דילוג לתוכן הראשי

מבצע קיץ לישראלים במלון שהוא אי של שלווה :)




במלון הזה ביקרתי כבר שלוש פעמים.
בכל פעם שאני מגיעה אליו, אני מגלה דברים חדשים.
ככה זה נראה בפעמים הקודמות, מומלץ ללחוץ על הקישורים ולהתענג :)

ביקור ראשון- המלון ומסעדת ערבסק
ביקור שני
לקראת פתיחת בר הקיץ ומבצע קיץ במלון אמריקן קולוני, הוזמנתי לביקור נוסף במלון.
מבצע קיץ לישראלים במלון אמריקן קולוני

במהלך חודשי הקיץ יציע המלון לישראלים מבצע מיוחד:
1200 ₪ בלבד ללילה זוגי בכל ימות השבוע, כולל ארוחת הבוקר המפנקת של המלון.
כמובן שעצרנו לבדוק את ארוחת הבוקר המפנקת, ואכן, היא מפנקת כמו שהמטבח של אמריקן קולוני יודע לפנק :)



אחד מהדברים הכיפיים הן הפיתות המסורתיות, עם פינה בחצר שבה הן מוכנות "על המקום".




תענוג של ממש!!!



עוד משהו שמאד אהבתי: מיץ גזר טרי.
כמו בבתי קפה מובחרים, רק שפה לא צריך להוסיף 4 ש"ח לכוס מיץ גזר :)




אגף הגבינות היה מרשים מאד:



והסלמון המעושן בכלל עשה לי את היום :)



מכיוון שהמלון לא כשר, היו גם תוספות מעניינות בארוחת הבוקר, שהזכירו לי קצת את ארוחות הבוקר בחו"ל.
בייקון, נקניקיות ונקניקים מסוגים שונים, וגם פלאפל:



הלחמים היו מצוינים, המבחר גדול, וכיף לצאת קצת מהקונספט של המלונות הרגילים.



אהבתי במיוחד את הלחמניה הזו, מלאה בטעמים, תבלינים וגבינה.
ממש כיף לבלוטות הטעם :)



גזרת הקינוחים הייתה פחות מעניינת.
הקרואסונים היו טובים, ועם ריבה זה היה מושלם:




השאר היה בנאלי.
דווקא פה היו חסרים לי כמה קינוחים חלביים טובים שכאלו, ועוגות הגבינה החמות של בתי המלון הישראלים :)




בסופו של דבר מצאתי לי עוגה חביבה, ועם קפה הפוך לסיום אפשר להגדיר את ארוחת הבוקר של אמריקן קולוני "שווה במיוחד".



מבצע הקיץ של המלון כולל (עד סוף אוגוסט):
1200 ₪ ללילה בחדר סופריור (יחיד או זוגי), על בסיס ארוחת בוקר, כולל חדר כושר, בריכה מחוממת, סאונה, אינטרנט חופשי וחניה חינם.
1500 ₪ ללילה בחדר דלאקס פאשה (יחיד או זוגי), על בסיס ארוחת בוקר, כולל חדר כושר, בריכה מחוממת, סאונה, אינטרנט חופשי וחניה חינם.
החדרים מקסימים. כל פעם אני מתפעלת מחדש :)





במקביל למבצע הקיץ, נפתח במלון בר הקיץ עם תפריט חדש, ומהביקור שלי בבר הקיץ בשנה שעברה, זה ללא ספק אחלה בילוי לערב ירושלמי קיצי נעים.



בר הקיץ מציע מגוון של קוקטיילים קיציים מיוחדים, מנות ברביקיו ותפריט עשיר מן המטבח האיטלקי.



עוד משהו חדש ומיוחד:
לראשונה עורך המלון לאורחיו סיורים בפינות נסתרות בחדרי המלון שבו מספרים את סיפור הקמתו של מלון אמריקן קולוני בירושלים.



בסיור ישמעו האורחים סקירה היסטורית על החיים בירושלים במחצית הראשונה של המאה העשרים, חיי המושבה האמריקנית וסיפורו של הפאשה שהתגורר במבנה המלון, כשעוד היה ארמון.
בנוסף, ישמעו המשתתפים סיפורים על אורחים מפורסמים ששהו במלון.
הסיורים יינתנו בחינם ויתקיימו עבור אורחי המלון בשפות אנגלית, עברית וערבית.



הסיור יכלול מעבר בין חדרים שונים במלון וסיור בארכיון ההיסטורי הנמצא במלון.



כמובן שאי אפשר להשלים סיור בלי ביקור בגינה המדהימה של המלון:



האמת? 
יש משהו קסום בטיפוח של הצמחיה במלון.
זה נראה ממש כמו גן בוטני, עם המון פרחים, עשבי תבלין, עצים וירקות שגדלים בגינה.
משגע!!!







המלון, ששימש בעבר כארמונו המפואר של הפאשה בירושלים, הוא המלון הראשון והוותיק בעיר.
בשנה שעברה נבחר מלון אמריקן קולוני בירושלים למלון הבוטיק המועדף ביותר בישראל לשנת 2013 על פי ארגון התיירות הנחשב:
World Travel Awards



בין אורחיו הידועים של המלון:
טוני בלייר, ריצ'רד גיר, בוב דילן, סר וינסטון צ'רצ'יל, ג'ורג'יו ארמאני ועוד.
שווה. תמיד יש סיכוי לפגוש איזה סלב תוצרת חוץ :)
כל פינה באמריקן קולוני היא פינה קסומה, החל מהחנות:




דרך המרפסת המקסימה:




 ועד המבנים המיוחדים שהיו ארמון בעברם הרחוק:





לסיכום:
תנו לי חופשה באמריקן קולוני, ואני מאושרת.
בעולם מטורף, זה אי קטן של שלווה וסטייל.
מלון מסוג אחר, שלשמחתי גם בשבת אפשר לאכול בו ארוחת בוקר "נורמלית" ולא רק ביצים קשות וג'חנון, 
ויש קפה הפוך. כן, גם בשבת :)
עבורי זה מושלם.




רח' לואי ונסן 1, ירושלים
972-2-6279777


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.