אין מה לעשות: שטרודל תפוחים זו אהבה קטנה שלי, ותמיד אם אצטרך לבחור בין עוגת שכבות/מוס/קצפת לבין שטרודל - זה יהיה שטרודל.
בתנאי שהוא עמוס בקינמון, כמובן :)
לפני קצת יותר משבוע הכנתי שטרודל.
הכנת שטרודל היא עניין פשוט, כשכל אופה מתחיל/ה יכול/ה להכין בזמן קצר.
אבל...
עלי הפילו לפעמים מעצבנים. הם נדבקים אחד לשני, נקרעים בקלות, ולפעמים די מעצבן לעבוד עם עלי הפילו הקפואים שקונים בסופר.
מבחינתי, עידן ההסתבכות עם עלי הפילו תם ברגע שקיבלתי את עלי הפילו של "מעדנות" לבדיקה.
הם הכי נוחים לעבודה שיצא לי לנסות עד היום, בלי שום ספק!
הם נפרדים בקלות אחד מהשני, לא נדבקים, ולא מפשלים :)
הכנתי מהם שתי מנות: האחת, מאפי פילו אישיים במילוי ארבע גבינות
והשני, שטרודל תפוחים נהדר.
החלטתי לתת לכם את המתכון שלי לשטרודל תפוחים, כי שטרודל זה מאפה הורס בעיניי :)
אז הנה, מתכון לשטרודל הפילו שלי, שתמיד כיף שיהיה בבית.
שטרודל תפוחים משגע
חומרים:
6 תפוחי גרני סמית (ירוקים!) קלופים ומגוררים גס (אני מגרדת במג'ימיקס, אפשר גם בפומפיה)
50 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
כפית קינמון
גרידה מ-1 לימון
2 כפות צימוקים
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
הכנת המלית:
במחבת ממיסים חמאה, ומוסיפים את התפוחים. מערבבים כ-2 דקות, על אש בינונית, עד שמתמזגים עם החמאה.
מוסיפים סוכר+קינמון+גרידת לימון, ומבשלים עוד שתי דקות עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את הצימוקים, מערבבים כדקה, ומסירים מהאש. מוסיפים את האגוזים, ומניחים את התערובת לצינון כ-10 דקות בחוץ, ואז למקרר.
לשטרודל
חומרים:
5 עלי פילו "מעדנות" מופשרים לפי הוראות היצרן
5 כפות שקדים קלופים טחונים (אפשר להחליף בפירורי לחם, אני מעדיפה שקדים)
כף סוכר וניל (אפשר גם רגיל)
1 כפית קינמון
50 גרם חמאה מומסת במיקרוגל (להיזהר לא לחמם יותר מדי - רק עד שנמס!)
הרכבת השטרודל:
מערבבים את השקדים עם הקינמון וסוכר הוניל.
מניחים על משטח עבודה נייר אפייה.
מוציאים עלה פילו מהחבילה, מניחים אותו על נייר האפייה, ומקפידים לכסות את יתרת העלים בניילון או במגבת מטבח לחה (עלי הפילו מתייבשים מהר).
עם מברשת מורחים על עלה הפילו חמאה מומסת, ומעל מפזרים כף מתערובת השקדים.
מוציאים עוד עלה, מניחים בהתאמה על העלה הראשון, ושוב מפזרים שקדים.
כך עושים עם חמשת העלים.
מוציאים את המלית מהמקרר, ומניחים בחלק התחתון של עלי הפילו, לאורך העלים.
מקפידים להשאיר כ-3-4 ס"מ מכל צד ללא מלית, ומלמעלה בערך 5-6 ס"מ.
סוגרים ע"י קיפול את עלי הפילו מהצדדים, ואז מתחילים לגלגל.
כשמסיימים לגלגל, מניחים את השטרודל כשהחלק החלק למעלה, והחיבור כלפי מטה.
על החלק העליון מורחים חמאה מומסת, ומכניסים לתנור.
אני פיזרתי גם את יתרת תערובת השקדים.
מכניסים לתנור, 180 מעלות, 25-30 דקות.
ככה זה יוצא מהתנור: זהוב, מריח נפלא, ומתפצפץ :)
אפשר לפזר אבקת סוכר, ולהגיש עם כדור גלידה בצד.
בתיאבון !!
תגובות
הוסף רשומת תגובה