דלג לתוכן הראשי

מתכון לצזיקי באווירה צבעונית של קיץ :)














בשבוע שעבר קיבלתי שש כוסות.
קיציות, מקסימות, צבעוניות ונאות להפליא.




חברים הגיעו לארוחה קלה, ולי לא היה הרבה זמן באותו יום, אז החלטתי ללכת על הקונספט של "יופי מנצח".
הכנתי דברים מהירים, קלים וטעימים, שמתאימים לארוחה קלה.
צזיקי היה אחד מהדברים המרעננים והכיפיים באותה ארוחה.
אחרי שלוש פעמים ביוון, אני מאוהבת. כן, בצזיקי.
אותו יוגורט מתובל עם מלפפונים ושמיר עושה לי שמח בלב.
הגשתי אותו בכוס הירוקה שהגיעה בסט הקיצי והמקסים של Luminarc.
לפעמים, ההגשה היא כל העניין :)



אז הנה, המתכון שלי לצזיקי,
מוגש בכוס מסדרת FUNNY FLOWERS של חברת Luminarc.
המתכון הוא מתכון קל הכנה(לא יותר מעשר דקות),
ותמיד אפשר להכין אותו כשבאים אורחים בלתי צפויים,
ולהגיש עם קרקרים, למשל.


מתכון לצזיקי





חומרים:

300 גרם יוגורט לבן 3%
כף גבינה לבנה 5%
2 מלפפונים קצוצים דק
חופן שמיר קצוץ(בערך כף וחצי)
שן שום טריה כתושה
מעט נענע טריה קצוצה(לא יותר מכפית)
כף שמן זית
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

לשפוך לקערה את היוגורט והגבינה.
לחתוך את המלפפונים לקוביות קטנות.
להוסיף את המלפפונים לתערובת הגבינה:



להוסיף את שאר המרכיבים, לערבב בעדינות ולהגיש :)

פרטים על הכוסות המקסימות:
סדרת FUNNY FLOWERS
כוסות מעוטרות במוטיב פרחוני המופיע כתבליט.
הכוס קיימת בשתי וריאציות:
כוס שקופה:



כוסות עם שישה צבעי קיץ מהממים במארז אחר:
סגול, כתום, ירוק, כחול, צהוב ואדום.



הכוסות קיימות בשני גדלים: כוס נמוכה וכוס גבוהה.
כלי הזכוכית של Luminarc  עוברים תהליך תרמי ייחודי להבטחת עמידות.
כמו שראיתם, השישייה שלי כבר הייתה בשימוש, ועברה בהצלחה אירוח, קיבלה מחמאות, ויצאה מבריקה ממדיח הכלים.
הצבעים המיוחדים של כלי הסדרות השונות אינם מכילים קדמיום ואינם מכילים עופרת, הם בטוחים לשימוש ואף ניתנים להדחה רב פעמית במדיח.
ניתן להשיג ברשת המשביר לצרכן, הום סנטר, שופרסל ובחנויות המובחרות ברחבי הארץ.

הצעת הגשה(מתכון יגיע בקרוב)
פילה בורי בסגנון יווני- מוגש עם צזיקי:






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.