דילוג לתוכן הראשי

מתכון לקרוקטים בטעמים. תיזהרו, זה ממכר!


















בביקור במסעדת הרמאנוס בפ"ת הוגשו לנו קרוקטים בטעמים,
סוג אחד היה עם פטרוזיליה, ואחד עם פטריות.
הקרוקטים האלו הם כאלו שכשטועמים אחד, רוצים עוד אחד, ועוד אחד, ועוד אחד, ועוד מנה :)
אחרי שהתמכרתי, ביקשתי מהשף את המתכון, שגם אני וגם אתם תוכלו להכין אותם בבית.
הם מקסימים לאירוח, הם טעימים להפליא, והם כיפים בכל שעות היום :)


תודה לשף של הרמאנוס, אלעד בן דוד, על המתכון לקרוקטים ההורסים האלו!!!




קרוקטים בטעמים  - 130 יחידות



חומרים :

360 ג' בצל לבן קצוץ
240 ג' חמאה
4 כפות שמן זית
450 ג' קמח
1550 מ"ל חלב
160 ג' מונצ'גו מגורר
1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה
50 ג' תערובת פטריות פורצ'יני מיובשות שהושרו במים חמים נסחטו היטב ונקצצו
מלח ופלפל שחור לתיבול

אופן הכנה :

1. בסיר ממיסים את החמאה עם שמן הזית והבצל, ומאדים עד שהבצל שקוף על להבה בינונית
2. ממליחים ומפלפלים בנדיבות
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת רביכה
4. מוסיפים את החלב ותוך כדי בחישה מתמדת מערבבים כל הזמן(לא מפסיקים לערבב כי אחרת הקמח ישקע ויישרף)
עד שקיבלנו עיסה סמיכה שמזכירה פירה, מנמיכים את הלהבה.
5. מוסיפים את המונצ'גו המגורר ומערבבים היטב עד שהוא נמס לתוך העיסה .
6. מחלקים את המסה ל-2 חלקים שווים: מחצית מהעיסה מערבבים עם הפטרוזיליה הקצוצה ומחצית עם הפטריות .
7. יוצקים כל חלק מהעיסה על מגש, מכסים בניילון ומצננים
8. מכניסים לקרור ל-12 שעות לפחות.
9. מכל מחצית עיסה קורצים 65 יחידות שוות(רצוי לכל טעם להכין צורה שונה כדי לא להתבלבל) ,
ומצפים בקמח, ביצה ופרורי לחם (לפי הסדר הזה).
10. מאפסנים בקירור עד לשימוש

הערות  :
1. ניתן להכין קרוקטים במגוון טעמים , אופן ההכנה זהה רק המלית משתנה.

אופן הגשה :

1. לטגן 5 יחידות קרוקטים עד לגוון זהוב-חום
2. לספוג שומן בנייר סופג .



3. מגישים בקזואלה על מצע נייר עם סוסייאר רוטב איוליאו איולי בטעמים (חצילים, סילאן וכד'),
ומתמכרים!!!





בתיאבון!!!!!

תגובות

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)