דילוג לתוכן הראשי

מסעדה באשדוד! G קפה, החלבית החדשה של גיא פרץ, עם השקיעה הכי יפה בארץ :)



זו ללא ספק הייתה אחת השקיעות היפות שראיתי.
שם, באשדוד, מצאתי את השקיעה היפה הזו,
כשהוזמנתי לטעום מיצירותיו של השף גיא פרץ,
בבית הקפה החדש שנפתח בפארק החדש באשדוד, מול הים.
לבית הקפה הגעתי כשעוד היה אור יום מלא:





בית הקפה "יושב" ממש על האגם, והוא נמצא בפארק ים אשדוד,
פארק חדש ומטופח:
הפארק נמצא בסמוך לאמפיתיאטרון. במרכזו של הפארק יש אגם בשטח של 11 דונם, שמציע שיט בסירות ומזרקה מקסימה וצבעונית, שבשעות הערב נותנת מיצג מדהים של אורות ומוזיקה.




כשהגענו למסעדה החדשה, היא עדיין הייתה בחיתוליה, בתקופת הרצה, אבל זה לא מנע ממנה להיות מפוצצת עד אפס מקום.
מזל שהיה לנו שולחן, ועוד "שמור" :)



תוך חצי שעה מרגע הגעתי, האור הפך לקסם.
השמש החלה להנמיך לכיוון הים.
אני והמצלמה שלי נשארנו מרותקות אל מול השקיעה היפה:




זה היה הרגע שהצלחתי להתיישב, להרגע מהיופי,
ולהתחיל לאכול :)

המסעדה היא מסעדה חלבית, ומספקת כל מה שמסעדה חלבית יכולה לתת:
סלטים, פסטות, פיצות, מנות פתיחה מעניינות וקינוחים שנראים לפעמים קצת מפוזרים, אבל בהחלט שווים טעימה :)
קצת על השף, גיא פרץ:
עד היום ליווה פרץ את הקמתן של למעלה מ-200 מסעדות בארץ ובעולם.
הוא זכה ב-13 מדליות בתחרויות בישול בינלאומיות כקפטן נבחרת השפים הישראלית ואפילו הספיק להיות שופט.
הוא ואחיו, נאור פרץ, הם בעליה של חברת  GF&B SERVICE, שמנהלת מספר מותגי יוקרה באירוח ובניהול אירועים וניהול מזון ומשקאות במספר מלונות בארץ.
כשהיה רק בן 20, פתח גיא פרץ את מסעדתו הראשונה באשדוד. תוך זמן קצר הפך להיות אחד השפים המובילים בארץ, בעליה של קבוצת מסעדות יוקרה משגשגות עם התמחות מיוחדת במלונאות וקייטרינג מצליח ויועץ קולינרי מבוקש בארץ ובעולם. לצד אלה אף הוציא שלושה ספרי בישול משובחים, השתתף וניצח באינספור תחרויות בינלאומיות ובאמתחתו עוד אינספור מיזמים קולינריים. ב-2013 פתח גיא פרץ את מסעדת "אנדיב" באשדוד, וברשותו עוד שתי מסעדות באשקלון ובחיפה.
מגיע לו שאפו על ההספקים :)



טוב, מספיק, הגיע הזמן לאכול :)
אז מה היה לנו שם? 
הרבה, זה בטוח (-:

פתיחה נהדרת, המנה הייתה טעימה, מדויקת, ונעימה מאד בפה:




המנה הזו לא דיברה אלי. מה לי ולאיקרא? 
נכון שאני פולניה/רוסיה בחצאים שווים, אבל קוסקוס עושה לי את זה יותר :)

טוב, אם זה היה צזיקי הייתי מחסלת את זה, אבל איקרה זה לא אני, אז ויתרתי :)



את המנה הזו ממש אהבתי:


פסטייה ממולאת במיקס גבינות, חמוציות ושקדים מעוטרת בטחינה וסילאן.
מנה מתקתקה, מטוגנת ונהדרת!!
**גיא פרץ הסביר שבאשדוד אוהבים הרבה מטוגן.
זו הדרישה של הקהל, ולכן יש לא מעט מנות שמגיעות עם "מטוגנים" כאלו ואחרים.
מי לא אוהב מטוגנים? כולם :)
בת"א, כנראה, כבר עברו לקונספט קצת מטוגן פחות, ובריא יותר.
אני מקווה שיום אחד זה יגיע גם לאשדוד, כי זה ממש טעים, אבל, נו, אתם יודעים, הקלוריות :)





מנת הסלט הזו היא לחובבי הסלרי, שאני לא נמנית עליהם(חוץ מכשהוא במרק עוף).
יש פה אפילו אוקסימורון: סלט עם סיגרים? :)


מנה מתעתעת, בביס הראשון הסלרי משתלט על הלשון, בביס השני יש נסיון להבין, ומכאן זה רק משתפר :)
אם אני כבר בוחרת להזמין מנה שמלאה בירק, ושנקראת "סלט", זה רק מסיבות של שמירה על משקל, והמנה הזו זה לא סלט שהייתי מזמינה כ"סלט". 




פוקאצ'ות זה תמיד אחלה, כשהן יוצאות חמות ונמסות בפה :)


המנה הזו הייתה נהדרת, למרות הפשטות שבה. 
כמה פשוט, ככה טעים. 
אני לא מתעלפת על טעמם של עלי אנדיב, אבל על סלק ופטה ממש כן. 




