דלג לתוכן הראשי

מיט קיטשן. מסעדת בשרים כשרה מליגת העל.



כולם יודעים שאני קרניבורית לא קטנה. 
בשר טוב, מבחינתי, הוא אושר גדול.
תנו לי ביס מפילה משובח, מאנטריקוט מדיום, או מסינטה מעולה, ואני בהיי.
את שני השפים הצעירים, שף נדב נצר ושף אלעד לוי, יצא לי להכיר בדיוק באותו מקום, רק בשם מסעדה אחר, "שיין אנד שארפ". מהיום אמרו: מיט קיטשן. 
מסעדת הבשרים בין הטובות בעיר, ובטוח שזו מסעדת הבשרים הכשרה הכי טובה בת"א. 

הם התחילו ב"שיין אנד שארפ" כצמד צעיר ומוצלח, שיודע מה זה בשר, יודע איך לטפל בו, ושמסוגל לגרום הנאה גדולה לסועדים.
שיין אנד שארפ המיתולוגית שינתה את פניה. המסעדה הפכה למסעדה כשרה, עם מכשור גסטרונומי מהמתקדמים בעולם, ומנות בשר מעולות, אבל זה היה שם גם קודם :)
הוזמנתי לטעום ולדגום את התפריט החדש והכשר בערב השקה מקסים.
תפריט ההשקה כלל מנות ראשונות, עיקריות על טהרת הבשרים, וקינוחים.
האמת? הקינוחים בכשרות הם תמיד הפחד שלי.
"שרק לא יפלו שם", חשבתי לעצמי.
לא כי לא האמנתי שקונדיטור טוב יכול לעשות פלאים, אלא כי זכרתי את אעמם של הקינוחים המעולים לפני שהמסעדה הפכה לכשרה.

 פתחתי עם סשימי דג ים, מידורי סאוור, אבטיח, שאלוט, צנונית, כוסברה, נענע, פלפל צ'ילי, וקוויאר אבטיח.
מנה יפיפיה, נועזת, ומרגשת.
לחם עם סלסלת עגבניות הונח על השולחן, ואני, שכרגע נמנעת מגלוטן, השארתי אותו לאחרים, למרות שממש רציתי לתת לנגוס בפריך הטעים הזה.
מנה ראשונה נוספת הייתה דג ים מממעמקים. 
קרם עגבניות שרופות, ויניגרט טאסוס לימון כבוש ואריסה, סלטון גזר בצבעים ועלים, מעל דגיגים מטוגנים.
אני באופן אישי פחות אוהבת לאכול דגיגים, מעדיפה דג אחד יפה וגדול :)

לשולחן הוגשה פלטת חברים. 
פלטת החברים כללה צלעות טלה, סינטה, אנטריקוט, צ'וריסוס צ’יפוטלה.
כל הבשרים הוגשו במידת עשיה מעולה, "ביי דה בוק". הורגש שהבשרים איכותיים, כל ביס היה עונג.
ותכלס - מה צריך בשר טוב?
בשר איכותי, מלח, פלפל, צלייה נכונה, ויין משובח בצד.
וזה - בדיוק מה שהיה.
ואז הגענו לקינוחים.
כפי שציינתי בתחילת הכתבה, חששתי. באמת חששתי.
החלטתי להזמין סלט פירות.
חשבתי שיגיע פשוט סלט פירות.
אז זהו, שממש לא :)
הגיעה מנה מפתיעה, יפיפיה, מדוגמת וכיפית.
קרם מנגו, אבטיח, קוויאר אבטיח, מלון, אננס, נקטרינה, סורבה מלון ואפרסק, קציפת לימון.
שווה ומרענן!
חברתי לשולחן בחרה "תפוח בדבש".
קרם תפוחים, גרניטה תפוח סמיט, סורבה תפוח, אבקת מרנג, טוויל תפוח, רוטב דבש וטימין.
לדעתי, וגם לדעתה - המנה שלי ניצחה :)
למה אתם מחכים? נתתי לכם עכשיו המלצה למסעדת בשרים כשרה ומעולה, אתם עוד לא שם? :)
אני כבר בימים הקרובים מתכוונת לקפוץ למיט קיטשן לעסקית צהריים.
אהה, נכון, נזכרתי שלא נתתי לכם פרטים, אז הנה:
MEAT KITCHEN
שעות פתיחה:
א'-ד' 12:00-24:00
ה' 12:00-1:00
שישי 12:00-שעה לפני כניסת השבת
מוצ"ש- חצי שעה אחרי צאת השבת-1:00
כתובת:
יגאל אלון 65, תל אביב
טלפון:
03-6310684
ושיהיה בתיאבון, ובהצלחה לאלעד ולנדב :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?