דילוג לתוכן הראשי

בגדי השף החדשים. הכל על חדשנות במטבח :)





בשבוע שעבר הוזמנתי לאירוע הפתיחה של FOOD EXPO 2016, שהתקיים באולם התצוגה של חברה נעמן.
המיקום: יהיי! ראש העין. הכי קל"ב שיש. ברור שהלכתי.
FOOD EXPO 2016 יוצא לדרך לראשונה ביוזמת מועדון Chef's Club Israel  שנוסד בשנת 2014 על ידי השף חי שוורץ ואיש העסקים וחובב הקולינריה שחר שאטי. כיום מהווה המועדון בית מקצועי הדואג לקידום מעמד השף בארץ ובעולם. הכנס הופק בשיתוף חברת "נעמן".
בכנס ביקרו מאות שפים, מסעדנים, מלונאים, קונדיטורים, טבחים, מנהלי רכש, מנהלי מזון ומשקאות, בעלי חברות קייטרינג ועוד.
אהה, גם עיתונאים ובלוגרים, כמובן. כי מי אם לא אנחנו נספר לכם איך ומה היה? :)

באירוע הושקו בשורות חדשניות מתעשיית המזון בישראל, לצד חידושים בציוד, כלי בישול, כלי הגשה וטכנולוגיות מיוחדות למלונאות, מסעדות, ענפי האירוח השונים וכלל השוק המקצועי.
בין החברות הראשיות שהציגו בכנס היו  אסם נסטלה, מעדני מיקי, יקבי בנימינה, חברת וורולקר, תמרה רטבים, נעמן פרופשיונל, השטרודל ועוד, מזרח ומערב,  CHEF WORKS  , לחם חם ועוד.
שף וורקס – חברת שף וורקס נוסדה בשנת 1962 ופועלת כיום ב- 64  מדינות ברחבי העולם. החברה מתמחה בייצור ביגוד קולינרי באיכות גבוהה מהטובים בעולם. בין פריטי הקולקציה החדשה שהושקו ביריד היו ג'קטים  הנעשים בשיטה החדשה , הנקראים בדים קלים אשר שף וורקס החברה היחידה בעולם שמייצרת אותם והבד הינו פטנט רשום של החברה וכן סינרים מקצועיים, מכנסי שף, ג'קטי שף בשלל בדים וצבעים ועוד.
המנכ"ל של שף וורקס, איציק ראב, פינק אותנו בחולצת שף אמיתית, ועכשיו, למרות שאין לי תואר "שף", יש לי חולצת שף משגעת.
בכלל, החוויה בדוכן של שף וורקס הייתה מקסימה לאור "בגדי השף החדשים", ולא רק מכנסי ה"שחור עם פסים לבנים" המוכרים לכולנו. חגיגה אמיתית.
בגלל שאני צילמתי, אז אורלי כהן מדגמנת :)
אסם נסטלה פרופשיונל הציגה חידוש בקטגורית הביצים המפוסטרות עם מוצרי חברת צ'אם.
בזמן שהביצים הפכו לחומר גלם בסיסי בכל מטבח, השימוש בביצים מפוסטרות במטבח המקצועי נמצאות במגמת עלייה מתמשכת בשנים האחרונות, בעקבות שיפור ונוחות במטבח המקצועי לצד התייעלות ב- food costing (אין צורך לשבור או לקלף, אין פחת ועושים שימוש בכמות מדודה, אחסון בכל מקרר, אין סיכון לזיהום של חיידקי ליסטריה או סלמונלה ואין בעיית כשרות).
הביצים המפוסטרות של צ'אם מהוות בסיס למגוון שימושים במטבח המקצועי: חביתות, פשטידות, בצקים, עוגות, פסטות, מיונז, עוגות, קצפת, מוסים, רטבים, גלידות, ביצים קשות (מקולפות) וחביתות קפואות. 
זה מה שהכינו שם מהחלבונים:
רשת 'נעמן' המובילה את עולם הבישול והאירוח חשפה פתרונות לעבודה מקצועית ונוחה בתחום הכלי האוכל והבישול, וכן כלי אוכל מחוזקים, כלי בישול גדולים, סכינים ועוד מוצרים משלימים המיועדים לשוק המקצועי והמוסדי בלבד.
אני מאוהבת בכלים למטבח, כידוע לכם. בא לי לפתוח מסעדה רק בשביל שאוכל לקנות המון כלים משגעים להגיש בהם :)




