דילוג לתוכן הראשי

רשומות

ביקורת סרט: "מחוברים לחיים"

"מחוברים לחיים" פרטים כלליים: ז'אנר: דרמה קומית אורך בדקות: 111 תאריך בכורה: 22/03/2012 בימוי: אריק טולדנו ואוליבייה נקש פרסים: זוכה פרס הסרט הטוב ביותר פסטיבל טוקיו זוכה פרס השחקן הטוב ביותר פסטיבל טוקיו זוכה פרס הסזאר לשחקן הטוב ביותר עומאר סיי  יש דברים שמשאירים אותנו עם חיוך גדול בנשמה. לא משנה כמה כאב יהיה בתוכם, כמה עצב וקושי, בסוף, מה שנשאר, זה החיוך. בדיוק זה מה שקרה לי כשיצאתי אתמול מהסרט "מחוברים לחיים", הסרט המצליח ביותר בצרפת בשנים האחרונות עם למעלה מ- 19 מליון צופים. יצאתי עם חיוך. האמת, חייכתי לאורך כל הסרט. חייכתי? מה פתאום. צחקתי. נקרעתי מצחוק. סרט עם נושא כאוב, לכאורה, והאולם המלא לא הפסיק לצחוק. תקציר:  פיליפ(פרנסואה קלוזה), איש עשיר, מאד עשיר, נפגע בתאונת מצנח רחיפה, ונותר משותק מהצוואר עד קצות הבהונות. פיליפ שוכר את דריס(עומאר סיי) לטפל בו. החיבור בין השניים, על פניו, לא יכול להתקיים. דריס, שמגיע משכונת עוני פריזאית רוקד לצלילי "אדמה, רוח ואש", בעוד פיליפ, האריסטוקרט, שומע ויוואלדי ובאך. שני עולמות שונים, של שני

נפלאות הטפאל (-:

TEFAL מי מאיתנו, אנשי המטבח, לא מכיר את השם "טפאל"?  TEFAL הוא מותג כלי הבישול מצרפת, המוביל בתחומו בעולם למעלה מ-50 שנה. הפוסט הזה הוא המשך לשני הפוסטים הקודמים,  הראשון(רעלים במטבח הביתי)  ,  והשני(שף אנטוני מבשל בפיירקס) , מכנס הבישול הבריא שנערך באילת. ביום הזה הוצגו בפנינו הסדרות החדשות של TEFAL. כל אחת מהסדרות שהוצגו, הייתי שמחה שישבו לי על הכיריים, או בתנור, או בכלל, שישבו סתם בבית, אפילו כקישוט על הקיר. מ'כפת לי, העיקר שיהיו אצלי (-:  את הבוקר התחלנו עם קצת אוכל טוב, וקצת סוכר, שנוכל להקשיב, להכיל ולקלוט את כל המידע שקיבלנו: קצת על TEFAL: TEFAL הוקמה לפני 56 שנה בצרפת וכיום היא החברה המובילה בעולם לייצור כלי בישול, והמפתחת הבלעדית של ציפוי הנון-סטיק הייחודי.  הציפוי הייחודי מורכב משש או שבע  שכבות בהתאם לסדרה: שכבה מינראלית בעלת בסיס קשיח, שכבה בעלת תכונות של אלסטיות גבוהה בתנאים של חום גבוה, שכבה המחברת בין השכבות השונות של הנון-סטיק, שכבה קשיחה המתפקדת כמגן, שכבת הציפוי העליונה עמידה בפני שריטות, שכבת גימור עליונה בעלת תכונות של נון-סטיק לשיפור העמידות.

דייג אוהב דגים? שבעה מתכוני דגים מופלאים (-:

לא יודעת מה קורה עם הדייג, אבל אני אוהבת דגים. מאד אוהבת דגים (-: אני לא אוהבת לנקות אותם, לא אוהבת לפרק אותם, ולהוציא להם את האדרה, לפעמים, זה יכול להרוג לי את כל הטעם הנפלא של הדג. להתעסק איתו זה לא הכיף הכי גדול. תנו לי לאכול אותו, וזהו! ב "דגת הארץ" הבינו שאנחנו, "בשלני הבית", רוצים פתרון קל, והתחילה בשיווק של דגים ישראליים טריים באריזה מיוחדת, השומרת על הטריות ועל הערכים התזונתיים. פינוק חדש ואמיתי למטבח-פילה דג נקי ומפולט, קל ומהיר להכנה, ללא חומרים משמרים, וטעים!!! כבר לא צריך להתרוצץ בשווקים או לחפש סוחרי דגים.  הדגים של דגת הארץ זמינים ברשתות השיווק, פתרון נפלא. באריזות מוצעים דגים מסוגים שונים:   אדמונית, באס, בורי, אמנון, בייבי קרפ, מוסר ופורל: מאז הסדנה התחלתי לקנות יותר דגים, ולהכין לי ארוחות מהירות, בריאות, ומענגות (-: כל זוג בלוגרים קיבל סוג שונה של דג, וכל זוג הכין את המנה המיוחדת שלו, שהתאימה לדג הספציפי.  את הסדנה העביר לנו השף קובי פרסול , שבהתחלה נתן לנו הסבר על הדגים,  ואז עבר מעמדה לעמדה, הסביר, בדק, ונתן לדגים את הליטוף ואת הט