דילוג לתוכן הראשי

ארוחת שפים ב"מצפה הימים". 12 מנות, 12 יינות, 12 קינוחים.



מלון מצפה הימים.
12 שפים. 12 מנות מעולות.
12 סוגי יין. 12 קינוחים.
גבינות מעולות, מצב רוח טוב, מקום משגע.
מי מאיתנו לא היה רוצה להיות שם?
לשמחתי, אני הייתי (-:
ב-24.9.11 התקיימה ארוחת גאלה במלון המקסים "מצפה הימים", שכל הכנסותיה היו תרומה למרכז הרפואי"זיו" בצפת. 
12 שפים נפלאים התנדבו להכין מנות מובחרות בערב הזה, לטובת המחלקה הפסיכיאטרית לילד ולנוער של המרכז הרפואי "זיו", שתקציביו נמוכים משמעותית מבתי חולים במרכז, כדוגמת "שיבא" ו"איכילוב".
לצד כל מנה הייתה המלצה ליין של יקבי רמת הגולן:


את הערב פתחתי עם מנה נפלאה של 
השף אייל לביא(רוקח 73)
שהכין סביצ'ה מוסר ים עם סלרי,
בצל סגול, טפנד זיתים שחורים וגבינה לבנה. 
אני חייבת להודות שאכלתי יותר ממנה אחת כזו (-:





המנה השנייה שמאד אהבתי היתה המנה המצויינת של
השף גולן גורפינקל(דלאל),
בייבי אינטיאס על סלט עדשים שחורות, וקפוצ'ינו טחינה ויוגורט. מנה מעניינת וטעימה מאד:






את סלט הסלק של השף שאול בן אדרת אני מכירה היטב. אכלתי אותו לא מעט פעמים ב"קימל" וב"קימל בגלבוע" שניים מהמעוזים הקולינאריים הנפלאים שלו.
את הסלק הנפלא עיטרה גבינת סנט מור משובחת, מהגבינות המעולות של מחלבת "מצפה הימים":




עוד מנה נהדרת הייתה של אחד מהשפים החביבים עלי, 
עומר מילר, מ"חדר האוכל".
עומר המוכשר הכין לנו מוח טלה מטוגן, עם איולי סחוג, סלט עגבניות תמר צלויות, פלפל חריף וויניגרט שרי:




מבית היוצר של מסעדת "מסה" המשובחת,
הכין לנו השף הנפלא אביב משה מנה מרשימה של
לחי עגל ואספרגוס,
על ניוקי תירס טרי ושמן כמהין:



ירון קסטנבוים מ"פוד ארט" הכין מנה אדומה וחיננית מאד של עגבניות ממולאות שקדי עגל, חומץ שרי
וציר בשר מרוכז:



השף הנפלא ויקטור גולגר, שמנות הדגים שאכלתי אצלו ב"קלואליס" תמיד השאירו לי טעם של עוד,
הכין מנה של פילה דג בר "באדובו" אנדלוסי,
על פאייה פלפל "פאחארטו":



עוד שף דגים נהדר הוא אידי ישראלוביץ', מ"אידי דגים", שהכין מנה מעניינת מאד שנקראה "עוגת קוד של אידי", מאפה דג קוד מהאוקיינוס עם אבוקדו ושקדים קלויים:




השף אבי שטייניץ מ"אווניו" הכין מנה של מיני בורגר בקר וכמהין בלחמניית בריוש. אני מודה, ממש רציתי לטעום ממנו, מהמיני בורגר הזה, שנראה הורס, אבל בשלב הזה של הערב לא יכולתי כבר לאכול יותר, וכחובבת קינוחים ידועה, העדפתי להשאיר גם להם קצת מקום (-: 



השפית המקסימה מיקה שרון הכינה מנה של סלט חם של פילה בקר, פטריות שימג'י, סלסלת נענע וכוסברה, שמן שומשום ליים ולימון:




שף שלא יצא לי להכיר עד אותו ערב, זוזו(יוסף חנא) ממסעדת "קצה הנחל", הכין מנה של קישואים בלדי ממולאים בשר טלה, פריקי, תבלינים של אמא מונירה, ובשר יוגורט. אין ספק שיהיה מעניין ללכת לבקר אצלו פעם נוספת, אפילו השם "תבלינים של אמא מונירה" עושה לי חשק, ובכלל, השילוב בין בישול גלילי ללבנוני נראה לי מאד מרגש (-: 




 השף ארז קומורובסקי, האיש, הלחם והגליל, הכין מנה של לחמניות קבב טלה משופדות על ענף של עץ אלון:



אם כבר פחמימות, אז הגענו לחלק שחביב עלי באופן מיוחד, הקינוחים (-: השף קונדיטור סיוון צפריר מ"מצפה הימים",
הכין קינוחים נהדרים, כל מילה מיותרת, התמונות כבר אומרות הכל: 









אחרי הקינוחים הטעימים, הגיע גם "הדובדבן שבקצפת".
הופעה נפלאה של אפרת רותם, זמרת האופרה הנפלאה.
היא שרה לחיים טיבי, השף של "מסעדת מוסקט" שבמלון "מצפה הימים", שהיה אחראי על הצד הקולינארי של המקסים הזה:


והיא שרה לכולנו, בהנאה גדולה. אם אני מנחשת נכון, יכולותיה הווקאליות הרעידו את כל אזור ראש פינה/צפת:



אחריה עלתה להופיע עלמה זוהר המקסימה, שסגרה את הערב, שהיה כ"כ מרגש, מהמון כיוונים:


האווירה הייתה מקסימה במיוחד. מלון "מצפה הימים"
הרי מספק חוויה נהדרת בזכות עצמו, ואם מוסיפים לזה את האוכל הנהדר של אותו ערב, את האנשים הנפלאים שבאו לארוחה הזו, ואת ההפקה המשובחת של הצוות של
"מצפה הימים", ככה בדיוק זה נראה,
חגיגי ועושה חשק להישאר שם לנצח. 
אם זה היינות המשובחים:


או הגבינות המעולות של "מחלבת מצפה הימים":


או שזו האווירה הקסומה של המקום, שאיפשרה לי להשתחרר לרגע מחיי היום יום,
ולהרגיש כאילו הושיבו אותי על ענן: 


ואי אפשר בלי להזכיר את האחראים לערב המעולה הזה. בעלי המלון "מצפה הימים", סמי ואניטה חזן, שתרמו את המקום, את עלויות ההפקה ואת ההכנסות של הארוחה לטובת המרכז הרפואי "זיו" בצפת, ד"ר אוסקר אמבון, שעבור המרכז הרפואי "רבקה זיו" שאותו הוא מנהל, נערך הערב הזה, ומחלקת השיווק ויחסי הציבור של המלון, שדאגה שהכל יעבוד כמו שצריך, ועשתה עבודה מצויינת, כי הכל היה כ"כ "כמו שצריך".
תודה למצפה הימים על האירוח הלבבי, על הערב הנפלא, ועל החוויה במקום הקסום הזה (-:


ולי נשאר רק לצפות. לא רק לימים ב"מצפה הימים",
גם ללילות (-: איפה אראלה כשצריך אותה? (-:


כל הזכויות שמורות לשונית וייס

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.