יש לנו בארץ המון קונדיטורים מצויינים, והמון מאפיות משובחות. יש לנו המון בתי קפה מעולים, והמון כריכים טעימים.
אבל מקום כמו בייקרי 29, יש רק אחד.
בייקרי 29 היא מאפייה יוקרתית, שכל רווחיה מיועדים לתרומה עבור חיילים משוחררים שאין באפשרותם לממן את דמי הלימוד עבור השכלה גבוהה.
הזמינו אותי לבייקרי 29, ואלו מסוג המקומות שאני כותבת עליהם בהתרגשות. מקום שנפתח רק לשם עשיית טוב, אין סיכוי שלא אפרגן לו, על אחת כמה וכמה כשהוא יוקרתי ומעניין:
הבייקרי 29 היא מאפייה בסטייל ניו יורקי, ברח' אחד העם 29 בת"א, שנרתמה לטובת תוכנית המלגות "אימפקט", שהוקמה ב-2002 ע"י ארגון ידידי צה"ל בארה"ב. תוכנית אימפקט מעניקה מלגות לימודים מלאות לחיילים משוחררים מהמערך הלוחם. לפעמים מצליחים להפתיע אותי. גם הפעם הצליחו. תענוג לראות מקומות שכאלו, תענוג עוד יותר גדול לאכול בהם.
המאכלים הוגשו על שולחן מעוצב וחגיגי, מינימליסטי אבל אלגנטי להפליא.
הארוחה נפתחה עם כמה סלטים מצויינים. אני אהבתי מאד את הסלט הירוק, שכלל בתוכו פירות מתוקים כמו רצועות מנגו, שזיף, גבינת תום מעל ורוטב ויניגרט מנגו. סלט מעולה.
סלט הסלק היה טוב, עם כי ויזואלית יכול היה לקבל "לוק" יפה יותר, אם את הגבינה היו מוסיפים ללא ערבוב עם הסלק, שהפך אותה לורודה, ובכל זאת, הסלט היה טעים ומעניין.
קינואה מעולם לא היתה הצד החזק שלי, אז לא טעמתי, אבל בשולחן אמרו שהשילוב של הקינואה עם הגבינה המלוחה והירקות המאד טריים היה טוב מאד.
כריכים. לא מכירה אחד שלא אוהב כריכים. לא משנה מה שמים בפנים, כשהכריך עשוי מלחם מצויין, וחומרי גלם איכותיים, כל כריך הוא חוויה. כאלו היו הכריכים בביקרי 29. יכולתי לאכול מהם עוד, ועוד, ועוד.
כריכוני פלא. ממש פלא שלא יכולתי להפסיק (-:
כריכוני פלא. ממש פלא שלא יכולתי להפסיק (-:
כריכוני סלמון:
כריכוני טונה:
כריך סלט ביצים מעולה בשלבי הכנה:
וברוסקטות מצויינות:
כריכים טובים שכאלו תמיד כיף לאכול. תמיד (-:
אכלנו גם קישים קטנים, שהיו חביבים להפליא:
והגיע החלק האהוב עלי במיוחד, החלק המתוק. מה לא היה לנו שם?
מאפים אנגלים שנקראים סקונס, בתוספת חמוציות:
בראוניז משגעים עם עוגת גבינה מעליהם, אני לא מגלה כמה כאלו אכלתי, אני רק יכולה להתחייב שהם מעולים:
בריושים נימוחים וטעימים מאד:
שבלולי שמרים-קינמון, שיכולתי לזלול מהם בלי הפסקה:
ועוד כל מיני עוגות אישיות מצויינות, כמו עוגת הגזר עם תלולית השמנת:
ועוד עוגות בחושות נפלאות, בטעמים של "ללקק ת'אצבעות":
מאפינס בננה עם עיגולי שוקולד, אותם פחות אהבתי, אני לא מחסידי עוגות הבננה (-:
ומאפי גבינה עם משמשים, הזכירו לי את הבייקרי'ז בפריז:
הגענו לנקודת התורפה שלי. שוקולד-תפוז. אין על השוקולד תפוז האלו. בכלל, שוקולד-תפוז זה מהטעמים האלו, או שאוהבים מאד, או שלא. אני אוהבת. מאד מאד. אלו היו מצויינים, לקטגוריה. גם על אלו לא ריחמתי, ואכלתי מהם כמה יחידות, לא הצלחתי לרסן את האהבה שלי לעוגות (-:
עוד אחד אחרון עם הקפה המצויין שהכינו לנו
(מוזר, לא החזרתי אותו, היה בדיוק בחוזק, בדיוק בטמפרטורה) (-:
ואם תהיתם מי נמצא מאחורי הפרוייקט המקסים הזה, אז זו האחת. נטע קורין. אשה מופלאה, אשת עסקים שעלתה מארה"ב לפני כשנתיים, שעזבה את הצלחתה בוול סטריט ואת חיי המותרות מאחור, בשביל לתרום למדינה. היא חברה בוועד של ארגון ידידי צה"ל בארה"ב, ונכנסה לתוכנית אימפקט בארץ, כשבייקרי 29 היא משלבת בין שתי אהבות גדולות שלה: אפייה ותרומה לחיילים, שמבחינתה תרומה להם היא מטרה נעלה. שאפו. היה לי העונג להכיר אחת כזו. ההשפעה כמובן ניו יורקית, והמקום מתפקד בבוקר לתצוגת המאפים, ובערב נפתח לשולחן ארוחת שף לעד 24 אנשים. מדבריה של נטע קורין: "אני מעורבת בתוכנית אימפקט מאז הקמתה, ומאמינה שרווחי בייקרי 29 יעניקו לעוד חיילים רבים את ההזדמנות ללמוד ולהצליח. עשייתי במסגרת התוכנית הביאה אותי להגשים את חלומי, כשם שכל חייל משוחרר בתוכנית המופלאה הזו מקבל את ההזדמנות ללכת בעקבות חלומו. אני רואה בכך הזדמנות לתרום לכל אותם החיילים ששומרים על המדינה, כי בלעדיהם לא הייתה אחת כזו".
