דילוג לתוכן הראשי

רשומות

עופרת, קדמיום, ביספינול, PFOA. רעלים במטבח הביתי. כנס הבישול הבריא, חלק א', פיירקס

אילת. בוקר יום חמישי. ככה זה נראה על הבוקר, באילת. חייבת להודות שאחרי טיסה במזג אוויר מטלטל, זו אכן היתה נחיתה רכה וטעימה,  היישר לבוקר יום א' של אירוע העתונאים והבלוגרים שנערך באילת, כנס הבישול הבריא 2011 שנערך ע"י "קבוצת מסלמאני".   למי בבית אין לפחות כלי זכוכית אחד של פיירקס? לי יש שלושה. אמא שלי בכלל מכורה. פיירקס , האמת, יש כמעט בכל בית. אני, את הפשטידות שלי, מכינה בכלי הזכוכית של פיירקס .  מסתבר שנרדמתי בשמירה. התבניות המיושנות שלי, הפיירקסים, הפכו ליצירות אמנות עם השנים, ואני אפילו לא ידעתי. לא היה לי מושג שכלי המטבח הבסיסיים של פיירקס, הפכו למוצרים יפים, מתוחכמים, וכ"כ נוחים לשימוש,  והכי חשוב-בריאים. טוב, כאלו הם תמיד היו (-:  הייתם מאמינים שככה נראה היום פיירקס הזכוכית שהיכרנו?  מוזמנים להכיר את הפיירקס של שנות הקידמה, פיירקס דור 4 (-: PYREX 4 IN 1 PLUS , סדרה שמאפשרת בישול, אכסון המזון במקרר עד מינוס 40 מעלות, חימום במיקרוגל או אפייה וצלייה בתנור-עד 300 מעלות, ו"טייק אווי", כשצריך לקחת את הבישולים לארוחת ליל הסדר, שזה ממש כבר קרוב

יומיים של טיול בצפון, חלק ב'. ריינג'רים ובוץ, בירת בוטיק, מסעדת שף, לינה כפרית.

אחרי ביקור מקסים בצפת, שסוקר  בפוסט הקודם,  אספנו את עצמנו, ונסענו להתמקם בקיבוץ מלכיה, המקום שבו עמדנו לבלות את הלילה.  אחרי כשעה של מנוחה במלכיה, יצאנו לארוחת ערב וסיור במרכז המבקרים של מבשלת הבירה "באטרפליי", מבשלת בירה בוטיק, בקיבוץ דלתון:    מבשלת הבירה    Butterflay הוקמה על-יד האחים סופר. רם ובן הם חלק משלישית אחים בני 29, בני קיבוץ ברעם. יחד, האחים   למדו יננות במכללת תל חי ולאחר שנים של עשיית יין התחילו להתנסות גם בבישול בירה. מה שהתחיל כתחביב של בישול בבית "שעלה בכמה סירים שרופים", הפך עד מהרה לעשייה יצירתית מתוך מגמה להגיע למוצר איכותי. המבשלה מייצרת מגוון בירות המביאות לידי ביטוי סגנונות שונים המאופיינים בטעמים, צבעים וארומות ייחודיות. המים הינם המרכיב העיקרי בכל בירה, ובמבשלה משתמשים במים שמקורם במעיינות רמת דלתון שבגליל העליון(שלמרגלות הר מירון) והם אלו שמעניקים לבירות את טעמה ואופייה המיוחד. הלתת הינו לתת איכותי ביותר שנבחר בקפידה מהיצרנים המובילים בעולם ונשמר בתנאים אידיאלים השומרים על איכותיות. שוק הבירה בישראל מגלגל כ-150 מיליון דולרים בשנה.