דילוג לתוכן הראשי

עוגת מרציפן בקלי קלות - המרשלג עושים חיים קלים :)




את המוצרים של המרשלג אני מכירה כבר הרבה שנים. אנחנו, אנשי האייטיז, זוכרים היטב את חלות המרציפן שנחות להם על מדפי הסופר. תכלס, אין חובב מרציפן שלא מכיר את סימן ההכר של המרשלג: המרציפן.
אבל מסתבר שהמרשלג זה לא רק מרציפן.
ואם זה מרציפן, אז גם אפשר להכין אותו בבית.
לא רק שאפשר להכין אותו בבית, בעזרת תערובת גאונית שנקראת "מרציפן - כל אחד יכול", אלא גם אפשר להכין מהתערובת הזו עוגה בכלום זמן ומאמץ.

בשקית ישנה תערובת להכנה מהירה, שמורכבת מ- 50% שקדים.
בשביל להכין מרציפן אמיתי, כל מה שצריך זה להוסיף 2 כפות מים, וללוש היטב ביד.
קלי קלות, ממש ככה.
גלגלתי את המרציפן שהכנתי, ולקחתי הביתה.
אלחנן איכלברג, מנכ"ל המרשלג, נתן לנו לטעום עוגת מרציפן שהוכנה מהתערובת הזו.
האמת? טעימה ממש.
מבחינת הכנה, 5 דקות עבודה. אולי פחות.
זה יהיה עוול לא לשתף אתכם :)

מתכון לעוגת מרציפן של המרשלג

מרכיבים
2 שקיות אבקת "מרציפן - כל אחד יכול"
5 ביצים
1 כפית אבקת אפייה
גרידת תפוז (מומלץ, לא חובה)
הוראות
מחממים תנור ל-170 מעלות.
ממלאים קערת ערבול באבקות המרציפן. מוסיפים את שאר המרכיבים, ומערבלים לתערובת חלקה.
מעבירים את הבלילה החלקה לתוך תבנית האפייה המועדפת עליכם (בהמרשלג ממליצים על תבנית סיליקון מעוצבת).
אופים 10 דקות בטמפ' 170, ואז עוד 45 דקות בטמפ' של 120 מעלות. 
בודקים עם קיסם שיצא יבש.
מצננים, מפרידים מהתבנית. 
בוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה.
נשאר רק להתענג :)
חוץ מתערובת המרציפן המופלאה, הוצגו לנו מוצרים אחרים ונפלאים של המרשלג:
אבקת להכנת מקרונים (כל אחד יכול, כן?), אבקה להכנת מרנג, אבקת רויאל אייסינג.

״מרנג - כל אחד יכול״

תערובת להכנת פשוטה וקלה של מרנג. כל שיש לעשות הוא להוסיף מי ברז, להקציף ולזלף. 
לא צריך להפריד ביצים. התערובת עשויה מביצים מפוסטרות, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל. 
לערכה מצורפת שקית זילוף איכותית המתאימה להכנת נשיקות וכבסיס לקינוחים ולציפוי פאי ועוגות.

מקרונים - כל אחד יכול

הכנת מקרונים מפחידה את רוב חובבי האפייה.
בדיוק בשביל זה הומצא הפיתוח הגאוני הזה של המרשלג.
משקית אחת מכינים כ-20 זוגות מקרונים, בצורה הכי קלה שיש.
מה צריך?
250 גרם תערובת "מקרון - כל אחד יכול"
50 גרם מים מהברז
הוראות הכנה
מכוונים תנור למצב טורבו ומחממים מראש ל- 130 מעלות.
מעבירים את התערובת לקערת מערבל.
מחממים את המים לחום של 50 מעלות (כ- 15 שניות במיקרו) ומוסיפים לקערה.
מערבלים מספר שניות במהירות איטית עם וו "גיטרה" עד שהאבקה תיבלע במים וממשיכים בערבול במהירות בינונית למשך 4 דקות לקבלת תערובת תפוחה ואחידה.
ממלאים את שקית הזילוף המצורפת בתערובת. בעזרת מספריים גוזרים את פתח היציאה כך שייווצר חור של כ- 1 ס"מ או לחילופין משתמשים בצנתר מס` 10.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מזלפים עיגולים בקוטר של כ- 2.5 ס"מ ומשאירים מרווחים של 2 ס"מ ביניהם.
מכניסים את התבנית למרכז התנור החם ואופים 22 דקות.
מוציאים מיד מהתנור ונותנים למקרונים להתקרר לגמרי.
משחררים מנייר האפייה וממלאים במילוי הרצוי.
שומרים במקרר.
באתר של המרשלג אפשר למצוא מגוון מליות למקרונים.
אפשר להוסיף למקרון הלבן צבע מאכל ג'ל, ולהכין מקרון בצבע שמתחשק, בכל גוון אפשרי. תענוג!
מוצר נוסף מעולה הוא מאסטר רויאל אייסינג.
מאסטר רויאל אייסינג הינה אבקה מוכנה "בין רגע" לזיגוג , ציפוי, כיתוב וקישוט עוגות, קאפקייקס עוגיות וכמובן בצק סוכר וליצירת מגוון בלתי מוגבל של יצירות אומנות אכילות.
למדנו לעבוד עם הרויאל אייסינג, רק מוסיפים מים לאבקה והיא מוכנה. 
המומחית לעיצוב עוגות בצק סוכר, תמר רגב מ"תמר על ההר", לימדה אותנו לעבוד עם רויאל אייסינג ועם בצק סוכר. 

 רויאל אייסינג מגיע בצבעים רבים, ואפשר להכין איתו יצירות משגעות!

הייתה סדנה טעימה ומקסימה במיוחד :)


מאיפה הכל התחיל?
אמי המרשלג והני איכלברג – האימהות המייסדות של המרשלג, הגו, ניסו וייצרו שוקולדים ומרציפנים בשנות ה-50 של המאה הקודמת, כמיטב המסורת הייקית ולרוב - על פתיליה קטנה במטבח צר.
הכי מרגש בסדנה היה הספר הזה, ספר מתכונים משפחתי של משפחות המייסדים.
איזו מזכרת נפלאה.

מומלץ לבקר באתר של המרשלג, חוויה צבעונית מובטחת!


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

קציצות בשר נהדרות ורכות, עם גזר ותפוח אדמה. מתכון מנצח, גם לילדים שלא מוכנים לאכול ירקות.

אני אוהבת קציצות. מאד מאד אוהבת קציצות. ויש לי בעיה: הבת שלי לא אוכלת כמעט ירקות. לפעמים אני מנסה להכין כל מיני דברים שאפשר לגוון אותם בירקות, כדי שיכנסו לה קצת ויטמינים חיוניים לגוף. ככה המצאתי את הקציצות האלו. פשוט לקחתי את מתכון הקציצות הרגיל שלי, ושדרגתי אותו. הקציצות טעימות להפליא, רכות ועושות שמח בלב. וכמו תמיד אצלי: המתכון גם קל להכנה. צ'יק צ'ק ויש ארוחת צהריים. אלו קציצות בשר מטוגנות, שאני מכינה אותן לפעמים עם עוף, לפעמים עם הודו, ולפעמים עם בקר. לפי החשק ולפי מה שיש בבית. אז הנה, המתכון לקציצות שתמיד מצליחות, ובתיאבון :)