דילוג לתוכן הראשי

מתכון לצזיקי באווירה צבעונית של קיץ :)














בשבוע שעבר קיבלתי שש כוסות.
קיציות, מקסימות, צבעוניות ונאות להפליא.




חברים הגיעו לארוחה קלה, ולי לא היה הרבה זמן באותו יום, אז החלטתי ללכת על הקונספט של "יופי מנצח".
הכנתי דברים מהירים, קלים וטעימים, שמתאימים לארוחה קלה.
צזיקי היה אחד מהדברים המרעננים והכיפיים באותה ארוחה.
אחרי שלוש פעמים ביוון, אני מאוהבת. כן, בצזיקי.
אותו יוגורט מתובל עם מלפפונים ושמיר עושה לי שמח בלב.
הגשתי אותו בכוס הירוקה שהגיעה בסט הקיצי והמקסים של Luminarc.
לפעמים, ההגשה היא כל העניין :)



אז הנה, המתכון שלי לצזיקי,
מוגש בכוס מסדרת FUNNY FLOWERS של חברת Luminarc.
המתכון הוא מתכון קל הכנה(לא יותר מעשר דקות),
ותמיד אפשר להכין אותו כשבאים אורחים בלתי צפויים,
ולהגיש עם קרקרים, למשל.


מתכון לצזיקי





חומרים:

300 גרם יוגורט לבן 3%
כף גבינה לבנה 5%
2 מלפפונים קצוצים דק
חופן שמיר קצוץ(בערך כף וחצי)
שן שום טריה כתושה
מעט נענע טריה קצוצה(לא יותר מכפית)
כף שמן זית
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

לשפוך לקערה את היוגורט והגבינה.
לחתוך את המלפפונים לקוביות קטנות.
להוסיף את המלפפונים לתערובת הגבינה:



להוסיף את שאר המרכיבים, לערבב בעדינות ולהגיש :)

פרטים על הכוסות המקסימות:
סדרת FUNNY FLOWERS
כוסות מעוטרות במוטיב פרחוני המופיע כתבליט.
הכוס קיימת בשתי וריאציות:
כוס שקופה:



כוסות עם שישה צבעי קיץ מהממים במארז אחר:
סגול, כתום, ירוק, כחול, צהוב ואדום.



הכוסות קיימות בשני גדלים: כוס נמוכה וכוס גבוהה.
כלי הזכוכית של Luminarc  עוברים תהליך תרמי ייחודי להבטחת עמידות.
כמו שראיתם, השישייה שלי כבר הייתה בשימוש, ועברה בהצלחה אירוח, קיבלה מחמאות, ויצאה מבריקה ממדיח הכלים.
הצבעים המיוחדים של כלי הסדרות השונות אינם מכילים קדמיום ואינם מכילים עופרת, הם בטוחים לשימוש ואף ניתנים להדחה רב פעמית במדיח.
ניתן להשיג ברשת המשביר לצרכן, הום סנטר, שופרסל ובחנויות המובחרות ברחבי הארץ.

הצעת הגשה(מתכון יגיע בקרוב)
פילה בורי בסגנון יווני- מוגש עם צזיקי:






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים.