דילוג לתוכן הראשי

הסופגניה הזו מתוקה! וגם: מתכון ללביבות המנצחות שלי.



כמו בכל שנה, כשמגיע נובמבר, אני מתחילה לחשוש. חודש לפני חנוכה מתחילים לזרום משלוחי סופגניות, טעימות, מושקעות, מיוחדות, ומלאות קלוריות. 
החג הזה הוא הפחד שלי. אני לא עומדת בפיתוי. לא עומדת בפני סופגניה צבעונית עם מילוי טעים, ומשתדלת לשמור את עצמי לסופגניות הנבחרות והמגרות במיוחד. 
אבל מה עושים כשכל זה עומד במרחק נגיעה?

טועמים!
כדי להוציא את עצמי הגיונית, שכנעתי את עצמי שאם אוכל חצי מכל אחת, זה יהיה בסדר.
אני לא אספר לכם מה המשקל אמר למחרת. 
ולא, הא לא היה נחמד אלי :(
"מתוקה" מציגה סדרת סופגניות "הביס המושלם", ואחרי לא מעט ביסים, אני חייבת לציין שכל ביס היה "ביס מושלם".
קונדיטוריית "מתוקה" וקייטרינג מגשי האירוח "מתוקה רומסרוויס" מציגים לחנוכה 2017 את סדרת הסופגניות "הביס המושלם" במגוון טעמים יצירתי ומענג לצד קלאסיקות אהובות מסדרת "הכי חנוכה". 
אם אמרתם לעצמכם "מזל שאין למתוקה סניף קרוב אלי", אז קבלו:
את כל המוצרים ניתן לרכוש גם בחנויות הקונדיטוריה התל אביביות, וגם ובחנות האינטרנטית, דרכה ניתן להזמין משלוחים לכל הארץ. אין תירוצים, השנה אוכלים ביסים מושלמים :)
כל "ביס מושלם" שכזה הווא חלק מסופגניות פרימיום חצויות, מצופות או מעוטרות באבקת סוכר בשילוב טעמים נהדר.
השנה נוצר מיזם יצירתי בין מתוקה לפררו רושה, שהניב סופגניית פררו רושה - סופגניה במילוי נוטלה ואגוזי לוז מקורמלים, בציפוי נוטלה ומעל כדור פררו רושה האמיתי וגלימת פייטה זהב. היסטרי.
גוטית  – Drama Queen  סופגניה לגדולים, שוקולד מריר אייריש קרים עם ניחוח דובדבן אמרנה, מעוטרת בגנש אמרנה עסיסי ופצפוצי שוקולד. ללא צבעי מאכל! וטעים טעים!
בקלאווה פיסטוק -  סופגניה ירוקה ומושכת, המבטיחה את עדינותו של קרם הפיסטוק, ציפוי פונדנט פיסטוק בניחוח מי ורדים וקראסט קדאיף.
תות סברינה - סופגנייה פתוחה שראשה מורם בגאון עם קרם וניל וקצפת ומניפה מפוארת מתותים טריים.
לימונצ'לו – פירותית, קלילה ומרעננת. המתיקות מאוזנת בחמצמצות של לימון וריח עדין של ליקר לימונצ'לו המפורסם, עם קישוט עדין של עוגיית חמאה-לימון ומרנג שרוף. עפתי עליה. 
מחיר: 10 ₪ ליחידה. 

יש גם סופגניות שמזכירות טעמי ילדות, והן, יש היגידו, הכי טעימות.
תות ריבה אמיתית -  קלאסית, רכה וריחנית, עם הריבה הכי טעימה ופירותית שקיימת (6 ₪).
אלפחורס – במילוי משובח של ריבת חלב מעודנת בקרם וניל ובציפוי פונדנט ריבת חלב וקוקוס, עם כתר של עוגיית אלפחורס מקרונית מפתיעה (9 ₪).
כדור שוקולד סוכריות - סופגנייה חמודה וילדותית עם סוכריות צבעוניות על כדור שוקולד היושב על ראשה (9 ₪).
תות מהודרת - קשה להתעלות על סופגניית תות עם ריבה אמיתית, רק אם טובלים אותה בציפוי תות ורדרד ומפזרים עליה חרוזים של גבישי סוכר תותיים! ללא צבעי מאכל! (9 ₪).
קרמל וניל – סופגנייה רכה עם קרם קרמל ועליה קרמלין של פחזניות קרם וניל מעוטרות ברוטב טופי קרמלי. יפה, ייצוגית, מלכה אמתית! (10 ₪).
הגענו למלכה החדשה: עוגת סופגניות. 
                                               עוגת הסופגניות המצליחה זוכה השנה לשדרוג נוסף מידיה של מירי ארזי והופכת לעוגת סופגניות צבעונית ומרשימה, שכיף להניח אותה על שולחן האירוח, ואחרי הדלקת הנרות, לראות איך היא מתחסלת. 
חווית השיתוף מקסימה ומאחדת, וכל אחד מהמשתתפים בוצע מתוך העוגה את הסופגנייה לטעמו.
העוגה מורכבת מ-11 סופגניות עם קרם פטיסייר ושלושה מילויים מצופה בפונדנטים צבעוניים הרומזים על סוג המילוי שבפנים: ריבת תות אמיתית עם פונדנט תות; שוקולד השחר עם כדור סוכריות; קרם פיסטוק בציפוי פונדנט ירוק ושערות קדאיף. ללא צבעי מאכל! 
כיוון שהסופגניות אפויות וצמודות זו לזו מתקבלת עוגת סופגניות רכה וטעימה השומרת על טריות גם ביום למחרת.
ה"עוגה" מגיעה באריזה שקופה מהודרת  ומחירה 75 ש"ח.    
מה אתם מעדיפים? כעוגה או בעגול, סטנדרטי?
כן, אני יודעת, עשיתי לכם חשק. 
אז הנה כמה פרטים על מגשי האירוח הנהדרים והיפים של "מתוקה" לחנוכה:
מגש "הכי חנוכה" - 30 סופגניות, 6 יחידות מכל טעם 233 ₪
מגש "הביס המושלם" -  30 סופגניות, 6 יחידות מכל טעם 269 ₪
מגש תות ריבה אמיתית - 30 סופגניות 162 ₪
מגש סופגניות ריקות מפודרות באבקת סוכר -  30 יחידות 135 ₪ 
× המחירים מגלמים 10% הנחה מול סופגנייה בודדת. 
ובואו נודה, לפעמים כל המתוק הזה מוגזם, ומזל שבחנוכה יש גם המון לביבות, בכל מיני טעמים. 
אני מאד אוהבת את המסורתיות, לביבות תפוחי האדמה.
אם בא לכם להכין, המתכון ללביבות שלי ממש כאן, תראו בתמונה כמה הן מעוררות תיאבון.
אם להכין זה פחות הקטע שלכם, "מתוקה" תכין בשבילכם.
מגשי לביבות תפוח אדמה ובטטה אפויות - מיקס ממכר של לביבות אפויות בטטה ותפוח אדמה המוגש יחד עם מטבל יוגורט נענע מרענן. 
מגש גדול 24 יח' -  110 ₪
מגש קטן 12 יח '- 55 ₪ 
הלביבות נמכרות במגש מיוחד המותאם לחימום בתנור טורבו/מיקרוגל בלבד.

גם בחנוכה קייטרינג "מתוקה רומסרוויס" מגיע עם משלוחים לכל רחבי הארץ. 1-700-723-723
הזמנות און ליין בחנות האינטרנטית של מתוקה רומסרוויס

שתהיה לנו הדלקת נרות מתוקה. 
חג שמח



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)