דלג לתוכן הראשי

מתכון לצזיקי באווירה צבעונית של קיץ :)














בשבוע שעבר קיבלתי שש כוסות.
קיציות, מקסימות, צבעוניות ונאות להפליא.




חברים הגיעו לארוחה קלה, ולי לא היה הרבה זמן באותו יום, אז החלטתי ללכת על הקונספט של "יופי מנצח".
הכנתי דברים מהירים, קלים וטעימים, שמתאימים לארוחה קלה.
צזיקי היה אחד מהדברים המרעננים והכיפיים באותה ארוחה.
אחרי שלוש פעמים ביוון, אני מאוהבת. כן, בצזיקי.
אותו יוגורט מתובל עם מלפפונים ושמיר עושה לי שמח בלב.
הגשתי אותו בכוס הירוקה שהגיעה בסט הקיצי והמקסים של Luminarc.
לפעמים, ההגשה היא כל העניין :)



אז הנה, המתכון שלי לצזיקי,
מוגש בכוס מסדרת FUNNY FLOWERS של חברת Luminarc.
המתכון הוא מתכון קל הכנה(לא יותר מעשר דקות),
ותמיד אפשר להכין אותו כשבאים אורחים בלתי צפויים,
ולהגיש עם קרקרים, למשל.


מתכון לצזיקי





חומרים:

300 גרם יוגורט לבן 3%
כף גבינה לבנה 5%
2 מלפפונים קצוצים דק
חופן שמיר קצוץ(בערך כף וחצי)
שן שום טריה כתושה
מעט נענע טריה קצוצה(לא יותר מכפית)
כף שמן זית
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

לשפוך לקערה את היוגורט והגבינה.
לחתוך את המלפפונים לקוביות קטנות.
להוסיף את המלפפונים לתערובת הגבינה:



להוסיף את שאר המרכיבים, לערבב בעדינות ולהגיש :)

פרטים על הכוסות המקסימות:
סדרת FUNNY FLOWERS
כוסות מעוטרות במוטיב פרחוני המופיע כתבליט.
הכוס קיימת בשתי וריאציות:
כוס שקופה:



כוסות עם שישה צבעי קיץ מהממים במארז אחר:
סגול, כתום, ירוק, כחול, צהוב ואדום.



הכוסות קיימות בשני גדלים: כוס נמוכה וכוס גבוהה.
כלי הזכוכית של Luminarc  עוברים תהליך תרמי ייחודי להבטחת עמידות.
כמו שראיתם, השישייה שלי כבר הייתה בשימוש, ועברה בהצלחה אירוח, קיבלה מחמאות, ויצאה מבריקה ממדיח הכלים.
הצבעים המיוחדים של כלי הסדרות השונות אינם מכילים קדמיום ואינם מכילים עופרת, הם בטוחים לשימוש ואף ניתנים להדחה רב פעמית במדיח.
ניתן להשיג ברשת המשביר לצרכן, הום סנטר, שופרסל ובחנויות המובחרות ברחבי הארץ.

הצעת הגשה(מתכון יגיע בקרוב)
פילה בורי בסגנון יווני- מוגש עם צזיקי:






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?