טוב, אתם יודעים.
לא משנה כמה הוא יפה ומגרה חיצונית, חציל לא נכנס אלי לפה.
הוא נראה הורס, עם כל הדברים הטובים.
בשבילי את כל התוספות, בלי החציל. לא טעמתי, אין לי דעה,
אבל הוא יפיוף :)



הדג היה נפלא, עשוי מדויק, מתובל מעולה, 
ויכולתי לאכול ממנו עוד מנה :)





אחחח, מה יהיה עם כל הקלוריות האלו? 
פסטה עם שמנת היא תמיד מנה מנצחת. כמובן אם יודעים להכין אותה כמו שצריך :)
אני מטורפת על שני סוגי פסטות, ולשמחתי, במקרה לגמרי, גיא פרץ הכין אותן.
זו הראשונה, פסטה עם ערמונים זה שילוב מנצח!!


הפסטה השנייה שעשתה לי מאד שמח היא זו:
היא טעימה, נעימה, וסלק בפסטה הוא המרכיב השני שאני מאד אוהבת.
נראה לי שאני הולכת לנסות להכין לי פסטה עם סלק וערמונים. 
מעניין איך זה יצא לי. מחר קונה פרודקטים :)



עוד מנת פסטה עם שמנת, הייתה טעימה, אבל פחות הלהיבה אותי מהשתיים האחרות:





הפיצה של G קפה דקיקה עד מאד, ואולי אפילו דקה מדי. 
מצד שני, עם כל הקלוריות של הפוקאצ'ות+פסטות+מטוגנים, לא מזיק בכלל שהבצק דקיק :)
תראו כמה שהוא דק:








את המנה הזו, של הניוקי, לא אהבתי.
גם את הניוקי מטגנים פה(ופה, האמת, קיבלנו את ההסבר על עניין הטיגון שהזכרתי בראשית הפוסט).
ניוקי הוא ניוקי, כל הכיף שלו הוא החלק הנימוח והנמס בפה שלו, וברגע שמטגנים אותו זה כבר לא ניוקי, בעיני.
טוב, מותר לי לא לאהוב מנה אחת מכל המנות, לא? :)





בשלב הזה אפילו אני נשברתי, ולא יכולתי אפילו לטעום את רוטב השקשוקה.
גיא פרץ חיסל אותי :)






שוב, הייתי כבר שבעה, אז את הדג לא טעמתי, אבל הייתי חייבת לבדוק את הצ'יפס.
הוא מ-ע-ו-ל-ה! לייק לצ'יפס :)





שוב, סלטים זה לא הקטע שלי, גם עם קיסר, מלך או אפיפיור מתחבא בתוכם.
ושוב, כבר לא יכולתי לראות את המטוגן הזה.
אם מזמינים מנת מטוגן אחד זה אחלה, אבל גיא פרץ הוציא לנו מכל הלב ומכל טוב,
(רואים שהוא מרוקאי, וכשהוא מארח, הוא לא יתן לך לצאת עד שלא תוכל לשתות אפילו שלוק מים נוסף)





ולמה שלא נסגור את הארוחה עם... שמנת? (:
זה היה הביס ששבר את גב השונית, ולא שזה לא היה טעים, פשוט כבר באמת לא יכולתי לטעום.



רגע לפני שהתחלנו עם הקינוחים, שמענו מוזיקה משגעת, וכל האנשים קפצו מהשולחנות, ועטו אל עבר האגם עם הסמארטפונים, כדי לצלם את המזרקה המשגעת שהתחילה את המופע היומי שלה.
נכון שזה מקסים???



על הקינוחים אני לא אדבר יותר מדי, 
כי ממסעדה חלבית כ"כ מושקעת אני מצפה לקצת יותר.
זה לא שהם לא היו טעימים, אבל הם הזכירו לי קונספט מיושן טיפה, עם המון בלגן בצלחת, וקשקשיאדה שבמקום לעורר תיאבון(ולי תמיד יש תיאבון למתוקים), קצת מרחיקה אותו.
אני אוהבת את מנות הקינוח "נקיות", ואלו באמת היו ענקיות ומאד מאד מקושקשות.
אני מניחה שבגלל שזו הייתה הרצה התפריט רק מתעצב, וגיא פרץ יקח את ההערות לתשומת ליבו.
או שאולי גם זו אשדוד, שהקהל שלה אוהב את המנות גדולות ומבולגנות :)
 אני הייתי ממליצה להפסיק לזלף את כל מה שיש בבקבוק הלחיץ, ולהשאיר משהו גם לאסטטיקה:




גם שתי מנות הקינוח האלו לא נראו מעוררות תיאבון, אבל הקוקו פקאן דווקא היה טעים לי מאד,
אך שוב, עמוס מדי באמנות הזלפתית :)
אני הייתי מקטינה אותן לקוקו קטן, עם כדור קצפת אחד, וזילוף אלגנטי.
באוכל, נראות היא לפני הכל, ופה היה פיספוס, בעיניי.






סיכום ומסקנות:

גיא פרץ הוא שף מוכשר, שיודע להוציא מנות טעימות תחת ידיו.
חומרי הגלם מעולים ומורגשים בטריותם, והאמת? 
השף גיא פרץ בכלל לא צריך שאני אכתוב עליו,
המקום שלו כבר מפוצץ בהרצה, עוד לפני שהוא נפתח "רשמית".
אבל...
הוא מארח למופת, הוא קשוב וחביב,
הוא יודע מה הוא עושה, הוא בוחר את השפים שלו בקפידה,
ומגיע לו שאפרגן לו, גם אם הוא ממש לא צריך את זה :)

שאפו ובהצלחה!!!


G קפה
שעות פתיחה :
ימים א-ה: מ-8.00 עד 24.00
יום ו: מ-8.00 עד שעה לפני כניסת שבת
מוצ"ש: שעה אחרי צאת השבת עד אחרון האורחים.

כשר בהשגחת הרבנות הראשית אשדוד
להזמנות:
086484164



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)