דלג לתוכן הראשי

ואז הגיע אנטוני (-: שף אנטוני בושה מבשל בפיירקס, ומתכון הורס של שף פריזאי עם כוכב מישלן! כנס הבישול הבריא, חלק ב'

אחרי בוקר ארוך של טיסה, וכמה שעות של כנס הבישול הבריא 
שסוקר בפוסט הקודם, הגיע הזמן לארוחת הערב.
ידענו שבמהלכה משהו עומד לקרות. כמה שאני אוהבת הפתעות (-:
את הערב פתחנו במסעדת "מרינה גריל", עם ארוחה מעולה. 
למנה ראשונה הזמנתי שקדי עגל, ולעיקרית, צלע עגל מפוארת:




במהלך הארוחה, אנשי פיירקס/טפאל שהגיעו מצרפת, ומר עמאר מסלמאני, היבואן הרשמי בישראל, שהיו מארחי הכנס, עברו בין השולחנות, שוחחו איתנו, הבלוגרים, ובדקו שאנחנו אוכלים טוב. 
כשיש צרפתים בסביבה, חייב להיות אוכל טוב (-:



חיכינו להפתעה שתגיע, ידענו שהיא צריכה לבוא. 
ואז הגיע אנטוני (-:
 


אנטוני בושה הוא שף של מסעדת כוכב מישלן. 
אנטוני עובד עם פיירקס בצרפת, והוא הגיע לארץ כדי להדגים לנו את הבישול בכלי שגרם לנו, הבלוגרים, לרייר. 
הפעם לא רק על האוכל (-:
קבלו את הכלי המקסים, מבית פיירקס:
מולטיקוק! טוב, בעברית זה נשמע לא משהו (-:
קבלו אותו שוב, את החתיך(כן, גם הכלי, לא רק אנטוני),
במחיאות כפות סוערות:





השף אנטוני היה אמור להיות איתנו כבר מתחילת הערב, 
אבל לרוע מזלו לקח לו 32(!) שעות להגיע מפריז לאילת.
נו, נמלי תעופה, אף פעם אי אפשר להבין את העולם שלהם (-:
השף אנטוני הגיע היישר מנמל התעופה, ונחת היישר לסירים, 
להדגים לנו את העבודה עם ה"מולטי". 
ככה החלטתי לקרוא לו, לכלי המעניין הזה. שם חיבה (-:
הצוות הצרפתי שכבר היה איתנו קיבל בחיבוקים חמים את הנציגים הנוספים שנחתו הרגע, והאווירה היתה חמה ומרגשת.
בכל זאת, לא בכל יום מגיע שף מישלן לבשל לנו. היתה התרגשות באוויר (-:





עמאר מסלמאני עשה "לייק" לנחיתה שסוף סוף התממשה, 
ואנחנו עשינו "לייק" לשף אנטוני ההורס.
אני אפילו חשבתי לייבא אותו ביחד עם פיירקס (-:



כמה מילים מהנוחתים, 
רגע לפני תחילת "מופע הקסמים של אנטוני ופיירקס" (-:
 

ככה נראה הסיר החדשני והמתוחכם של פיירקס, 
multicook




סדרת multicook כוללת חמישה מוצרים, העשויים משלושה חומרים שונים שמאפשרים שילובים ושימושים שונים.
1: כלי עשוי קרמיקה, עמיד בטמפרטורה גבוהה של עד 800 מעלות צלזיוס, מתאים לבישול בגז, כיריים, תנור ומיקרו, ולהקפאה בטמפרטורה של עד 40- מעלות.
2,3,4: קערת פיירקס קלאסית עם שני סוגי מכסים(גבוה ושטוח), עשויים מזכוכית בורוסיליקט עמידה בפני חום. שקיפותו של הכלי מאפשרת לעקוב אחר תהליך הבישול, והוא מתאים לתנור ולמיקרו, ועמיד בחום של עד 300 מעלות צלזיוס ולהקפאה עד 40- מעלות.
5: מכסה סיליקון גמיש, מצופה בחומר מונע הידבקות, המאפשר בישול וחימום חוזר הן בתנור והן במיקרוגל, ומסייע ביצירת ואקום לשמירת התבשיל בעת אכסון במקרר או במקפיא. עמיד בחום של עד 240 מעלות צלזיוס.
הסדרה הוצגה לנו כבר בכנס, כמה שעות מוקדם יותר, והיא נותנת מענה לאלו שמייחסים חשיבות רבה לבישול במרכיבים טריים, ובמוצרים בטוחים מזכוכית וקרמיקה, המונעים אובדן החיוניות של המזון:



אין ספק, סיר עם המון קסם (-: 



אנטוני שם עליו את מדי השף, ואין ספק, סטטוס "השף החתיך" התלבש עליו כמו מכסה לסיר(של פיירקס, ברור) (-:



עוד קצת הסברים וחיוכים רגע לפני הכניסה למטבח:
 




לחיים! 
(לחיי אוכל טוב, יינות משובחים, שפים צרפתיים, וכלים איכותיים ומרגשים!)



