את המוצרים של המרשלג אני מכירה כבר הרבה שנים. אנחנו, אנשי האייטיז, זוכרים היטב את חלות המרציפן שנחות להם על מדפי הסופר. תכלס, אין חובב מרציפן שלא מכיר את סימן ההכר של המרשלג: המרציפן.
אבל מסתבר שהמרשלג זה לא רק מרציפן.
ואם זה מרציפן, אז גם אפשר להכין אותו בבית.
לא רק שאפשר להכין אותו בבית, בעזרת תערובת גאונית שנקראת "מרציפן - כל אחד יכול", אלא גם אפשר להכין מהתערובת הזו עוגה בכלום זמן ומאמץ.
בשקית ישנה תערובת להכנה מהירה, שמורכבת מ- 50% שקדים.
גלגלתי את המרציפן שהכנתי, ולקחתי הביתה.
אלחנן איכלברג, מנכ"ל המרשלג, נתן לנו לטעום עוגת מרציפן שהוכנה מהתערובת הזו.
האמת? טעימה ממש.
מבחינת הכנה, 5 דקות עבודה. אולי פחות.
זה יהיה עוול לא לשתף אתכם :)
מתכון לעוגת מרציפן של המרשלג
מרכיבים
2 שקיות אבקת "מרציפן - כל אחד יכול"
5 ביצים
1 כפית אבקת אפייה
גרידת תפוז (מומלץ, לא חובה)
הוראות
מחממים תנור ל-170 מעלות.
ממלאים קערת ערבול באבקות המרציפן. מוסיפים את שאר המרכיבים, ומערבלים לתערובת חלקה.
מעבירים את הבלילה החלקה לתוך תבנית האפייה המועדפת עליכם (בהמרשלג ממליצים על תבנית סיליקון מעוצבת).
אופים 10 דקות בטמפ' 170, ואז עוד 45 דקות בטמפ' של 120 מעלות.
בודקים עם קיסם שיצא יבש.
מצננים, מפרידים מהתבנית.
בוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה.
נשאר רק להתענג :)
חוץ מתערובת המרציפן המופלאה, הוצגו לנו מוצרים אחרים ונפלאים של המרשלג:
אבקת להכנת מקרונים (כל אחד יכול, כן?), אבקה להכנת מרנג, אבקת רויאל אייסינג.
״מרנג - כל אחד יכול״
תערובת להכנת פשוטה וקלה של מרנג. כל שיש לעשות הוא להוסיף מי ברז, להקציף ולזלף.
לא צריך להפריד ביצים. התערובת עשויה מביצים מפוסטרות, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל.
לערכה מצורפת שקית זילוף איכותית המתאימה להכנת נשיקות וכבסיס לקינוחים ולציפוי פאי ועוגות.
מקרונים - כל אחד יכול
הכנת מקרונים מפחידה את רוב חובבי האפייה.
בדיוק בשביל זה הומצא הפיתוח הגאוני הזה של המרשלג.
משקית אחת מכינים כ-20 זוגות מקרונים, בצורה הכי קלה שיש.
מה צריך?
250 גרם תערובת "מקרון - כל אחד יכול"
50 גרם מים מהברז
הוראות הכנה
מכוונים תנור למצב טורבו ומחממים מראש ל- 130 מעלות.
מעבירים את התערובת לקערת מערבל.
מחממים את המים לחום של 50 מעלות (כ- 15 שניות במיקרו) ומוסיפים לקערה.
מערבלים מספר שניות במהירות איטית עם וו "גיטרה" עד שהאבקה תיבלע במים וממשיכים בערבול במהירות בינונית למשך 4 דקות לקבלת תערובת תפוחה ואחידה.
ממלאים את שקית הזילוף המצורפת בתערובת. בעזרת מספריים גוזרים את פתח היציאה כך שייווצר חור של כ- 1 ס"מ או לחילופין משתמשים בצנתר מס` 10.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מזלפים עיגולים בקוטר של כ- 2.5 ס"מ ומשאירים מרווחים של 2 ס"מ ביניהם.
מכניסים את התבנית למרכז התנור החם ואופים 22 דקות.
מוציאים מיד מהתנור ונותנים למקרונים להתקרר לגמרי.
משחררים מנייר האפייה וממלאים במילוי הרצוי.
שומרים במקרר.
באתר של המרשלג אפשר למצוא מגוון מליות למקרונים.
אפשר להוסיף למקרון הלבן צבע מאכל ג'ל, ולהכין מקרון בצבע שמתחשק, בכל גוון אפשרי. תענוג!
מוצר נוסף מעולה הוא מאסטר רויאל אייסינג.
מאסטר רויאל אייסינג הינה אבקה מוכנה "בין רגע" לזיגוג , ציפוי, כיתוב וקישוט עוגות, קאפקייקס עוגיות וכמובן בצק סוכר וליצירת מגוון בלתי מוגבל של יצירות אומנות אכילות.
למדנו לעבוד עם הרויאל אייסינג, רק מוסיפים מים לאבקה והיא מוכנה.
המומחית לעיצוב עוגות בצק סוכר, תמר רגב מ"תמר על ההר", לימדה אותנו לעבוד עם רויאל אייסינג ועם בצק סוכר.
רויאל אייסינג מגיע בצבעים רבים, ואפשר להכין איתו יצירות משגעות!
הייתה סדנה טעימה ומקסימה במיוחד :)
אמי המרשלג והני איכלברג – האימהות המייסדות של המרשלג, הגו, ניסו וייצרו שוקולדים ומרציפנים בשנות ה-50 של המאה הקודמת, כמיטב המסורת הייקית ולרוב - על פתיליה קטנה במטבח צר.
הכי מרגש בסדנה היה הספר הזה, ספר מתכונים משפחתי של משפחות המייסדים.
איזו מזכרת נפלאה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה