דלג לתוכן הראשי

ארוחת שפים ב"מצפה הימים". 12 מנות, 12 יינות, 12 קינוחים.



מלון מצפה הימים.
12 שפים. 12 מנות מעולות.
12 סוגי יין. 12 קינוחים.
גבינות מעולות, מצב רוח טוב, מקום משגע.
מי מאיתנו לא היה רוצה להיות שם?
לשמחתי, אני הייתי (-:
ב-24.9.11 התקיימה ארוחת גאלה במלון המקסים "מצפה הימים", שכל הכנסותיה היו תרומה למרכז הרפואי"זיו" בצפת. 
12 שפים נפלאים התנדבו להכין מנות מובחרות בערב הזה, לטובת המחלקה הפסיכיאטרית לילד ולנוער של המרכז הרפואי "זיו", שתקציביו נמוכים משמעותית מבתי חולים במרכז, כדוגמת "שיבא" ו"איכילוב".
לצד כל מנה הייתה המלצה ליין של יקבי רמת הגולן:


את הערב פתחתי עם מנה נפלאה של 
השף אייל לביא(רוקח 73)
שהכין סביצ'ה מוסר ים עם סלרי,
בצל סגול, טפנד זיתים שחורים וגבינה לבנה. 
אני חייבת להודות שאכלתי יותר ממנה אחת כזו (-:





המנה השנייה שמאד אהבתי היתה המנה המצויינת של
השף גולן גורפינקל(דלאל),
בייבי אינטיאס על סלט עדשים שחורות, וקפוצ'ינו טחינה ויוגורט. מנה מעניינת וטעימה מאד:






את סלט הסלק של השף שאול בן אדרת אני מכירה היטב. אכלתי אותו לא מעט פעמים ב"קימל" וב"קימל בגלבוע" שניים מהמעוזים הקולינאריים הנפלאים שלו.
את הסלק הנפלא עיטרה גבינת סנט מור משובחת, מהגבינות המעולות של מחלבת "מצפה הימים":




עוד מנה נהדרת הייתה של אחד מהשפים החביבים עלי, 
עומר מילר, מ"חדר האוכל".
עומר המוכשר הכין לנו מוח טלה מטוגן, עם איולי סחוג, סלט עגבניות תמר צלויות, פלפל חריף וויניגרט שרי:




מבית היוצר של מסעדת "מסה" המשובחת,
הכין לנו השף הנפלא אביב משה מנה מרשימה של
לחי עגל ואספרגוס,
על ניוקי תירס טרי ושמן כמהין:



ירון קסטנבוים מ"פוד ארט" הכין מנה אדומה וחיננית מאד של עגבניות ממולאות שקדי עגל, חומץ שרי
וציר בשר מרוכז:



השף הנפלא ויקטור גולגר, שמנות הדגים שאכלתי אצלו ב"קלואליס" תמיד השאירו לי טעם של עוד,
הכין מנה של פילה דג בר "באדובו" אנדלוסי,
על פאייה פלפל "פאחארטו":



עוד שף דגים נהדר הוא אידי ישראלוביץ', מ"אידי דגים", שהכין מנה מעניינת מאד שנקראה "עוגת קוד של אידי", מאפה דג קוד מהאוקיינוס עם אבוקדו ושקדים קלויים:




השף אבי שטייניץ מ"אווניו" הכין מנה של מיני בורגר בקר וכמהין בלחמניית בריוש. אני מודה, ממש רציתי לטעום ממנו, מהמיני בורגר הזה, שנראה הורס, אבל בשלב הזה של הערב לא יכולתי כבר לאכול יותר, וכחובבת קינוחים ידועה, העדפתי להשאיר גם להם קצת מקום (-: 



השפית המקסימה מיקה שרון הכינה מנה של סלט חם של פילה בקר, פטריות שימג'י, סלסלת נענע וכוסברה, שמן שומשום ליים ולימון:




שף שלא יצא לי להכיר עד אותו ערב, זוזו(יוסף חנא) ממסעדת "קצה הנחל", הכין מנה של קישואים בלדי ממולאים בשר טלה, פריקי, תבלינים של אמא מונירה, ובשר יוגורט. אין ספק שיהיה מעניין ללכת לבקר אצלו פעם נוספת, אפילו השם "תבלינים של אמא מונירה" עושה לי חשק, ובכלל, השילוב בין בישול גלילי ללבנוני נראה לי מאד מרגש (-: 




 השף ארז קומורובסקי, האיש, הלחם והגליל, הכין מנה של לחמניות קבב טלה משופדות על ענף של עץ אלון:



אם כבר פחמימות, אז הגענו לחלק שחביב עלי באופן מיוחד, הקינוחים (-: השף קונדיטור סיוון צפריר מ"מצפה הימים",
הכין קינוחים נהדרים, כל מילה מיותרת, התמונות כבר אומרות הכל: 









אחרי הקינוחים הטעימים, הגיע גם "הדובדבן שבקצפת".
הופעה נפלאה של אפרת רותם, זמרת האופרה הנפלאה.
היא שרה לחיים טיבי, השף של "מסעדת מוסקט" שבמלון "מצפה הימים", שהיה אחראי על הצד הקולינארי של המקסים הזה:


והיא שרה לכולנו, בהנאה גדולה. אם אני מנחשת נכון, יכולותיה הווקאליות הרעידו את כל אזור ראש פינה/צפת:



אחריה עלתה להופיע עלמה זוהר המקסימה, שסגרה את הערב, שהיה כ"כ מרגש, מהמון כיוונים:


האווירה הייתה מקסימה במיוחד. מלון "מצפה הימים"
הרי מספק חוויה נהדרת בזכות עצמו, ואם מוסיפים לזה את האוכל הנהדר של אותו ערב, את האנשים הנפלאים שבאו לארוחה הזו, ואת ההפקה המשובחת של הצוות של
"מצפה הימים", ככה בדיוק זה נראה,
חגיגי ועושה חשק להישאר שם לנצח. 
אם זה היינות המשובחים:


או הגבינות המעולות של "מחלבת מצפה הימים":


או שזו האווירה הקסומה של המקום, שאיפשרה לי להשתחרר לרגע מחיי היום יום,
ולהרגיש כאילו הושיבו אותי על ענן: 


ואי אפשר בלי להזכיר את האחראים לערב המעולה הזה. בעלי המלון "מצפה הימים", סמי ואניטה חזן, שתרמו את המקום, את עלויות ההפקה ואת ההכנסות של הארוחה לטובת המרכז הרפואי "זיו" בצפת, ד"ר אוסקר אמבון, שעבור המרכז הרפואי "רבקה זיו" שאותו הוא מנהל, נערך הערב הזה, ומחלקת השיווק ויחסי הציבור של המלון, שדאגה שהכל יעבוד כמו שצריך, ועשתה עבודה מצויינת, כי הכל היה כ"כ "כמו שצריך".
תודה למצפה הימים על האירוח הלבבי, על הערב הנפלא, ועל החוויה במקום הקסום הזה (-:


ולי נשאר רק לצפות. לא רק לימים ב"מצפה הימים",
גם ללילות (-: איפה אראלה כשצריך אותה? (-:


כל הזכויות שמורות לשונית וייס

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?