דילוג לתוכן הראשי

רשומות

דייג אוהב דגים? שבעה מתכוני דגים מופלאים (-:

לא יודעת מה קורה עם הדייג, אבל אני אוהבת דגים. מאד אוהבת דגים (-: אני לא אוהבת לנקות אותם, לא אוהבת לפרק אותם, ולהוציא להם את האדרה, לפעמים, זה יכול להרוג לי את כל הטעם הנפלא של הדג. להתעסק איתו זה לא הכיף הכי גדול. תנו לי לאכול אותו, וזהו! ב "דגת הארץ" הבינו שאנחנו, "בשלני הבית", רוצים פתרון קל, והתחילה בשיווק של דגים ישראליים טריים באריזה מיוחדת, השומרת על הטריות ועל הערכים התזונתיים. פינוק חדש ואמיתי למטבח-פילה דג נקי ומפולט, קל ומהיר להכנה, ללא חומרים משמרים, וטעים!!! כבר לא צריך להתרוצץ בשווקים או לחפש סוחרי דגים.  הדגים של דגת הארץ זמינים ברשתות השיווק, פתרון נפלא. באריזות מוצעים דגים מסוגים שונים:   אדמונית, באס, בורי, אמנון, בייבי קרפ, מוסר ופורל: מאז הסדנה התחלתי לקנות יותר דגים, ולהכין לי ארוחות מהירות, בריאות, ומענגות (-: כל זוג בלוגרים קיבל סוג שונה של דג, וכל זוג הכין את המנה המיוחדת שלו, שהתאימה לדג הספציפי.  את הסדנה העביר לנו השף קובי פרסול , שבהתחלה נתן לנו הסבר על הדגים,  ואז עבר מעמדה לעמדה, הסביר, בדק, ונתן לדגים את הליטוף ואת הט

ארוחת השפים בטרקלין. אביב משה, משה שגב, משה יוחנן, מיקי שמו, ליטל שוורץ, עדן הראל, גיל קופטש, אורי גוטליב וחיים צינוביץ'.

ארוחת השפים המקסימה במסעדת "הטרקלין" (-: ארוחה שכולה תרומה להכנת חבילות מזון לחג לנזקקים ארוע מדהים של "קבוצת שורשים" לקראת פסח 2012 תודה לכל התורמים המדהימים שלקחו חלק: השפים הנפלאים : אביב משה ("מסה") והמנה המדהימה שלו:  לברק על מצע פולנטה מתירס טרי,  פטריות פורטבלו ושמן כמהין, עם ביצה עלומה משה שגב ("שגב") שגב, איש אהוב ויקר, שהכין לנו שתי מנות מעולות, ומרק שהייתי מוכנה לאכול בכל יום, ובכל רגע: מרק פטריות כמהין וארטישוק מתובל עם שמנת, טימין, אגוז מוסקט וערמונים: סביצ'ה דג מתובל בפלפלים קלויים, קרם בטטה, צנוברים, לימון, שמן זית, ופלפל קלוי: משה יוחנן ("הטרקלין") משה יוחנן מתמחה בבשר, והוא הכין מנה מצויינת: נתח קצבים, עם מלח אטלנטי וצ'ימיצ'ורי ביתי       מיקי שמו מיקי שמו, האיש שלא מפסיק לחייך, מתוק אמיתי, הכין שני קינוחים מתוקים וטעימים במיוחד:  קרם נמלקה של שוקולד לבן, קולי של תות שדה וקרמבלס מוס זביון של שוקולד מריר עם קרמו פרלינה שאפו לשלושת השפים שהגיעו