נו, תגידו לי אתם אם היא לא מחממת את הלב (-:
נטע הציגה לנו את המוצר החדש שהשיקה המאפייה לכבוד ט"ו באב, שנמצא תחת הקונספט של "לכל סיר יש מכסה". מדובר על סירי בצק ומכסים שעשויים מבצק שקדים פריך, במילוי טראפל שוקולד בלגי נפלא, ופירות יער טריים.
מחיר: 25 ש"ח ליחידה, וניתן להזמין את המוצר בהזמנה מראש של לפחות 24 שעות:
בייקרי 29, מקום מופלא, שכל שקל של רווח ממנו, הולך לתרומה לחיילים.
כרטיס ביקור:
Bakery 29
שעות פעילות:
א'-ה' 18:00-7:30 (עד השעה 18:00 פועל המקום כקונדיטוריה,
בשעות הערב ניתן להזמין אירועים פרטיים עד 24 איש) .
את הפוסט הזה אני אשמח אם תשתפו אצלכם. מלבד נטע קורין, גם אנחנו יכולים להכיר לחברים שלנו את המקום הנפלא הזה. אני מכירה אותו לכם, אתם יכולים להעביר אותו הלאה. בסופו של דבר, במקום כזה, שתורם את כל רווחיו, עוד לא נתקלתי. שאפו!!!
שונית, מה אומר ומה אוסיף... פוסט שבא לנגוס בו ובאותה נשימה (או ביס ) יש חשק לחבק אותו. שאפו לנטע קורין על מיזם כל כך חשוב, מתוק ומחמם את הלב. וכמובן לך על השיתוף המאוד חשוב בפרוייקט המתוק הזה. מרגישה זכות לשתף אותו :)))(ארבל רוית )
השבמחקאחלה פוסט, שונית. והצילומים מהממים כרגיל. גם אנחנו מתים על נטע והבייבי שלה.
השבמחקרוית, תודה מותק!! בהחלט פוסט מגרה, ופה נכנסת המילה "צדר חברתי", אם אנחנו מתעסקים בכזה (-:
השבמחקפרוייקט מתוק ומיוחד, שאפו לעוסקים בו (-:
דודי, תודה רבה!! נטע והבייבי שלה מוצלחים מאד, וכל הכבוד לה על המיזם. באמת, יש אנשים נדירים. יופי של מיזם.
השבמחקמקסים, המיזם והפוסט.
השבמחקאכן, יש עוד אנשים כאלו, ומגיע להם שכולנו נרתם לעזרה.
הדר, אין ספק. מקסים זו בדיוק המילה. אני, באופן אישי, בכל פעם באעבור באזור, אקפוץ לטעום מדהו, לטובת המיזם, כי מקום כזה ראוי לרווחים (-:
השבמחקמרגש מסתבר שאפשר לשלב גם איכות וגם תרומה לקהילה על אמת, שונית התמונות והכתיבה שלך מעוררים תאבון, נהדר.
השבמחקאיזה פוסט מרגש ומדהים!
השבמחקתודה רבה, ראובן (-: כן, בהחלט זה משתלב שם בצורה נפלאה (-: אני שמחה שהבלוג שלי מעורר תיאבון, זה הרי הרעיון הכללי מאחורי כל פוסט. לעורר תיאבון (-:
השבמחקתודה, מרינוש!! המקום היה מקסים, המיזם מאד מרגש, והאוכל היה שווה. אין ספק, תענוג אמיתי שיש מקומות ואנשים כאלו (-:
השבמחק