דילוג לתוכן הראשי

רשומות

ארוחת השפים בטרקלין. אביב משה, משה שגב, משה יוחנן, מיקי שמו, ליטל שוורץ, עדן הראל, גיל קופטש, אורי גוטליב וחיים צינוביץ'.

ארוחת השפים המקסימה במסעדת "הטרקלין" (-: ארוחה שכולה תרומה להכנת חבילות מזון לחג לנזקקים ארוע מדהים של "קבוצת שורשים" לקראת פסח 2012 תודה לכל התורמים המדהימים שלקחו חלק: השפים הנפלאים : אביב משה ("מסה") והמנה המדהימה שלו:  לברק על מצע פולנטה מתירס טרי,  פטריות פורטבלו ושמן כמהין, עם ביצה עלומה משה שגב ("שגב") שגב, איש אהוב ויקר, שהכין לנו שתי מנות מעולות, ומרק שהייתי מוכנה לאכול בכל יום, ובכל רגע: מרק פטריות כמהין וארטישוק מתובל עם שמנת, טימין, אגוז מוסקט וערמונים: סביצ'ה דג מתובל בפלפלים קלויים, קרם בטטה, צנוברים, לימון, שמן זית, ופלפל קלוי: משה יוחנן ("הטרקלין") משה יוחנן מתמחה בבשר, והוא הכין מנה מצויינת: נתח קצבים, עם מלח אטלנטי וצ'ימיצ'ורי ביתי       מיקי שמו מיקי שמו, האיש שלא מפסיק לחייך, מתוק אמיתי, הכין שני קינוחים מתוקים וטעימים במיוחד:  קרם נמלקה של שוקולד לבן, קולי של תות שדה וקרמבלס מוס זביון של שוקולד מריר עם קרמו פרלינה שאפו לשלושת השפים שהגיעו

ואז הגיע אנטוני (-: שף אנטוני בושה מבשל בפיירקס, ומתכון הורס של שף פריזאי עם כוכב מישלן! כנס הבישול הבריא, חלק ב'

אחרי בוקר ארוך של טיסה, וכמה שעות של כנס הבישול הבריא  שסוקר בפוסט הקודם , הגיע הזמן לארוחת הערב. ידענו שבמהלכה משהו עומד לקרות. כמה שאני אוהבת הפתעות (-: את הערב פתחנו במסעדת "מרינה גריל", עם ארוחה מעולה.  למנה ראשונה הזמנתי שקדי עגל, ולעיקרית, צלע עגל מפוארת: במהלך הארוחה, אנשי פיירקס/טפאל שהגיעו מצרפת, ומר עמאר מסלמאני, היבואן הרשמי בישראל, שהיו מארחי הכנס, עברו בין השולחנות, שוחחו איתנו, הבלוגרים, ובדקו שאנחנו אוכלים טוב.  כשיש צרפתים בסביבה, חייב להיות אוכל טוב (-: חיכינו להפתעה שתגיע, ידענו שהיא צריכה לבוא.  ואז הגיע אנטוני (-:   אנטוני בושה הוא שף של מסעדת כוכב מישלן.  אנטוני עובד עם פיירקס בצרפת, והוא הגיע לארץ כדי להדגים לנו את הבישול בכלי שגרם לנו, הבלוגרים, לרייר.  הפעם לא רק על האוכל (-: קבלו את הכלי המקסים, מבית פיירקס: מולטיקוק! טוב, בעברית זה נשמע לא משהו (-: קבלו אותו שוב, את החתיך(כן, גם הכלי, לא רק אנטוני), במחיאות כפות סוערות: השף אנטוני היה אמור להיות איתנו כבר מתחילת הערב,  אבל לרוע מזלו לקח לו 32(!) שעות להגיע מפריז לאילת. נו, נמלי תעופה,