דילוג לתוכן הראשי

רשומות

תזונה קיטוגנית - לאכול בריא וטעים! סדנת קיטו אצל טל מאירי

תזונה קיטוגנית. כבר כמה שנים אני שומעת ממיה, חברתי שחיה בתאילנד, על התזונה הקיטוגנית שהיא ובן זוגה אודי מתנהלים לפיה. כשהם באים לביקור בארץ, ובאים אלי לארוחה, אני יודעת שאני צריכה להכין בשר טוב, רצוי עם הרבה שומן, ולהימנע מפחמימות וסוכר. הם התחילו בפליאו, ומשם נסחפו לתזונה הקיטוגנית, שהשפיעה מאד לטובה על בריאותו של אודי. מאז הם מנסים לספר למי שרוצה לשמוע. התזונה הקיטוגנית היא סוג של דיאטה שבה הירידה במשקל היא די מהירה, וכמו דיאטות אחרות, הסוד הוא קודם כל הורדת הפחמימות למינימום, והימנעות מקמח, פסטות, וסוכר.

יום כיף תל אביבי מושלם לנערת יומולדת: קולינריה, פינוקים מתוקים, ושופינג!

אין כיף יותר מסטריט פוד איכותי. יש באוכל הזה המון קסם, והמון פאן. דניאל בת 22. בהחלט סיבה למסיבה. חשבנו מה לעשות ביום ההולדת שלה, והיו המון התלבטויות. החלטנו לעשות יום כיף בעיר הכי כיפית שיש, תל אביב. יום כיף של בנות, או יותר נכון, יום כיף של אמא ובת. יום כיף שרק אנחנו יכולות לחלוק. כי אין מה לעשות, נשים שנתקעות בחנויות לשופינג יכולות להוציא גברים מדעתם.

Poupée, הבובה הכי יפה בעיר מציגה תפריט קיץ שווה, ובריוש שאסור לוותר עליו.

הבובה הזו שווה שאספר לכם עליה.  היא נפתחה בפברואר, בימים שאף אחד עוד לא האמין שאיזה וירוס ינחת עלינו וישנה את חיינו ב-2020. מקום הבילוי המועדף עלי, המסעדות, נסגרו, ואיתן גם הרבה חלומות של הרבה אנשים. גם אורן אסידו, זוכה משחקי השף (עונה 3), נאלץ לגנוז את החלום החדש שלו, אבל זמנית בלבד. את ימי "סגר הקורונה" בילה אסידו במחשבות על תפריט הקיץ החדש, כשהסגר הכפוי יצר הרבה זמן פנוי לעבודה על תפריט חדש ומשגע.  Poupée, בובה בעברית, היא מסעדה מרתקת.

קדירת בשר, פטריות, וירקות שורש. מתכון קליל שיחמם לכם את הלב.

לפעמים סתם בא לי לזרוק הכל בבוקר לסיר, ולתת לדברים לקרות. אלו המתכונים הכי כיפיים, בישול ארוך זה אחד מהדברים שאני אוהבת, אז הפעם קבלו מתכון קליל להכנת קדירת בשר ופטריות עם ירקות שורש. הכנתי לכם מתכון מצולם, כולל סרטון הכנה, כדי שלא תגידו שאני לא משקיעה בכם :)

פסטיבל אומקסה בשיתוף "ימה וקדמה" לחובבי האוכל האסיאתי והאלכוהול היפני, ויש גם מתכון לכדורי מיסו שהופכים למרק מיסו בדקה!

כי מי לא אוהב אוכל אסיאיתי? שיקום! כולם יושבים :) חברת ימה וקדמה מיבאת לארץ את מיטב חומרי הגלם לאוכל היפני של חברת Horaiya. את המוצרים הנהדרים יצא לי להכיר במסעדת סלאס Selas של שף אור גינסברג, שם הודגם השימוש במוצרים ע"י השף, ובנוכחותה של Misaki Tanida, האחראית לפיתוח יחסי המסחר הבינלאומיים של חברת  Horaiya. מיסאקי לימדה אותנו להכין "כדורי מיסו" miso balls, שהופכים למרק מיסו במגע עם מים רותחים. את הכדורים ניתן לשמור במקפיא למשך חודש.

קדירת בשר, חומוס וירקות שורש בטאג'ין

בימי החורף אני אוהבת להכין קדירות בשר, בכל פעם אני מגוונת את המרכיבים, את התבלינים, ואת התוספות, לפי מה שיש לי בבית מול העיניים, ולפי מה שבא לי להכניס באותו רגע. קדירת בשר עם ירקות שורש היא טעימה תמיד, והגיוונים אין סופיים, ומה יותר טוב מקדירת בשר חורפית טעימה ומחממת לב בימי החורף הקרים?

כשהעור מתייבש: המסכות שיעשו לכן חורף נעים בפנים

בחורף, אני סובלת. האמת, רובנו סובלים וסובלות. ככל שאני אוהבת חורף, העור שלי קצת פחות אוהב אותו. בחורף, לעור שלנו יש נטייה להתייבש. גם הידיים, גם הרגליים, וכמובן גם עור הפנים, שחשוף למשבי רוח חורפיים קרים ויבשים. גם המזגנים לא עושים טוב לעור, והחימום מייבש את העור, מה שיכול לוביל למרקם פחות יפה ונעים, להיעדר לחות, לקמטוטים ולסדקים.

מרק כתום מושלם

אני אוהבת מאד מרקים. כל שנה, אני מחכה לחורף, כדי שאוכל להתחיל להתפרע בגזרת המרקים. בגשם האחרון ממש בא לי מרק כתום. אצל רבים, מרק כתום נתפס כמרק מתקתק, בגלל השילוב של בטטה+שמנת מתוקה. אני מכינה מרק כתום טעים טעים, עמוס בבטא קרוטן, שמכיל דלעת, עדשים כתומות, גזר ובטטות.

כספי - לא רק חומוס, ועכשיו גם בחצר השוק בכפר סבא!

את חומוס כספי גיליתי לפני המון זמן, בשנת 2012, כשלימדתי נהיגה באזור שבו גדלתי, נאות אפקה בת"א. המרכז המסחרי של נאות אפקה ליווה אותי לאורך כל שנות ילדותי, והיה מקום הבילו העיקרי שלי מגיל 6, עד שיכולתי לנסוע לבד באוטובוסים :) לשכונה הזו, שכונת ילדותי, יש ותמיד תהיה פינה חמה בלב. לא מפתיע שגם בבגרותי, וגם כשלצערי אני כבר לא תושבת השכונה, נאות אפקה ב', אני אוהבת להגיע אליה, ולהסתובב סביב זכרונות הילדות הנוסטלגיים הנעימים שלי.

הקולקציה הזו כבר אצלי בבית, והיא לא פחות ממשגעת!

הוזמנתי לביקור במפעלי כרמל פלור דיזיין , חברת השטיחים היחידה שמייצרת בארץ, ושרובנו מכירים מימים עברו כ"שטיחי כרמל". ביקור במפעלים הוא אחד הדברים המרתקים, בעיניי. שלבי היצור, החל מחומר הגלם הבסיסי(במקרה הזה חוטים בכל מיני צבעים), למוצר המוגמר(שטיח יפיפה), תמיד מעוררים בי עניין גדול.