דילוג לתוכן הראשי

מיט קיטשן. מסעדת בשרים כשרה מליגת העל.



כולם יודעים שאני קרניבורית לא קטנה. 
בשר טוב, מבחינתי, הוא אושר גדול.
תנו לי ביס מפילה משובח, מאנטריקוט מדיום, או מסינטה מעולה, ואני בהיי.
את שני השפים הצעירים, שף נדב נצר ושף אלעד לוי, יצא לי להכיר בדיוק באותו מקום, רק בשם מסעדה אחר, "שיין אנד שארפ". מהיום אמרו: מיט קיטשן. 
מסעדת הבשרים בין הטובות בעיר, ובטוח שזו מסעדת הבשרים הכשרה הכי טובה בת"א. 

הם התחילו ב"שיין אנד שארפ" כצמד צעיר ומוצלח, שיודע מה זה בשר, יודע איך לטפל בו, ושמסוגל לגרום הנאה גדולה לסועדים.
שיין אנד שארפ המיתולוגית שינתה את פניה. המסעדה הפכה למסעדה כשרה, עם מכשור גסטרונומי מהמתקדמים בעולם, ומנות בשר מעולות, אבל זה היה שם גם קודם :)
הוזמנתי לטעום ולדגום את התפריט החדש והכשר בערב השקה מקסים.
תפריט ההשקה כלל מנות ראשונות, עיקריות על טהרת הבשרים, וקינוחים.
האמת? הקינוחים בכשרות הם תמיד הפחד שלי.
"שרק לא יפלו שם", חשבתי לעצמי.
לא כי לא האמנתי שקונדיטור טוב יכול לעשות פלאים, אלא כי זכרתי את אעמם של הקינוחים המעולים לפני שהמסעדה הפכה לכשרה.

 פתחתי עם סשימי דג ים, מידורי סאוור, אבטיח, שאלוט, צנונית, כוסברה, נענע, פלפל צ'ילי, וקוויאר אבטיח.
מנה יפיפיה, נועזת, ומרגשת.
לחם עם סלסלת עגבניות הונח על השולחן, ואני, שכרגע נמנעת מגלוטן, השארתי אותו לאחרים, למרות שממש רציתי לתת לנגוס בפריך הטעים הזה.
מנה ראשונה נוספת הייתה דג ים מממעמקים. 
קרם עגבניות שרופות, ויניגרט טאסוס לימון כבוש ואריסה, סלטון גזר בצבעים ועלים, מעל דגיגים מטוגנים.
אני באופן אישי פחות אוהבת לאכול דגיגים, מעדיפה דג אחד יפה וגדול :)

לשולחן הוגשה פלטת חברים. 
פלטת החברים כללה צלעות טלה, סינטה, אנטריקוט, צ'וריסוס צ’יפוטלה.
כל הבשרים הוגשו במידת עשיה מעולה, "ביי דה בוק". הורגש שהבשרים איכותיים, כל ביס היה עונג.
ותכלס - מה צריך בשר טוב?
בשר איכותי, מלח, פלפל, צלייה נכונה, ויין משובח בצד.
וזה - בדיוק מה שהיה.
ואז הגענו לקינוחים.
כפי שציינתי בתחילת הכתבה, חששתי. באמת חששתי.
החלטתי להזמין סלט פירות.
חשבתי שיגיע פשוט סלט פירות.
אז זהו, שממש לא :)
הגיעה מנה מפתיעה, יפיפיה, מדוגמת וכיפית.
קרם מנגו, אבטיח, קוויאר אבטיח, מלון, אננס, נקטרינה, סורבה מלון ואפרסק, קציפת לימון.
שווה ומרענן!
חברתי לשולחן בחרה "תפוח בדבש".
קרם תפוחים, גרניטה תפוח סמיט, סורבה תפוח, אבקת מרנג, טוויל תפוח, רוטב דבש וטימין.
לדעתי, וגם לדעתה - המנה שלי ניצחה :)
למה אתם מחכים? נתתי לכם עכשיו המלצה למסעדת בשרים כשרה ומעולה, אתם עוד לא שם? :)
אני כבר בימים הקרובים מתכוונת לקפוץ למיט קיטשן לעסקית צהריים.
אהה, נכון, נזכרתי שלא נתתי לכם פרטים, אז הנה:
MEAT KITCHEN
שעות פתיחה:
א'-ד' 12:00-24:00
ה' 12:00-1:00
שישי 12:00-שעה לפני כניסת השבת
מוצ"ש- חצי שעה אחרי צאת השבת-1:00
כתובת:
יגאל אלון 65, תל אביב
טלפון:
03-6310684
ושיהיה בתיאבון, ובהצלחה לאלעד ולנדב :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)