גבינת מסקרפונה היא אחת מהגבינות שאני יותר אוהבת להשתמש בהן בקינוחים.
שני הקינוחים שאני הכי אוהבת מכילים מסקרפונה, הגבינה האיטלקית השמנה (40%) והנהדרת.
טירמיסו, אותו קינוח איטלקי מטורף שאין צורך להציג, ופבלובה, אני אוהבת אותה עם קרם מסקרפונה ופירות יער.
לקראת שבועות הצטרף לשוק ייצור גבינת המסקרפונה שחקן נוסף, השף הלבן.
כשהשף הלבן ביקשו ממני להכין לקראת שבועות מתכון עם המסקרפונה החדשה שלהם, החלטתי לשלב את שני הקינוחים הטעימים האלו, ולהכין פבלובה בסגנון טירמיסו.
התוצאה הייתה נפלאה, ובכלום עבודה.
כדי שגם אתם תוכלו להגיש את הקינוח הקליל והמרשים הזה, אני משתפת אתכם במתכון שלי לפבלובה הנהדרת.
מתכון לפבלובה - טירמיסו
חומרים למרנג:
120 גרם חלבונים (3XL או 4L)
240 גרם סוכר דק (אפשר לטחון בבית, אני טוחנת ב-BAMIX, תוך שניה וחצי יש לי סוכר דק).
כפית קורנפלור
שקית סוכר וניל
הכנת מרנג:
להתחיל עם הקצפת החלבונים. כשנוצר קצף לבן, להוסיף את שאר החומרים.
להקציף עד שנוצר קצף חזק ומבריק, כ-10 דקות.
לחמם תנור ל-90 מעלות, עדיף טורבו.
לצייר על נייר אפיה שני עיגולים בקוטר הרצוי (אני הכנתי בקוטר 15).
להפוך את נייר האפיה (כשהחלק הלא מצויר כלפי מעלה), ולהניח מרנג בשני העיגולים.
לשטח לפי העיגול המצויר, להשתדל שהשוליים יהיו טיפה יותר גבוהים.
להכניס לתנור לשעה וחצי, הפעולה היא בעצם ייבוש המרנג.
חומרים לקרם מסקרפונה:
250 גרם מסקרפונה של השף הלבן
250 גרם שמנת מתוקה
60 גרם אבקת סוכר
כפית וחצי לימון
מעט גרידת לימון
הכנת קרם מסקרפונה:
להקציף את המסקרפונה, השמנת ואבקת הסוכר.
להוסיף את הלימון ולהקציף עד לקבלת קרם רך אך יציב.
להרכבת המנה:
12 בישקוטים טבולים בקפה חזק
אבקת קקאו לפיזור
הרכבת המנה:
להניח על צלחת או מגש את המרנג.
להניח מעל המרנג מחצית מקרם המסקרפונה.
מעל להניח בישקוטים טבולים בקפה.
לפזר קקאו.
להשאיר מעט קרם בצד, ולהניח את המחצית השניה של הקרם.
להוסיף תלולית של קרם למעלה.
לפזר שוב קקאו.
לשים בקירור עד שמגיעים האורחים :)
נכון שהפבלובה יפיפיה?
חג שבועות שמח!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה