הביקור האחרון בירושלים הפתיע אותי.
בחשיבה שלי, עישון בשרים זה טרנד מאד "תל אביבי" שכזה, מאד יאפי, ששייך לז'אנר מסויים.
כששמעתי על מסעדת בשרים מעושנים במרכז ירושלים, קצת הופתעתי.
"את חייבת ללכת לטעום", אמרו לי. "זו מסעדת בשרים חדשה, עם מעשנת העץ הראשונה בירושלים".
בשרים מעושנים, אחד הדברים החביבים עלי, ואני לא אלך לבדוק?
הלכתי, והופתעתי אפילו יותר.
כששומעים את השם HARVEY'S לא באמת יודעים למה לצפות. אמריקאי? אולי.
כשהגעתי, פגשתי את הארווי. לא ממש אמריקאי, אבל גם לא רחוק מזה.
שף חיים (הארווי) סנדלר נולד בקנדה, ועלה לארץ בשנת 2010 מוונקובר. סנדלר סיים את לימודיו כשף בשנת 2002 וקיבל את העיטור הקנדי RED SEAL. לאורך כל תקופת הכשרתו הרווי רצה להגשים את החלום הציוני ולעשות עלייה לישראל.
הארווי פתח מסעדות וחברת קייטרינג ועם השנים הפך להיות המוביל בקייטרינג הכשר בוונקובר לאירועים של עד 650 איש. הוא עלה לישראל והמשיך לעסוק בתחום הקולינריה. תוך כדי תנועה הוא פגש בשותפו העסקי, אשר יחד רכשו את מסעדת גבריאל הירושלמית, מסעדת שף שהשתמשה בחומרי גלם מעולים.
לאחר 12 שנה סגר הרווי את מסעדת גבריאל ופתח את HARVEY'S וכך הגשים חלום.
כשהארווי מדבר על בשרים מעושנים, אפשר לחוש את האהבה שלו לבשרים דרך המילים, דרך המבט, דרך החיוך.
סנדלר סיפר שהאהבה האמיתית שלו הייתה מאז ומתמיד לבשרים, ובמיוחד לכאלו שאפשר ליישן ולעשן אותם.
במשך 6 השנים שבהן הוא היה השף והבעלים של מסעדת גבריאל, תמיד היה לו רצון ליצור מנות שיחזירו אותו לבסיס שאותו הוא אוהב יותר מכל: להכין בשרים משובחים. "היום אני מגשים חלום", אומר הרווי, "החלום ליצור את הברביקיו האמריקאי הראשון בירושלים ולהעביר את חווית הבשרים המעושנים על שלל גווניהם לקהל הירושלמי".
HARVEY'S היא מעשנת העץ הראשונה באזור ירושלים ובין הבודדות בארץ, המגישה מגוון עשיר של בשרים מעושנים בעץ בעישון איטי, בסגנון ברביקיו אמריקאי.
התפריט החדש מציע מגוון מנות בשר ועוף ראשונות, מנות עיקריות ישר מגריל הבשרים, סנדוויצ'ים של בשר מעושן, ופלטות בשרים שמעושנים בין 12 ל-18 שעות בהרכבה אישית.
את הארוחה פתחתי עם קוקטייל נהדר. כן, זה הפתיע, לא ציפיתי שבמסעדת בשרים מעושנים יהיה קוקטייל כך כך מוצלח.
נכון, שכחתי שהבסיס של הרווי הוא מסעדת שף, ובקלות אפשר לראות את זה בפרטים הקטנים.
בקוקטייל, בצילחות, בהקפדה.
כשהמליצו לי על Harvey’s Smokehouse, אמרו לי "אל תוותרי על הקצוות השרופים".
לא ממש הבנתי מה זה "קצוות שרופים", ובכל זאת, הזמנתי "קצוות שרופים".
מה הגיע לשולחן?
קוביות חזה בקר מקורמלות ברוטב ברביקיו סטייל קנזס, עם צ'יפס בטטה (53 ₪ )
באמת מנה נפלאה, נימוחה, טעימה בטירוף ומעוררת תיאבון.
טאקוס צלעות - טאקו במילוי צלעות מפורקות מעושנות, מיונז צ'יפוטלה, סלסת פלפלים חריפה, כוסברה וגוואקמולי (46)
שלישיית טאקוס שכל כך כיף לקפל אותם ולזלול.
הבשר פשוט טעים, וכמו שאמרתי קודם, מרגישים שהרווי עושה אותו באהבה גדולה.
סלט טעים, מתובל טוב, במיוחד לאור זה שרוטב ראנץ' הוא רוטב שאני מאד אוהבת, למרות שהוא ממש לא דיאטטי :)
בסום הכתבה אצרף מתכון לרוטב הראנץ' שלי, ממליצה לנסות אותו בבית.
