לזניה.
איזה שם מעורר תיאבון זה "לזניה". באופן אישי, אני מעדיפה לזניה חלבית על בשרית.
המחשבה על השכבות של פסטה מענגת, שלתוכה משתלבים רטבים, גבינות, וירקות - עושים לי אושר גדול.
הפעם המקדתי בשתי גבינות של "גד", מוצרלה מגורדת, שהופכת הכנת מאפים למהירה ופשוטה, וגבינת פרמז'ן גרנה פדנו מגורדת דק. הפרמז'ן גרנה פדנו היא גבינה ממשפחת הפרמז'ן, שמשווקת ע"י "מחלבות גד", שחתמו על הסכם בלעדי עם מחלבת לטררייה סוציילה מנטובה הממוקמת בחבל לומברדיה שבצפון איטליה.
מקורה של גבינת גרנה פדנו בעיר פארמה באיטליה. הגבינה ידועה בעולם כולו ומיוצרת באיטליה בתנאים קפדניים, ומאושרת לשיווק על ידי "איגוד הגרנה פדנו".
כמו פרמיג'אנו רג'יאנו (המוכרת לנו כפרמז'ן),שאני מבקשת מכל מי שנוסע לצפון איטליה, לחבל אמיליה רומנה (שם "נולד הפרמז'ן) להביא לי, גבינת Grana Padano היא גבינה קשה שבשלה והבשילה לאט לפחות 9 חודשים (עד 16 חודשי הבשלה).
באיטליה, החותמת Grana Padano היא מותג, ואני, הרי, אוהבת מותגים.
אז לקחתי את המוצרלה והגרנה פדנו, והחלטתי להכין לזניה קצת אחרת.
מכיוון שאני מאד אוהבת בלזניה גם את השילוב של ריקוטה, הכנסתי גם אותה לחגיגה.
זה רק נראה מסובך, זה ממש ממש פשוט, ונורא טעים!
לזניה מגולגלת של קישואים וגבינות
הלזניה מורכבת מארבע שכבות:
שכבה תחתונה: רוטב בשמל
שכבה שניה: דפי לזניה ממולאים ברוטב גבינות וקישואים.
שכבה שלישית: רוטב עגבניות
שכבה רביעית: מוצרלה וגרנה פדנו (שכבת ההקרמה)
חומרים:
לשכבת הבשמל:
50 גרם חמאה
2 שיני שום קצוצות
3 כפות קמח
2 כוסות חלב
לתערובת הגבינות והקישואים:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
4 קישואים בינוניים מגורדים וסחוטים (בערך כוס)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
1 חב' ריקוטה פרסקה "גד"
1 כוס מוצרלה מגורדת "גד" (100 גרם)
חצי כוס פרמז'ן גרנה פדנו "גד" (50 גרם)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון או מגורד
לעלי הלזניה:
12 עלי לזניה
סיר עם מים רותחים
לרוטב עגבניות:
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
להוסיף 700 גרם מחית עגבניות קלה (מגיע בבקבוק)
1/2 כוס מים
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף שטוחה סוכר
6 עלי בזיליקום קצוצים
להקרמה:
מוצרלה מגורדת "גד"
גרנה פדנו "גד"
הכנת הלזניה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את רוטב העגבניות:
שמים בסיר שמן זית, מוסיפים את שיני השום הכתושות.
כשמזהיב מעט, מוסיפים את מחית העגבניות, מוסיפים חצי כוס מים ואת התבלינים (בלי הבזיליקום).
מבשלים כרבע שעה, עד שהנוזלים מצטמצמים, ומוסיפים את הבזיליקום.
מניחים בצד לצינון.
לדפי הלזניה:
מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח.
מכבים את האש כשרותח, ומכניסים את עלי הלזניה לריכוך של כ-10 דקות, כדי שיהיה אפשר לגלגל.
לאחר 10 דקות, מוציאים כל עלה בנפרד, ומניחים על מגבת יבשה לייבוש.
מכינים את הקישואים:
במחבת שמים 2 כפות שמן זית, ומטגנים מעט את שיני השום הקצוצות.
מוסיפים את הקישואים לאחר שנסחטו היטב, ומטגנים תוך ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים.
מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים כדקה, מכבים את האש.
מערבבים את תערובת הגבינות, את הביצה ואת התבלינים.
מוסיפים את הקישואים לתערובת.
מכינים את הבשמל:
בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש קטנה.
מוסיפים את השום, מערבבים.
מוסיפים את הקמח תוך ערבוב נמרץ במטרפה, כדי שלא יהיו גושים.
אחרי שמתאחד, מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב בלי הפסקה עד שהתערובת מעט מסמיכה.
מסירים מהאש.
בסוף התהליך יש שלוש קערות:
גבינות וקישואים, בשמל, עגבניות.
אופן ההכנה:
לוקחים תבנית בגודל 20X30 לערך, ומורחים רוטב בשמל בתחתית.
מתחילים להרכיב את הלזניה:
בכל עלה מניחים מתערובת הגבינות והקישואים, ומגלגלים. מניחים את עלה הלזניה המגולגלת על רוטב הבשמל.
ככה זה נראה בסיום גלגול העלים.
מעל הפסטה שמים רוטב עגבניות, ומעל מפזרים לזניה וגרנה פדנו.
מכסים עם נייר כסף, ומכניסים לחצי שעה לתנור.
אחרי חצי שעה מסירים את נייר הכסף, ונותנים עוד עשר דקות השחמה, או עד שמזהיב.
ואז היא יוצאת מהתנור, והיא חמה, טעימה, וכיפית!
**הלזניה הזו אינה גבוהה, בגלל שבמקום כמה שכבות עלים, יש שכבת עלים אחת מגולגלת.
מי שרוצה לזניה גבוהה יותר, יכול להוסיף מעל שכבת העגבניות עוד שכבת לזניות מגולגלות, ועל זה שוב שכבת עגבניות עם גבינות.
שיהיה חג שבועות שמח!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה