דילוג לתוכן הראשי

עוף עם כרובית, תרד וחלב קוקוס בסיר נהדר של טפאל (-:










מאז ומתמיד, הכלים של טפאל הם אלו שהחזיקו אצלי הכי הרבה זמן.
בניגוד לסירים אחרים עם ציפוי נון-סטיק, הציפוי של טפאל לא מתקלף ולא נשחק ביחס לסירים אחרים שאותם ניסיתי.

TEFAL השיקה את Sensorielle , סדרת כלי בישול המצוידת בציפוי נון סטיק (intensium ) חדש.
את המחבת של טפאל מהסדרה הזו כבר יש לי, ואני נהנית ממנו כמו שלא נהנתי מאף מחבת.
המחבת הזה, כלום לא נדבק אליו. ציפוי הנון סטיק שלו מעולה, וכל מה שאני מטגנת בו, נשאר מושלם.
כמה שמחתי לקבל את הסיר מאותה סידרה לבדיקה, כשגם בלי בדיקה, ידעתי שאני הולכת לאהוב אותו.
יש לי סיר של טפאל, מהימים שלפני "עידן הבלוגרים", והוא הסיר היחיד שנשאר אצלי "בחיים" לאורך כ"כ הרבה שנים.
הוא, וסירי הנירוסטה של סולתם.
בנון סטיק, הוא ניצח את כל הסירים האחרים.
הוא גם יפה, הוא גם נוח, והוא גם איכותי, וללא עופרת וקדמיום, כך שהוא גם בריאותי להפליא (-:








הנסיון הראשון שעשיתי איתו היה תבשיל של חזה עוף עם כרובית, תרד וחלב קוקוס.
איך מכינים?
מטגנים בצל במעט שמן אורז(או שמן אחר), עד להזהבה:






מוסיפים את רצועות חזה העוף, ותבלינים(מלח+פלפל)






כשהן זהובות, מוציאים מהסיר ומניחים בצד, כדי לא ליבש את העוף.
מפרקים כרובית לפרחים:



מכניסים לסיר, מוסיפים רוטב צ'ילי חריף, מלח ופלפל, ומקפיצים עד שזהוב:






מוסיפים עלי תרד טריים, ומערבבים:








מוסיפים את חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה, ומבשלים כמה דקות, עד שהחומרים מתמזגים.
בסירים האלו, שום דבר לא נדבק, לא לתחתית ולא לשוליים (-:




מוסיפים את העוף עם הבצל לסיר, ומערבבים.
טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך(-:






מעבירים לצלחת הגשה, ונהנים מכל ביס (-:



בתיאבון!!!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

קציצות בשר נהדרות ורכות, עם גזר ותפוח אדמה. מתכון מנצח, גם לילדים שלא מוכנים לאכול ירקות.

אני אוהבת קציצות. מאד מאד אוהבת קציצות. ויש לי בעיה: הבת שלי לא אוכלת כמעט ירקות. לפעמים אני מנסה להכין כל מיני דברים שאפשר לגוון אותם בירקות, כדי שיכנסו לה קצת ויטמינים חיוניים לגוף. ככה המצאתי את הקציצות האלו. פשוט לקחתי את מתכון הקציצות הרגיל שלי, ושדרגתי אותו. הקציצות טעימות להפליא, רכות ועושות שמח בלב. וכמו תמיד אצלי: המתכון גם קל להכנה. צ'יק צ'ק ויש ארוחת צהריים. אלו קציצות בשר מטוגנות, שאני מכינה אותן לפעמים עם עוף, לפעמים עם הודו, ולפעמים עם בקר. לפי החשק ולפי מה שיש בבית. אז הנה, המתכון לקציצות שתמיד מצליחות, ובתיאבון :)