אני מחובבי קיצורי הדרך.
אין לי כח לעמוד שעות במטבח, גם ככה לאנשים עם ADHD קשה לעמוד הרבה זמן במקום אחד(-:
כשאני מארחת, הכי כיף לי להכין דברים מהירים, שהאורחים מלקקים את האצבעות, ולא מפסיקים להגיד:
"וואו, איזה טעים, איך הכנת?"
ראש השנה מתקרב בצעדי ענק.
תמיד לשולחן החג אני מכינה את העוף שלי.
כשיש ארוחת חג משפחתית, תמיד זה חוזר על עצמו: "שונית מביאה עוף".
ככה הוא נראה, העוף שלי לראש השנה:
שני דברים מקצרים לי את התהליך, ועושים את העבודה מהירה, וגם יפה.
אז איך מכינים אותו, את העוף ההורס?
מצרכים:
4 כרעי עוף מחולקים(8 יחידות)
חצי חב' שזיפים מיובשים מגולענים(אני קונה של שקדיה)
שליש חב' צימוקים
הפטנט הראשון שלי, שמאז שניסיתי אותו הוא קבוע בארון שלי: רוטב לעוף עם שזיפים של קנור
2 תפוחים מחולקים לשמונה(גם פה יש לי פטנט נהדר!)
מעט דבש
בצל סגול
מלח,
והרבה אהבה.
לעבודה!!! (תרגעו, חמש דקות וסיימתם)
שמים בקערה את חלקי העוף, ומעליהם שופכים את הרוטב של קנור:
מוסיפים את השזיפים והצימוקים, מערבבים, מכסים, ומניחים לשעה במקרר
(לא חובה, רק שככה העוף סופג יותר את הטעמים)
עוד מוצר נפלא שגיליתי למטבח, הוא פורס התפוחים.
הדברים הקטנים האלו שעושים את החיים קלים יותר, וגם יפים יותר.
אני אוהבת גאדג'טים למטבח(-:
פורס אלוף!!!!!!!!!!!!
קיבלתי אותו להתנסות, והוא ממש, אבל ממש שווה.
לקראת ראש השנה הוא אפילו במחיר שווה במיוחד,
27.99 ש"ח במקום 35 ש"ח.
TESCOMA הוא מותג של אביזרים למטבח מהמובילים בתחומו בעולם.
פורס התפוחים מסדרת PRESTO מיועד לחיתוך התפוח ל-8 חלקים שווים,
תוך השארת ליבת התפוח מופרדת.
הפורס עשוי מפלסטיק עמיד בצבע לבן ובעל להבים עשויים פלדת אל–חלד, ומגיע עם אחריות ל-3 שנים.
ככה הם נראים, יפים ושווים בגודלם, בלי הליבה שיוצאת בקלילות:
הערת אגב: גם כשאני אוכלת פירות אחרים, אני חותכת אותם איתו, תענוג(-:
ואם עוד לא טעמתם את התפוח הסיני, שזה תפוח בטעם אגס, והוא לא קשור למתכון, תטעמו! הורס במיוחד(-:
שופכים את תכולת הקערה לתבנית חד פעמית גדולה, ומפזרים למעלה את התפוחים והבצל הסגול:
מזליפים מעט דבש, מפזרים מלמעלה מלח(אני משתמשת במלח ים גרוס),
מכסים בנייר כסף, ומכניסים לתנור לשעה בחום של 200 מעלות.
אחרי שעה מסירים את נייר הכסף, ומשאירים בתנור לעוד כ-40 דקות.
ככה הוא נראה כשהוא יוצא מהתנור, אחרי שהעברתי אותו לכלי הגשה.
מהמם!!!
אני מגישה אותו עם אורז צהוב, ובראש השנה גם עם גרגירי רימון,
שמעטרים את הצלחת, ועושים אותה צבעונית ומעניינת:
ושתהיה לכולכם שנה מתוקה ונהדרת!!!
שונית יקרה ממש שפתיים ישקו
השבמחקאיזו מנה מהממת טעימה ומקסימה .
תוכן אצלי בטוח בטוח לערב סוכות בע"ה .
( אני מקווה למצוא את הרוטב הנ"ל )
תמר, תודה רבה!!!
מחקמנה בהחלט מקסימה ופשוטה מאד להכנה. נראית נהדר וטעימה.
עדכני אותי איך יצא (-:
שמחה שהגעתי לכאן.
השבמחקנעים להכיר :)
את עושה לי חשק לחזור ולבשל
חג סוכות שמח :-)
אילנה, גם אני שמחה שהגעת לכאן (-:
מחקאמנם אני רואה את ההודעה שלך חמי שנה אחרי, אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא(-:
תודה!!