דילוג לתוכן הראשי

מכללת השף חוגגת חמישה סניפים ו-13 שנים. גם לי בא ללמוד להיות שף :)


יש לי חלום: ללמוד בישול. מתישהו, אני בטח אגשים אותו. בינתיים, עד שזה יקרה, שמחתי לראות ולטעום מידיהם של תלמידים אחרים, ולחלום על הרגע שגם אני אהיה חלק מאלו שמקבלים את התואר הנכסף: "שף".

מכללת השף, רשת מכללות ללימודי קולינריה, חוגגת 13 שנים להווסדה.
למכללת השף חמישה סניפים מרכזיים בישראל: תל אביב, חיפה, ירושלים, ראשון לציון ובאר שבע.
היא הוקמה ע"י ניר בריח, שלרגל חגיגות ה-13 למכללה, אירח אותנו, בלוגרים ועיתונאים, במכללת השף בראשון לציון.
הוסף כיתוב
טעמנו מהמנות שהכינו התלמידים, ושמענו על הטרנדים, הטכנולוגיות החדשות, ועל הלימודים המקיפים במכללה. 
תכניות הלימודים החדשניות והמגוונות במכללה מקנות ללומדים כלים ומיומנויות תוך התנסות מעשית בטכניקות וטכנולוגיות מתקדמות בתחום הבישול והקונדיטוריות.
את כל המטעמים שבתמונות הכינו תלמידי המכללה. 
המכללה  מוכרת על ידי התאחדויות השפים בישראל, אירופה וארצות הברית. המכללה מעניקה לבוגריה תעודת הסמכה שמאפשרת להשתלב בעבודה בישראל ובעולם. 
צוות המורים והמרצים מקיף את כל תחומי הלימוד: שפים, קונדיטורים, תזונאים, וכלכלנים, שמעניקים ידע נרחב, תיאורטי  ומעשי,  ברמה הגבוהה ביותר.
השף שלו קמחי,  שמשמש חלק מהצוות הבכיר במכללת השף,הסביר לנו עלח המנותל המיוחדות שהכינו הסטודנטים.
הקורסים משלבים לימודים עיוניים ומעשיים וכן התנסות תעסוקתית (סטאז') במיטב המוסדות הקולינריים בשוק הישראלי.
קיימים קורסים מקצועיים ארוכי טווח, וכן קורסים קצרים.
הקורסים המקצועיים כוללים קורס טבחות, קורס קונדיטוריה, קורס בישול למסעדות A LA CARTE, קורס יסודות הבשר והקצבות, קורס טבחות "מאסטר" למתקדמים, קורס קונדיטוריה למתקדמים.
הקורסים לחובבים כוללים קורס אפיית לחם BOULANGERIE, קורס בישול ואפיה, קורס שוקולד, קורס עיצוב עוגות ופיסול בבצק סוכר.
המסיימים שעמדו במטלות יקבלו תעודת הסמכה מקצועית בינלאומית בחסות התאחדות השפים והקונדיטורים -icpa ואיגוד השפים העולמי – iacp.
לבוגרי המכללה ניתנת תעודה המוכרת לצרכי עבודה בארץ, ארצות הברית ואירופה וברוב מוסדות הקולינריה בעולם.
במכללה שמים דגש גם על לימוד  יזמות עסקית שתאפשר לסטודנטים ומי שרוצה לפתוח עסק פרטי ועצמאי, לקבל את כל ההכוונה העסקית הנדרשת מעבר לכישרון ולהצלחה הקולינרית .
בא לכם ללמוד להיות שפים? לי בא :)

1-700-700-690

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

קציצות בשר נהדרות ורכות, עם גזר ותפוח אדמה. מתכון מנצח, גם לילדים שלא מוכנים לאכול ירקות.

אני אוהבת קציצות. מאד מאד אוהבת קציצות. ויש לי בעיה: הבת שלי לא אוכלת כמעט ירקות. לפעמים אני מנסה להכין כל מיני דברים שאפשר לגוון אותם בירקות, כדי שיכנסו לה קצת ויטמינים חיוניים לגוף. ככה המצאתי את הקציצות האלו. פשוט לקחתי את מתכון הקציצות הרגיל שלי, ושדרגתי אותו. הקציצות טעימות להפליא, רכות ועושות שמח בלב. וכמו תמיד אצלי: המתכון גם קל להכנה. צ'יק צ'ק ויש ארוחת צהריים. אלו קציצות בשר מטוגנות, שאני מכינה אותן לפעמים עם עוף, לפעמים עם הודו, ולפעמים עם בקר. לפי החשק ולפי מה שיש בבית. אז הנה, המתכון לקציצות שתמיד מצליחות, ובתיאבון :)