עם כל הכבוד לסלט, באתי בשביל הבשר :)
התפריט של המעושנים של הרוויס כולל את הסוגים הבאים:
בריסקט 14 שע' בעישון עץ אלון והיקורי ( 28 ₪ ל100 ג' ), אסאדו 12 שע' בעישון עץ דובדבן –( 64 ₪ ל200 ג') , בשר צלעות מפורק 18 שעות בעישון היקורי (28 ₪ ל100 ג'), חצי עוף 4 שעות בעץ מייפל ומסקיט (65₪ ליחידה), צ'וריסוס כשעה בעץ מייפל ומסקיט (28 ₪ ליחידה 170 ג')
לפלטת הבשרים הזוגית שלנו בחרנו אסאדו מעושן, עוף מעושן, ונקניקיה.
לצד הבשרים, התוספות שניתן לבחור:
תפו"א האסלבק – (12 ₪), צ'יפס ביתי (14/24 ₪), לחם תירס ( 10 ₪), בטטות בצי'לי מתוק (32/18 ₪), טבעות בצל ג'מבו ביתי ( 18 ₪), תבשיל שעועית ובשר מעושן ( 18 ₪), סלט קולסלואו – (8 ₪)
הלכנו על טבעות בצל הפעם, שהיו ענקיות וטעימות, כמו שטבעות בצל צריכות להיות.
אסאדו סוף, שלא רציתי שיהיה לו סוף
המסעדה כשרה, ולכן הקינוח פרווה.
פאי פקאן נחמד, עם גלידה לצידו, אבל בואו נודה שוב:
כשבאים למסעדה שנקראת Harvey’s Smokehouse, לא באים בשביל פאי פקאן.
וכרגיל במסעדות כשרות, אין קפה הפוך, אבל אחרי כל כך הרבה בשר, גם לא באמת צריך.
תה עם נענע מתבקש.
להרוויס סמוקהאוס ויש גם סנדוויצ'ים, שלתוכם נכנסים בשרים מעושנים מפורקים, או נקניקיות טעימות.
הסנדוויצים של הארווי מוגשים בלחם פרנה 170\270 גרם
*הארוויס טקסס בריסקט - בריסקט מעושן, בצל מקורמל, עגבניה, מיונז חרדל שום, ציר בריסקט לטבילה (62\82 ₪),
*טוטו, אנחנו בקנזס - בשר צלעות בעישון 18 שעות, חלפיניו כבוש, קולסלואו, מיונז, רוטב ברביקיו בסגנון קנזס (62\82 ₪)
*הסמוקי - צ'וריסוס בעישון מייפל ומסקיט, פלפלים ובצל קלויים, עגבניה, מיונז ורוטב ברביקיו קרוליינה (48 ₪)
*טקס מקס צ'יקן קלאב - עוף ברביקיו מפורק, בייקון כבש, מיונז צ'יפוטלה, ואבוקדו**,חסה ועגבניה (58\74 ₪)
*ספייסי קריספי צ'יקן- עוף קריספי ,מיונז צ'יפוטלה, חלפיניו כבוש, חסה, עגבנייה, רוטב פרנקס ברביקיו חריף (56 ₪)
*ההמבורגר של Jo Jo- המבורגר 300 ג' בקר מנתחים מובחרים, מיונז שום וחרדל, חסה, עגבניה, בצל מקורמל ורוטב ברביקיו (58 ₪)
לחובבי הגריל, ימצאו גם מנות גריל מעולות:
300 גרם סטייק אנטריקוט –(148 ₪) 240 גרם מדליוני פילה בקר (154 ₪),
חצי קילו שאטובריאן – 295 ₪), סלמון קאייג'ון –(95 ₪)
Harvey’s Smokehouse
בן שטח 7, ירושלים
02-6246444
שעות פתיחה: יום א'-ה' 12:00-23:00
יום שבת: מצאת השבת-23:00
ואם נחזור למה שהבטחתי, רוטב ראנץ' אמריקאי, הנה המתכון שאני כך כך אוהבת לשים על סלט חסה טוב.
רוטב ראנץ'
(מתכון: שונית וייס)
מצרכים:
1 כוס מיונז איכותי
½ כוס שמנת חמוצה
½ כוס ריוויון ( אפשר יותר אם רוצים מרקם דליל יותר)
1 כפית חומץ בן יין לבן
2 שיני שום, קצוצות דק או כתושות (אפשר גם אבקת שום - אני פחות אוהבת)
2 כפות עירית טרייה קצוצה
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
2 כפות עירית טרייה קצוצה
1 כף שמיר טרי קצוץ (יש כאלו שלא אוהבים שמיר, הוא נותן המון טעם, אבל מי שממש לא סובל - יסתדר גם בלעדיו).
¼ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
מערבבים הכל ביחד בקערה.
כשהכל מתאחד והופך למעט אוורירי, מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה לפחות.