דילוג לתוכן הראשי

מי אמר שכרבולת חייבת להיות אדומה?? (-:

בשבוע שעבר נפתחה המסעדה החדשה בניצוחו של השף המצויין שאול בן אדרת ("קימל"), במרכז G צמרת (מגדלי YOO).


המסעדה החדשה, "התרנגול הכחול", היא מסעדה של אווירה. אווירה שמחה. תרנגול כחול יכול להיות משהו אחר, חוץ מ"שמח"? בר מקסים ונעים במרכזה, עיצוב כיפי ולא מחייב, והאוכל, בדיוק ההפך. מחייב. מחייב טעימה.
כמו בקודמותיו, "קימל", ו"קימל בגלבוע", גם פה, ב"התרנגול הכחול", שאול בן אדרת לא יוציא אותנו מאוכזבים. מבחר גדול של מנות, מכל הסוגים והסגנונות, בצבעים נהדרים, ובטעמים שעושים שמח. בכלל, אמרתי כבר ש"התרנגול הכחול" הוא מקום שמח (-:
הוזמנתי לראות, לחוות, לטעום, להריח, לגעת.
התחלתי עם מרטיני אגסים, ואין סיכוי שאגלה שהמשכתי עם עוד שניים כאלו. אם במקרה שמעתם, אל תגלו לאפ'חד, אבל הוא היה לי טעים, לא יכולתי לעצור:


איתו הגיעה מנת הלחם, עם אחת החמאות הנפלאות שאכלתי. חמאת זיתים ועגבניות מיובשות, היתה טעימה להפליא, יעידו אנשים שאתמול הייתי בקרייבינג מטורף עליה. השאירה לי טעם של עוד. ועוד. ועוד.


הסלטים שהתלוו היו מצויינים ומעניינים. הראשון, סלט עשבים ירוקים עם טחינה גולמית, היה מרענן להפליא:


הסלט השני, דלעת טריה וגורגונזולה, מיוחד וצבעוני:


מנה מיוחדת ומעניינת, כבד אווז צלוי בפיסטוקים. נהנתי מכל ביס:



    אני אוהבת דברים מהים. מאד אוהבת. הגיעו ג'מבו שרימפס מופלאים:


סרטנים בתבלינים על הגריל (מודה שסרטנים וההתעסקות איתם זה פחות הז'אנר שלי):


ואז הגיעו העיקריות. ולמה בחרתי לשים דווקא את המבורגר הקצבים פה? אני והמבורגר. מפתיע, נכון? דווקא את זה לקחתי? אז לא ממש. לא התאפקתי. האנטריקוט המדמם והשניצל הדק והטעים נעלמו לי בפה כל כך מהר שפשוט שכחתי לצלם. את ההמבורגר כבר לא טעמתי, אבל שותפי לארוחה אמר שהוא מצוין. במילא אני לא הייתי יכולה לתת חוות דעת על המבורגר, כי אין לי נקודות השוואה, המבורגרים הם לא הפייבוריטים שלי כשאני במסעדה (-: 


זהו. פה כבר נגמרה לי היכולת לאכול. עברתי למתוקים, בשבילם יש לי תמיד מקום נוסף.
על טהרת השוקולד:


ולקינוח, תותים עם מסקרפונה, מעולהההה:


והאיש הזה, שאול בן אדרת, אחראי לזה שהיה לי כ"כ טעים, והגיע הזמן,
אחרי שהוא עבד והכין כל הערב, שגם הוא יאכל משהו (-:


והאישה הזאת, אורית בן אדרת, אחראית לזה שאני משקיעה בלספר לכם על המקום הזה.
אורית, שאם לא בשביל האוכל, שווה להגיע גם בשבילה (-:


שאול ואורית, ברכות ואיחולי הצלחה למקום החדש, המדליק והשמח הזה.
את הכוס האחרונה ששתיתי ב"התרנגול הכחול", אני מרימה בשבילכם, ואיתכם:


לחיים!!



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)