כשמערבבים לי אוכל עם צילום - אני באמת לא צריכה כלום, אני מאושרת.
עכשיו בטח יהיה לכם ברור למה לא יכולתי לסרב לבוקר שישי של סדנת צילום ואוכל, שפורסם באתר המעולה funzing, שמאפשר למצוא טריליון פעילויות פנאי במיליון תחומים. טוב, אני מחפשת תמיד צילום ואוכל, שני התחביבים שלי.
כשאני מוצאת את שניהם - אני יודעת שאני הולכת להנות.
אמבר ושי. בשלנית אוכל בריא וצלם מזון חברו יחד לסדנה משגעת, כמה שעות של הכנות אוכל, צילום שלו עם לימוד וטיפים של הצלם שי בן אפרים, ולבסוף - זלילה של האוכל הבריא של אמבר.
מתוך הסדנה אני מצרפת לכם את המתכון למרק האפונה המשגע של אמבר, וממליצה לקחת חלק בסדנה כזו. זה חווייתי, זה טעים, וזה דרך נהדרת לקחת שני תחביבים ולאחד אותם ליום של הנאה.
רגע לפני המתכון, אני מצרפת קישור לסדנה הבאה שתתקיים אצל אמבר, שתתקיים ב-24.3.17. רוצו להישם :)
מרק אפונה מרענן (אמבר רוגע)
מצרכים (6-8 מנות):
1 בצל בינוני, קצוץ לקוביות
1 כרישה בינונית, מנוקה וחתוכה לפרוסות
1.5 שקית אפונה קפואה (כ-1 ורבע ק"ג)
½ צרור נענע, מופרד לעלים
1 שן שום, חתוכה לפרוסות
1 פחית קרם קוקוס ½ / פחית חלב קוקוס 1
1.5 כפית מלח או יותר, לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור (לפי הטעם)
2 כפות שמן זית
אופציונלי: קמצוץ טרגון
לחמם את השמן בסיר, להוסיף את הכרישה והבצל ולאדות כ- 5-10 דקות על אש בינונית, עד שהם מתרככים ונהיים מעט שקופים.
להוסיף את האפונה הקפואה. אין צורך להפשיר מראש, אפשר להוסיף אותה יחד עם הקרח. להוסיף את השום.
לערבב, לכסות ולבשל על אש נמוכה-בינונית כ-15 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהאפונה מתרככת.
להוסיף מים עד גובה האפונה בלבד, ולהביא להרתחה. לבשל על אש בינונית כ-15 דקות. להוסיף את התבלינים, עלי הנענע וחלב או קרם קוקוס, לבחוש היטב ולסגור את האש. לטחון בעזרת בלנדר מוט או בלנדר רגיל. לטעום ולתקן תיבול.
*אם המרק סמיך מדי, להוסיף מעט מים תוך ערבוב עד קבלת המרקם הרצוי.
*אם אתה אוהבים את ניחוח הקוקוס, כדאי להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית.
*לאוהבי הטעם המודגש, אפשר להוסיף עוד שן שום חיה בשלב הטחינה.
*המרק מעולה לקיץ כמרק קר.
הצלם שי בן אפרים עובד כצלם מסחרי בתחום הקולינרי, ומבלה את ימיו בהענקת שירות והרבה אהבה למגזינים, מסעדות, שפים, תכניות טלוויזיה ויצרני מזון.
האתר של שי בן אפרים
אמבר רוגע מנהלת את מטבח הקייטרינג שלה, Sun-Kised Food, מזה 5 שנים, מאז שחזרה לישראל לאחר שנים של התמחות בבישול ברחבי העולם.
האתר של אמבר רוגע
כשפית מזון בריאות היא מתפעלת מיופיים וחיוניותם של המרכיבים הטבעיים העוברים טרנספורמציה במטבח שלה, והופכים לארוחה ססגונית ומשביעה.
כמנחת סדנאות ובעלת קייטרינג קטן היא מכירה ומעריכה את הצורך בעיניים רגישות וידיים מקצועיות שיתעדו את היצירה במטבח, וכמו שראיתי באותו יום שישי של הסדנה, היא גם נהנית לחלוק את הידע הזה בהמון אהבה.
לאחר שנים של שיתופי פעולה מסחריים ואישיים, שי ואמבר החליטו להעביר את הידע המשותף לטובת אנשים כמוני, חובבי אוכל וצילום מזון, ובהחלט יצאתי מועשרת מהסדנה המשותפת.
אמבר מספרת על עצמה שהעניין שלה בתזונה התחיל באופן טבעי. תמיד הרגישה שיש חשיבות למה שהיא בוחרת להכניס לגופה, ואני יכולה להבין את זה, כי כידוע גם אני שיניתי תזונה בחצי השנה האחרונה, וגם אני מקפידה יותר על מזון בריא ככל האפשר. אמבר נדרשה לשנים רבות של חקירה ולמידה כדי להעמיק ולשכלל את יכולותיה לעזור גם לאחרים לשפר את תזונתם, וללמד אותם להיטיב עם גופם דרך אכילה בריאה.
חשוב לאמבר לחלוק מידע לגבי תחליפים נהדרים וקלים למוצרי המזון המעובדים, להסביר איך להשתמש בחומרי גלם בצורות ששומרות על הויטאליות שלהם ולהכין ארוחות פשוטות וזריזות מאפס כשהזמן דוחק, ולהשתמש בשיטות בישול מסורתיות ואיטיות בתוך קצב החיים המודרני.
מבחינת אמבר תזונה בריאה היא תענוג, וזה בעצם מסכם את כל התיאוריה כולה :)
כמה צילומים מהסדנה
תגובות
הוסף רשומת תגובה