דילוג לתוכן הראשי

רשומות

ארוחת שפים ב"מצפה הימים". 12 מנות, 12 יינות, 12 קינוחים.

מלון מצפה הימים. 12 שפים. 12 מנות מעולות. 12 סוגי יין. 12 קינוחים. גבינות מעולות, מצב רוח טוב, מקום משגע. מי מאיתנו לא היה רוצה להיות שם? לשמחתי, אני הייתי (-: ב-24.9.11 התקיימה ארוחת גאלה במלון המקסים "מצפה הימים", שכל הכנסותיה היו תרומה למרכז הרפואי "זיו" בצפת.  12 שפים נפלאים התנדבו להכין מנות מובחרות בערב הזה, לטובת המחלקה הפסיכיאטרית לילד ולנוער של המרכז הרפואי "זיו", שתקציביו נמוכים משמעותית מבתי חולים במרכז, כדוגמת "שיבא" ו"איכילוב". לצד כל מנה הייתה המלצה ליין של יקבי רמת הגולן: את הערב פתחתי עם מנה נפלאה של  השף  אייל לביא(רוקח 73) ,  שהכין סביצ'ה מוסר ים עם סלרי, בצל סגול, טפנד זיתים שחורים וגבינה לבנה.  אני חייבת להודות שאכלתי יותר ממנה אחת כזו (-: המנה השנייה שמאד אהבתי היתה המנה המצויינת של השף גולן גורפינקל(דלאל) , בייבי אינטיאס על סלט עדשים שחורות, וקפוצ'ינו טחינה ויוגורט. מנה מעניינת וטעימה מאד: את סלט הסלק של השף שאול בן אדרת אני מכירה היטב. אכלתי אותו לא מעט פעמים ב "קימל" וב "ק

פוסט על בייגלה.

אני רוצה לספר לכם סיפור. סיפור מרתק, סיפור על בייגלה : ככה נראה הבייגלה כשהוא נולד. עדיין חיוור, משווע לקצת חום ואהבה, כדי לצאת אפוי בדיוק במידה הנכונה: הוא עובר הרבה תהליכים בדרך, הבייגלה. בעיקר הוא מקבל המון חום, כי הוא כולו תוצר של אהבה: והוא הולך ומתרבה. עוד לא ממש מוכן, אבל בכל זאת, הוא מתרבה: וכשהוא מרגיש שהוא "אפוי היטב", הוא נותן עוד "פוש" קטן, ומתגלגל לאוויר העולם, מוכן, ובהרבה אהבה: לפעמים הוא חלקלק ושטוח: לפעמים הוא מחוספס: ובעצם, למה אני מספרת לכם על בייגלה? דבר ראשון, כי הוא יכול להפתיע. לפעמים הוא עושה שמיניות. לפעמים, הוא דווקא הולך על ז'אנר של מקלות, ולפעמים הוא פשוט שר הטבעות. אבל תמיד, הוא נשאר בייגלה (-: מסתבר, שבייגלה יכול להיות קשור לאהבה. הרבה אהבה. אף פעם לא הבנתי כמה אהבה יכולה להיות בבייגלה, עד שראיתי במו עיניי, שלא רק חומוס עושים באהבה, אלא גם בייגלה. זה לא רק הסלוגן הזה, שאומר בצורה כ"כ פשוטה: "סוף מאפה באהבה תחילה": זו אהבה של שנים, שהתחילה ב-1962, עוד לפני שנולדתי, ע"י האיש הזה, מאיר בייג