דלג לתוכן הראשי

טאטאמי. אסיאתית חיפאית עם שיק.




"יש לנו הזמנה ליפנית היום", אמרתי לחברתי שאיתה ביליתי יומיים נפלאים בחיפה.
היא, כהרגלה, מייד הגיעה לגוגל, רק כדי לבדוק מה בתפריט.
שתינו לא היינו רעבות מאד, אך אין מצב שאחת מאיתנו תוותר על ארוחת ערב במסעדה יפנית.
כשהבנו שהמסעדה במרחק של כמה דקות הליכה ממלון הבוטיק הנעים ששהינו בו, וילה כרמל, החלטנו להשאיר את הרכב במלון, ולצעוד במורד הכרמל, דרך רחוב מוריה, היישר לקניון כיכר האודיטוריום, שברחבה החיצונית שבמתחם ממוקמת מסעדת טאטאמי.

"טאטאמי" היא מילה יפנית, ומעבר למילה, היא מסורת יפנים ארוכת שנים. 
טאטאמי הן מחצלות קש קלועות המרפדות את חדר המנוחה בבתים ובעסקים היפניים המסורתיים. 
הטאטמי תחום בשני פסי בד, ואמור לתת רוגע ושלווה לשוהים בחדר.
במסורת היפנית רווחת האמונה כי לריצוף הטאטאמי ישנה היכולת להביא להצלחה בעסקים ובחיים.
לא יודעת למה, אף פעם אין לי ציפיות ממסעדות בחיפה. משהו בראש המעט מתנשא של אנשי המרכז עם דגש על סביבת תל אביב, תמיד יחשוב שהמסעדות השוות שמורות רק לנו, ואין עוד מלבדן.
הביקור בטאטאמי שוב הוכיח לי שטעיתי, וגם בצפון הקרוב יש מסעדות מעולות, עם אוכל טעים, שירות בסטייל, אדריכלות שעושה נעים, וכמובן, ניחוח יוקרה.
פתחנו עם קצת אלכוהול. 
אני, כהרגלי, פתחתי עם גוורצטרמינר ספיישל רזרב של ברקן, חברתי בחרה בליקר שרטרז ירוק (chartreuse green).
התפריט בטאטאמי מגוון, ומשלב מנות ממגוון מטבחים, כשכולן על טהרת האוכל האסייתי.
ישנן מנות ממגוון המטבחים האסיאתיים: יפני, סיני, קוריאני, תאילנדי, הודי, אינדונזי וויאטנמי. 
במסעדת 'טאטאמי' קיים מגוון של מנות טבעוניות, צמחוניות ומנות ללא גלוטן, מה שתמיד חשוב בעיניי, במיוחד לאור עליית הטרנדים של "את זה אני לא אוכל", ולא משנה אם זה בשר, גבינות, או חיטה (גלוטן).
כאחת שמשתדלת לאכול ללא גלוטן, מאד נהנתי שהוגש לי "תפריט ללא גלוטן", מה שהקל עלי בבחירת המנות. 
למנה ראשונה פתחנו עם מנה שנקראת "פישוקאטו".
קרפצ'יו פילה מוסר מושרה בוויניגרט ליים וסוכר דקלים, מוגש עם מיונז סלק, אספרגוס, פילה תפוז, סיליקורניה ואפונת ווסאבי.
מנה מעולה, הורגשה טריות הדג, הכל היה מאד רענן ומדויק, וגם הצילחות היה מקסים ומעורר תיאבון.
לעיקריות החלטנו על סושי.
בא לי משהו מעניין, כזה שאני לא אוכלת בכל יום. חזה אווז נראה לי רעיון לא רע לשבור את הקונספט.
רול נאש צ'ו סושי  
אספרגוס, בטטה טמפורה, קנפיו ומיונז יוזו עטופים באצת נורי, אורז ופרוסות דקיקות של חזה אווז בגלייז אוייסטר-סוס, בעיטור בצל ירוק.
הסושי מאד טעים, וכשיש ידיים של סושימן מוצלח בשילוב של חומרי גלם טריים, הסושי תמיד יהיה טעים. 
מנה מיוחדת וטעימה.
מחיר: 54 ש"ח
רול מא יו, פחות אקסטרים, אבל טעים לא פחות.
סלמון, אבוקדו, קנפיו, מיונז דבש יוזו, מעטפת אבוקדו בעיטור של שבבי בטטה, שומשום ורוטב טריאקי סמיך.
בעיניי, כל מה שרשום במנה, צריך להופיע בה. לא יותר ולא פחות. במקרה של הרול הזה, נראה היה שמישהו לא סיים את ההכנה, ועצר רגע לפני שהיא הושלמה. לא נצפו שבבי בטטה, ואף לא רוטב טריאקי סמיך.
אמנם את שבבי הבטטה אני עדיין מחפשת, אבל זה שהם הודרו מהסושי לא מנע ממנו להיות נעים בפה, כזה שעושה חשק לרול נוסף.
מחיר: 42 ש"ח
רגע לפני הקינוחים, החלטנו להזמין תה.
חליטת התה של טאטאמי מעניינת, ורק בשביל החוויה כדאי להזמין את הקנקן היפה הזה. 
קנקן התה מגיע כשבתוכו פקעת תה, שנפתחת לפרח מקסים.
ובערב קריר, אין כיף מכוס תה טובה, וגם יפה, בשילוב של קינוח שוקולדי טעים,
פררו רושה על בסיס דקואז אגוזי לוז, שכבת קרם שוקולד ומוס שוקולד עדין בציפוי שוקולד חלב ואגוזי לוז מסוכרים וקציפת אגוזי לוז.
אמנם לא טעמתי את המנות העיקריות של המסעדה, ועיקר הארוחה שלנו הייתה סושי, אבל אני בהחלט מתכוונת לדגום גם אותן באחד מביקוריי החיפאים העתידיים.
מה שאכלתי היה טרי מאד, וגם ההגשה הייתה מאד יפה לעין.
האוכל היה טעים, ובשורה התחתונה, מה שעושה מסעדה לכזו שרוצים לחזור אליה הם אוכל טרי, טעים ושירות חייכני מסביר פנים, ואת אלו מצאתי בטאטאמי.


שד' הנשיא 134 
כיכר האודיטוריום, חיפה
04-6436688

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?