דילוג לתוכן הראשי

רשומות

איסתירא בלגינא קיש קיש קריא, אבל זה דווקא קיש חכם (-:

"קיש" הוא מאפה עגול, פתוח ומלוח, שבבסיסו בצק פריך המכוסה מלית עשויה שמנת טרייה, ביצים, ירק וגבינות. הוא טעים, מזין ומשביע ולכן מותאם לכל ארוחות היום: בוקר, צהריים וערב. מתאים לכל היום? מזין? חם? טעים? אז יאללה, בואו איתי למסע בארץ הקישים, "קישריה".  יהיה שמח (-: בקישריה כל אחד מרכיב לעצמו את הקיש שלו. יצירתיות זה שם המשחק. קישים במגוון טעמים לא רגילים, שנאפים במקום, לצד ארוחות בוקר עשירות, מיצים טבעיים, קפה משובח, ועוד פינוקים. כל הקישים נאפים במקום, ומוגשים חמים ומפתים לשולחן. אפשר למצוא קישים מכל הסוגים: מלוחים, מתוקים, בטעמים כמו בטטה צ'ילי וקוקוס, פלפלים קשקבל ופסטו, בצלים מקורמלים, עגבניות מיובשות, זיתים שחורים ופרמז'ן ועוד. הקישים מגיעים בארבעה גדלים: משפחתי, זוגי, אישי ומיניקיש. האמת, המיניקיש הזה הורס. דווקא בגלל שהוא כזה קטן וחמוד, אפשר לאכול ממנו עוד, ועוד, ועוד, ולגוון בכל פעם עם טעם אחר. הוזמנתי לארוחת קישים בממלכת הקיש. כמו תמיד, אני נותנת לתמונות לדבר. הן עושות את זה הרבה יותר טוב ממני (-: שלב ראשון-תבחרו מה בא לכם בקיש: תרד ומנגולד? בצלי

שאול בן אדרת וקובי אריאלי מבשלים ב"מבשלים" (-:

שאול בן אדרת, השף של "קימל", "קימל בגלבוע" ו"התרנגול הכחול", מבשל בערוץ האוכל עם קובי אריאלי. לראות את השניים האלו יחד זו חגיגה. הלכתי לראות אותם מבשלים בתערוכת "מבשלים" שהתקיימה באפריל 2011. הפעם, עם התמונות, אני מצרפת גם את המתכונים, שתוכלו להנות גם מהטעם, לא רק מהמראות (-:  מיכל אנסקי שואלת שאלות  ושאול מתכונן  מחכים לקובי חיוך, ויאללה, לעבודה (-: שוק טלה ממתינה בסבלנות שאול מסביר לקובי הוראות הכנה: עם סכין חד חורצים בשוק חריצים, ומכניסים לחריצים כ-10 שיני שום  קובי מסתבך, שאול נהנה שופכים על השוק 2 כפות דבש תמרים,  5 כפות חרדל דיז'ון גרגירים מניחים עוד כ-10 שיני שום     שופכים חצי כוס שמן זית  ומפזרים מלח אטלנטי גס ופלפל  מעסים היטב (-: מפזרים 10 עלי טימין, 10 עלי רוזמרין, ו-10 עלי מרווה בתבנית מתאימה מניחים 4 ראשי שום שלמים, 5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות של 3*3 ס"מ 5 בטטות קלופות תחוכות לקוביות של 3*3 ס"מ 20 עגבניות שרי, עם כוס מים, ומעליהם מניחים את שוק הטלה מכנ