דילוג לתוכן הראשי

מתכון לוריניקס עם דובדבנים של מריה מ"רויאל שף". מרוסיה באהבה :)













זאת ללא ספק מנה מנצחת.
הטעם ישאר אצלי עוד הרבה זמן.
הבטחתי למריה פיסנץ, המתמודדת שמייצגת את הצד הרוסי בסדרת הריאלטי "רויאל שף" בערוץ יס קומדי(ערוץ 15 בשלט), שאחזור ל"באבא יאגה", המסעדה שלה, כדי לאכול את המנה הזו שוב. ושוב. ושוב.
הוזמנתי לחוות את המטבח הרוסי של מריה פיסנץ, השפית של "באבא יאגה", בזכות השתתפותה בריאלטי החדש והמצוין של YES, "רויאל שף".
כמכורה לריאלטי הקודם של יס קומדי, "לה לה לנד", שיערתי ש"רויאל שף" תהיה סדרת ריאלטי לא פחות טובה, אם לא יותר. בכל זאת, אוכל תמיד עושה לי שמח :)





מתכון לוריניקס דובדבנים של מריה פיסנץ
("באבה יאגה")



חומרים לבצק:



ק"ג קמח
400 מ"ל מים
ביצה אחת
כפית מלח

להכנת הוריניקס:

דובדבנים חמוצים - מפשירים אותם ומשרים בסוכר ל-4 שעות  
לפחות 2 כוסות סוכר ל-2 ק"ג דובדבנים



מרדדים את הבצק:









חותכים אותו לעיגולים:





ממלאים בדובדבן
(צריך לסחוט את הדובדבן לפני שמכניסים לתוך הבצק, הנוזל יכול לגרום לבצק להתפרק בזמן הבישול)



 וסוגרים בצורת ירח:





מהדקים היטב את הקצוות:






את הכיסונים מכניסים לתוך מים רותחים ומבשלים כ 10 דקות:



ממיסים במחבת חמאה צהובה, מוסיפים סוכר.
לתוך הרוטב הקרמלי מוסיפים את כיסוני הדובדבנים.



מטגנים כ 3 דקות.
מגישים חם, ומתענגים!!!
המנה מוגשת בליווי שמנת חמוצה וסוכר.
מריה הגישה לנו שני סוגי וריניקי:
הדובדבנים, ותפוחי אדמה, שגם עליו עפתי.



תאמינו לי, שווה להגיע ולטעום!
(לבאבא יאגה יש עסקיות שוות, הוריניקי מופיע כמנה ראשונה בתפריט העסקיות)
מושלם!!!!




תודה לסדרה "רויאל שף" שבזכותה יצא לי להכיר את "באבה יאגה" ואת המטעמים של מריה :)






רויאל שף משודרת בימים א'-ה', בשעה 20.30, בערוץ 15 בשלט(יס קומדי).
כדאי לכם, צחוקים עם טעם :)



באבה יאגה
רחוב הירקון 12 תל אביב
טלפון להזמנות: 03-5175179






מוזמנים לעקוב אחרי foodil







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

קציצות בשר נהדרות ורכות, עם גזר ותפוח אדמה. מתכון מנצח, גם לילדים שלא מוכנים לאכול ירקות.

אני אוהבת קציצות. מאד מאד אוהבת קציצות. ויש לי בעיה: הבת שלי לא אוכלת כמעט ירקות. לפעמים אני מנסה להכין כל מיני דברים שאפשר לגוון אותם בירקות, כדי שיכנסו לה קצת ויטמינים חיוניים לגוף. ככה המצאתי את הקציצות האלו. פשוט לקחתי את מתכון הקציצות הרגיל שלי, ושדרגתי אותו. הקציצות טעימות להפליא, רכות ועושות שמח בלב. וכמו תמיד אצלי: המתכון גם קל להכנה. צ'יק צ'ק ויש ארוחת צהריים. אלו קציצות בשר מטוגנות, שאני מכינה אותן לפעמים עם עוף, לפעמים עם הודו, ולפעמים עם בקר. לפי החשק ולפי מה שיש בבית. אז הנה, המתכון לקציצות שתמיד מצליחות, ובתיאבון :)