אוזני המן מלוחות עם תרד וריקוטה
22-25 אזני המן עם קורצן בקוטר 9 ס"מ
חומרים
לבצק
350 גרם קמח (כ-2.5 כוסות)
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
250 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לחתיכות של מקסימום 1x1 ס"מ
70 מ"ל מים קרים (כ-1/3 כוס)
למלית
5 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני קצוץ
300 גרם עלי תרד קצוצים וסחוטים מנוזלים
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
250 גרם גבינת ריקוטה
2 כפות קמח
1 ביצה
לציפוי
שומשום שחור ושומשום לבן מעורבבים
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
בצק פריך
שמים במעבד המזון את הקמח, המלח והסוכר, ומערבבים טיפה בפולסים קצרים.
מוסיפים את החמאה, מערבבים בפולסים עד שהבצק הופך לפירורים.
מוסיפים את המים, וברגע שהבצק כמעט מתאחד, מפסיקים את הפעולה.
עיבוד יתר של בצק פריך פוגע בפריכותו ולכן יש להפסיק בזמן.
מוציאים מהמעבד, הופכים לכדור, משטחים טיפה לדיסקית, ועוטפים בניילון נצמד.
מכניסים ישר למקרר, לחצי שעה עד שעה.
אם תראו נקודות חמאה לבנות - זה בסדר, ככה זה צריך להיות.
הסוד של בצק פריך הוא קור (אפשר להכניס את החמאה לפריזר לעשר דקות לפני העבודה), ועיבוד מהיר.
שני אלו יבטיחו תוצאה נהדרת :)
מלית
במחבת עמוקה מחממים את השמן, ומזהיבים את הבצל והשום.
מוסיפים את התרד, מערבבים כדקה.
מוסיפים את התבלינים (מלח, פלפל, מעט מוסקט).
מערבבים כמה דקות על אש בינונית, עד שהתרד מזהיב.
טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לקערה ומחכים שיתקרר מעט.
בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים (ריקוטה, קמח, ביצה).
מעבירים את תערובת התרד לתערובת הגבינות, מערבבים עד לאיחוד מלא.
הרכבת המנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מקמחים בעדינות את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ.
קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-9 ס"מ באמצעות קורצן או כוס.
מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, ומקפלים לאוזן המן.
מניחים בתבנית עם נייר אפייה את כל אוזני ההמן המוכנות.
מברישים את אוזני ההמן בביצה הטרופה, ומפזרים שומשום בשני צבעים.
אופים עד שמזהיבות, משהו כמו 15-20 דקות, תלוי בתנור כמובן.
פורים שמח!
תגובות
הוסף רשומת תגובה