דלג לתוכן הראשי

מבצע קיץ לישראלים במלון שהוא אי של שלווה :)




במלון הזה ביקרתי כבר שלוש פעמים.
בכל פעם שאני מגיעה אליו, אני מגלה דברים חדשים.
ככה זה נראה בפעמים הקודמות, מומלץ ללחוץ על הקישורים ולהתענג :)

ביקור ראשון- המלון ומסעדת ערבסק
ביקור שני
לקראת פתיחת בר הקיץ ומבצע קיץ במלון אמריקן קולוני, הוזמנתי לביקור נוסף במלון.
מבצע קיץ לישראלים במלון אמריקן קולוני

במהלך חודשי הקיץ יציע המלון לישראלים מבצע מיוחד:
1200 ₪ בלבד ללילה זוגי בכל ימות השבוע, כולל ארוחת הבוקר המפנקת של המלון.
כמובן שעצרנו לבדוק את ארוחת הבוקר המפנקת, ואכן, היא מפנקת כמו שהמטבח של אמריקן קולוני יודע לפנק :)



אחד מהדברים הכיפיים הן הפיתות המסורתיות, עם פינה בחצר שבה הן מוכנות "על המקום".




תענוג של ממש!!!



עוד משהו שמאד אהבתי: מיץ גזר טרי.
כמו בבתי קפה מובחרים, רק שפה לא צריך להוסיף 4 ש"ח לכוס מיץ גזר :)




אגף הגבינות היה מרשים מאד:



והסלמון המעושן בכלל עשה לי את היום :)



מכיוון שהמלון לא כשר, היו גם תוספות מעניינות בארוחת הבוקר, שהזכירו לי קצת את ארוחות הבוקר בחו"ל.
בייקון, נקניקיות ונקניקים מסוגים שונים, וגם פלאפל:



הלחמים היו מצוינים, המבחר גדול, וכיף לצאת קצת מהקונספט של המלונות הרגילים.



אהבתי במיוחד את הלחמניה הזו, מלאה בטעמים, תבלינים וגבינה.
ממש כיף לבלוטות הטעם :)



גזרת הקינוחים הייתה פחות מעניינת.
הקרואסונים היו טובים, ועם ריבה זה היה מושלם:




השאר היה בנאלי.
דווקא פה היו חסרים לי כמה קינוחים חלביים טובים שכאלו, ועוגות הגבינה החמות של בתי המלון הישראלים :)




בסופו של דבר מצאתי לי עוגה חביבה, ועם קפה הפוך לסיום אפשר להגדיר את ארוחת הבוקר של אמריקן קולוני "שווה במיוחד".



מבצע הקיץ של המלון כולל (עד סוף אוגוסט):
1200 ₪ ללילה בחדר סופריור (יחיד או זוגי), על בסיס ארוחת בוקר, כולל חדר כושר, בריכה מחוממת, סאונה, אינטרנט חופשי וחניה חינם.
1500 ₪ ללילה בחדר דלאקס פאשה (יחיד או זוגי), על בסיס ארוחת בוקר, כולל חדר כושר, בריכה מחוממת, סאונה, אינטרנט חופשי וחניה חינם.
החדרים מקסימים. כל פעם אני מתפעלת מחדש :)





במקביל למבצע הקיץ, נפתח במלון בר הקיץ עם תפריט חדש, ומהביקור שלי בבר הקיץ בשנה שעברה, זה ללא ספק אחלה בילוי לערב ירושלמי קיצי נעים.



בר הקיץ מציע מגוון של קוקטיילים קיציים מיוחדים, מנות ברביקיו ותפריט עשיר מן המטבח האיטלקי.



עוד משהו חדש ומיוחד:
לראשונה עורך המלון לאורחיו סיורים בפינות נסתרות בחדרי המלון שבו מספרים את סיפור הקמתו של מלון אמריקן קולוני בירושלים.



בסיור ישמעו האורחים סקירה היסטורית על החיים בירושלים במחצית הראשונה של המאה העשרים, חיי המושבה האמריקנית וסיפורו של הפאשה שהתגורר במבנה המלון, כשעוד היה ארמון.
בנוסף, ישמעו המשתתפים סיפורים על אורחים מפורסמים ששהו במלון.
הסיורים יינתנו בחינם ויתקיימו עבור אורחי המלון בשפות אנגלית, עברית וערבית.



הסיור יכלול מעבר בין חדרים שונים במלון וסיור בארכיון ההיסטורי הנמצא במלון.



כמובן שאי אפשר להשלים סיור בלי ביקור בגינה המדהימה של המלון:



האמת? 
יש משהו קסום בטיפוח של הצמחיה במלון.
זה נראה ממש כמו גן בוטני, עם המון פרחים, עשבי תבלין, עצים וירקות שגדלים בגינה.
משגע!!!







המלון, ששימש בעבר כארמונו המפואר של הפאשה בירושלים, הוא המלון הראשון והוותיק בעיר.
בשנה שעברה נבחר מלון אמריקן קולוני בירושלים למלון הבוטיק המועדף ביותר בישראל לשנת 2013 על פי ארגון התיירות הנחשב:
World Travel Awards



בין אורחיו הידועים של המלון:
טוני בלייר, ריצ'רד גיר, בוב דילן, סר וינסטון צ'רצ'יל, ג'ורג'יו ארמאני ועוד.
שווה. תמיד יש סיכוי לפגוש איזה סלב תוצרת חוץ :)
כל פינה באמריקן קולוני היא פינה קסומה, החל מהחנות:




דרך המרפסת המקסימה:




 ועד המבנים המיוחדים שהיו ארמון בעברם הרחוק:





לסיכום:
תנו לי חופשה באמריקן קולוני, ואני מאושרת.
בעולם מטורף, זה אי קטן של שלווה וסטייל.
מלון מסוג אחר, שלשמחתי גם בשבת אפשר לאכול בו ארוחת בוקר "נורמלית" ולא רק ביצים קשות וג'חנון, 
ויש קפה הפוך. כן, גם בשבת :)
עבורי זה מושלם.




רח' לואי ונסן 1, ירושלים
972-2-6279777


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?