המצרכים כבר היו חסרי סבלנות, וחיכו ליד של אנטוני שתיקח אותם ותטפל בהם: 



השף כבר היה ערוך ומוכן:



ואז הוא הראה לנו "בישול צרפתי בכלים צרפתיים מהו" (-:



 






היתה חוויה מדהימה לראות את השף אנטוני מבשל, מסביר בצרפתית, כששתי מתורגמניות מסבירות לנו מה הוא אומר. 
צרפתית, עברית, וערבית, כל שלב בשלוש שפות (-:







אנטוני פושט לדג את העור (-:






בשלב הזה כבר הייתי עייפה. 
 טיסה, כנס, ארוחת ערב, צחוקים, ובישול שנמשך אל תוך הלילה היו 
קצת יותר מדי בשבילי ליום אחד.
הכנסתי את המצלמה לתיק, וכשהשף אנטוני סיים להרכיב את המנה, 
כבר לא היה לי כח להוציא אותה. 
מבטיחה לכם שמנת הסלמון שהוא הכין נראתה משגע.
במקום תמונה שלה, אני אתן לכם את המתכון שהכין לנו השף אנטוני בושה,
עם הסיר המקסים הזה:



קוביות סלמון על קרם ארטישוק ירושלמי/שף אנטוני בושה
 מרכיבים ל- 8 מנות :

 8 קוביות של פילה סלמון
 125 גרם בצלי שאלוט קצוצים
 180 מ"ל שמנת לבישול
 180 מ"ל חלב
 200 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
 80 מ"ל חומץ בן יין
 5 פרחי כרובית
 50 מ"ל שמן זית
 מלח ים, פלפל

להגשה:

 גרגרי רימון
 חצי פסיפלורה
 צרור עלי כוסברה קצוצה
 שמן זית

אופן ההכנה:

מטגנים בקערת הקרמיקה של המולטי את בצלי השאלוט בשמן הזית ללא השחמה, 
ומוסיפים את קוביות הארטישוק הירושלמי.
מטגנים יחד עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את החומץ, החלב והשמנת ומבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות.
מניחים את פרחי הכרובית על הזכוכית המחוררת ומכסים בה את קערת הקרמיקה. 
מכסים את הכלי ומבשלים באידוי למשך עוד 20 דקות.
בינתיים במחבת נפרדת מטגנים קלות על צד העור את קוביות הסלמון.
מניחים את הסלמון על הכרובית למשך 10 דקות נוספות של אידוי.
כשהארטישוק מוכן, מרסקים בבלנדר ומסננים(לא חובה).
מניחים בצלחת הגשה את קרם הארטישוק הירושלמי, מעליו מפזרים את הכרובית והדגים. 
מעטרים בגרגרי רימון, פסיפלורה ועלי כוסברה. מזליפים מעט שמן זית.

מאחלת לעצמי "מולטי" כזה בבית. איך אומרות הדודות? "בקרוב אצלי" (ואצלכם, גם) (-:






תגובות

  1. שוש חזן גרינברג19 במרץ 2012 בשעה 14:11

    שף אנטוני סיפר שהוא פותח מסעדה חדשה בפריס, אני בעד ארוחה קולקטיבית שם...

    השבמחק
    תשובות
    1. שוש, אני בעד (-: מתאים לי ביקור אצל אנטוני בפריז (-:

      מחק
  2. פוסט הורס לשף הורס, אני היתי הרוסה תרתי משמע באותו ערב..אז חייבת להאמין לכל מה שכתבת :)

    השבמחק
    תשובות
    1. מיה, כולנו היינו הרוסים, אבל הרוסים מעונג (-:
      היה, והיה טוב! טנקס (-:

      מחק
  3. שונית,חוץ השף, הכלים ושאר המרכיבים של הערב, לפוסט שלך יש טעם ומילים עם המון קסם!

    השבמחק
  4. שונית, חוץ מהשף ההורס, הכלים ושאר המרכיבים גם בפוסט שלך, מילים וטעם עם המון קסם!

    השבמחק
    תשובות
    1. שרון, תודה רבה! כיף לשמוע, ומקבלת את המחמאה באהבה (-:

      מחק
  5. איפה משיגים את הסיר הנפלא הזה?

    השבמחק

פרסום תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?