דילוג לתוכן הראשי

רשומות

ואז הגיע אנטוני (-: שף אנטוני בושה מבשל בפיירקס, ומתכון הורס של שף פריזאי עם כוכב מישלן! כנס הבישול הבריא, חלק ב'

אחרי בוקר ארוך של טיסה, וכמה שעות של כנס הבישול הבריא  שסוקר בפוסט הקודם , הגיע הזמן לארוחת הערב. ידענו שבמהלכה משהו עומד לקרות. כמה שאני אוהבת הפתעות (-: את הערב פתחנו במסעדת "מרינה גריל", עם ארוחה מעולה.  למנה ראשונה הזמנתי שקדי עגל, ולעיקרית, צלע עגל מפוארת: במהלך הארוחה, אנשי פיירקס/טפאל שהגיעו מצרפת, ומר עמאר מסלמאני, היבואן הרשמי בישראל, שהיו מארחי הכנס, עברו בין השולחנות, שוחחו איתנו, הבלוגרים, ובדקו שאנחנו אוכלים טוב.  כשיש צרפתים בסביבה, חייב להיות אוכל טוב (-: חיכינו להפתעה שתגיע, ידענו שהיא צריכה לבוא.  ואז הגיע אנטוני (-:   אנטוני בושה הוא שף של מסעדת כוכב מישלן.  אנטוני עובד עם פיירקס בצרפת, והוא הגיע לארץ כדי להדגים לנו את הבישול בכלי שגרם לנו, הבלוגרים, לרייר.  הפעם לא רק על האוכל (-: קבלו את הכלי המקסים, מבית פיירקס: מולטיקוק! טוב, בעברית זה נשמע לא משהו (-: קבלו אותו שוב, את החתיך(כן, גם הכלי, לא רק אנטוני), במחיאות כפות סוערות: השף אנטוני היה אמור להיות איתנו כבר מתחילת הערב,  אבל לרוע מזלו לקח לו 32(!) שעות להגיע מפריז לאילת. נו, נמלי תעופה,

עופרת, קדמיום, ביספינול, PFOA. רעלים במטבח הביתי. כנס הבישול הבריא, חלק א', פיירקס

אילת. בוקר יום חמישי. ככה זה נראה על הבוקר, באילת. חייבת להודות שאחרי טיסה במזג אוויר מטלטל, זו אכן היתה נחיתה רכה וטעימה,  היישר לבוקר יום א' של אירוע העתונאים והבלוגרים שנערך באילת, כנס הבישול הבריא 2011 שנערך ע"י "קבוצת מסלמאני".   למי בבית אין לפחות כלי זכוכית אחד של פיירקס? לי יש שלושה. אמא שלי בכלל מכורה. פיירקס , האמת, יש כמעט בכל בית. אני, את הפשטידות שלי, מכינה בכלי הזכוכית של פיירקס .  מסתבר שנרדמתי בשמירה. התבניות המיושנות שלי, הפיירקסים, הפכו ליצירות אמנות עם השנים, ואני אפילו לא ידעתי. לא היה לי מושג שכלי המטבח הבסיסיים של פיירקס, הפכו למוצרים יפים, מתוחכמים, וכ"כ נוחים לשימוש,  והכי חשוב-בריאים. טוב, כאלו הם תמיד היו (-:  הייתם מאמינים שככה נראה היום פיירקס הזכוכית שהיכרנו?  מוזמנים להכיר את הפיירקס של שנות הקידמה, פיירקס דור 4 (-: PYREX 4 IN 1 PLUS , סדרה שמאפשרת בישול, אכסון המזון במקרר עד מינוס 40 מעלות, חימום במיקרוגל או אפייה וצלייה בתנור-עד 300 מעלות, ו"טייק אווי", כשצריך לקחת את הבישולים לארוחת ליל הסדר, שזה ממש כבר קרוב