושים של פסח 2018

אין שולחן חג בלי יינות טובים + תירוש לילדים + קינוח כשר לפסח, שתמיד אתם רוצים שיפתיע, ושירגיש "רגיל". הפעם, יש לי כמה המלצות שהן יותר מנהדרות, ורק של דברים איכותיים, כי אתם הרי יודעים, אני אוהבת איכות :) אני אלך הפוך, ואתחיל דווקא עם הקינוחים, לפני היין.

חופשה בירושלים: מלון חדש ומרכזי, מסעדות מעולות, הטוויסט של מגדל דוד, ומקום קדוש לקינוחים.

ירושלים . עיר נפלאה, מעניינת, מיוחדת, מלאה בכל טוב, באנשים רבים עם דתות שונות, השקפות שונות, ומגוון של כל הדברים הכי טובים שיש: הנוף הכי יפה, השוק הכי מוצלח,  חושבים על חופשה בירושלים? ריכזנו עבורכם כמה מקומות שיעזרו לכם לצלוח את החופשה בכיף, עם הוצאות סבירות למלון במיקום מרכזי, עם האטרקציות הנפלאות שיש לעיר להציע, ועם אוכל טוב, מסעדות כשרות וגם כאלו שלא, ובית קפה שלא תרצו להפסיד.

דולפין ים. מסעדה עם היסטוריה מפוארת של אוכל מהים, ומתכון לביסק הסרטנים המפורסם.

דולפין ים הירושלמית היא מסעדה עם היסטוריה. לא כל מסעדה מחזיקה 50 שנה, בטח ובטח לא בירושלים, ועוד יותר כשהיא מסעדה לא כשרה. הרבה טלטלות עברו על דולפין ים. המסעדה פתחה את שעריה לראשונה בשנת 1967, עם שחרור העיר, והייתה למסעדה הישראלית הראשונה שנפתחה בירושלים המזרחית, ברחוב סלאח א-דין. עם פרוץ האינתיפאדה הראשונה, לדולפין ים לא הייתה ברירה: היא סגרה את שעריה במזרח העיר, ועברה לת"א עד לתחילת שנות האלפיים, אז חזרה לבירה, ומאז ועד היום מסעדת דולפין ים שוכנת במרכז העיר ירושלים. 50 שנה, יובל, או חצי מאה - דולפין ים שרדה כל טלטלה, כי הרי ככה זה בים, הטלטלות הן עניין שבשיגרה, ולומדים לחיות איתן.

אוהבים בשרים מעושנים? תשמחו להכיר את המקם של הארווי. Harvey’s Smokehouse

הביקור האחרון בירושלים הפתיע אותי. בחשיבה שלי, עישון בשרים זה טרנד מאד "תל אביבי" שכזה, מאד יאפי, ששייך לז'אנר מסויים. כששמעתי על מסעדת בשרים מעושנים במרכז ירושלים, קצת הופתעתי. "את חייבת ללכת לטעום", אמרו לי. "זו מסעדת בשרים חדשה, עם מעשנת העץ הראשונה בירושלים".

מסעדת מדיטה, מסעדת שף ירושלמית כשרה. האם עמדה בציפיות?

ב מסעדת מדיטה ביקרתי בעבר. זכרתי אותה כמסעדה נהדרת, עם מנות מושקעות וטעימות, וסימון של "למסעדה הזו אחזור מתישהו". בביקורי האחרון בירושלים, חזרתי. קיוויתי שהחוויה תישאר דומה, ושלא אצטרך לחזור עם "הצליח להם פעם אחת". ולא, אני לא כותבת את זה סתם. כבר קרה שהגעתי למסעדה שנהנתי בה בפעם הראשונה, ובפעם השנייה איכזבה. אז איך הייתה החוויה השניה במדיטה?

מלון היולדות היחיד בארץ שהוא באמת בית מלון: סוויט בייבי. חדש ויחיד בארץ!

מלון רמדה נתניה משיק את "סוויט בייבי - SuiteBaby" - וזו בהחלט בשורה ליולדות!

החדשים של סולתם: חנות חדשה, מוצרים חדשים.

רשת חנויות סולתם , שכולנו מכירים מהילדות (כי למי לא היו סירי סולתם בבית? עד היום אני מחזיקה אצלי את סירי הסולתם הישנים של אמי, והם אלו שמחזיקים מעמד לאורך עשרות שנים. היחידים שמחזיקים לנצח!) לא מאמינים? בבקשה! (וכידוע לכם, הבית שלי ע-מ-ו-ס בסירים שאני מקבלת באירועים ובמשלוחים הביתה, ועדיין, לסירי סולתם הישנים יש מקום של כבוד במגירות הסירים העמוסות שלי).