בין המותגים המובילים אותם מייצגת "נעמן" ניתן למצוא מותגי ענק אירופיים בינלאומיים המובילים בעולם בתחום כלי המטבח והבישול: מותג MONETA מחבתות וסירים ומותג SITRAM –סירי לחץ יוקרתיים ואיכותיים המיוצרים במפעל בצרפת שהוקם ב-1960 , BORCAM תבניות זכוכית עמידה (תורכיה) , Felli , KOMAX, BIOKIPS  ועוד.
יקבי בנימינה חשפו 2 יינות חדשים:
בנימינה רזרב קברנה סוביניון- יין אדום יבש.
מדובר בזן אציל היוצר את אחד היינות האיכותיים של היקב. ענבי היין נבצרו בכרמים הנטועים בשני אזורים סמוכים: הגליל העליון, על מצע של קרקע בזלתית מאווררת ואדמת טרה רוסה על גיר קשה; ורמת הגולן, על אדמה בזלתית עמוקה ומנוקזת. שני אזורים אלה מצטיינים באקלים קריר, בהפרשי טמפרטורות חדים בין יום ללילה וברמת לחות נמוכה. תנאים אלו מאפשרים הבשלה ארוכה והתפתחות טובה של רכיבי צבע הענב וחומרי הארומה.
בנימינה רזרב סמיון 2014 - שענבי היין נבצרו מרמת סירין – גליל תחתון ומהגלבוע .
חברת "מעדני מיקי"- יצרנית הסלטים ומוצרי הדגים המובילה בישראל, השיקה מגוון סלטי טחינה וחומוס זוכי מבחן הטעימה הארצי ופיתוחים חדשים בתחום מעדני הדגים הכוללים "רוסט טונה מעושן" ו"רוסט סלמון מעושן" – מעדני דגים דמוי פסטרמה, אניני טעם ומשובחים.
מזרח ומערב
החברה המובילה בישראל המתמחה ביבוא, שיווק מכירה והפצה של אוכל וחומרי גלם אסיאתי ומוצרי גורמה לשוק המקצועי והקמעונאי, השיקה מגוון רטבים מארצות המזרח והמערב בהם: מקלוני אורז ללא גלוטן, קרם קוקוס ועוד. 
בארוע הכינו סושי, וחובבי המטבח האסיאתי, שאני נמנית עליהם, מכירים את מוצרי החברה היטב.
כמובן שאכלתי סושי :)

השטרודל ועוד
השיקו שלל קינוחי פרווה לשוק המוסדי לצד מגוון של שטרודלים עם מילויים שונים כגון תפוחים, פרג וגבינה. 

חברת לחמא החלה את פעילותה לפני כ-17 שנים כחברה משפחתית קטנה המייצרת מגוון של מוצרי מאפה.
הם הקימו מפעל לחם לפני מספר שנים בעקבות הצורך לספק לשפים מקצועיים מוצרי לחם איכותיים המצריכים רענון אפייה קל ומהיר במקום. בעיניי, הלחמים שלהם נפלאים!
לקחתי קצת דוגמאות הביתה, מרחתי חמאה, והתענגתי.

בלחמים שלהם מקפידים להשתמש רק ברכיבים טבעיים, ללא תוספות של שמן/סוכר/חומרי טעם צבע ו/או ריח, משפרי אפייה, מונעי עובש ומאריכי חיים למינם, תוך שימוש במחמצת טבעית.
כיום לחמא מייצרת מעל ל-150 סוגים שונים של לחמים ומוצרי מאפה המותאמים למסעדות, בתי קפה, קייטרינג, בתי-מלון, בתי מאפה ומאפיות - ומגיעים לכ-450 נקודות קצה בפריסה ארצית.
שווה לנסות, או לפחות לפתוח בית קפה בשביל הלחמים האלו :)
תמרה רטבים 
השיקה מוצר חדשני בשוק הישראלי, מוצר טבעוני, ללא לקטוז וללא טעמי לוואי.
רוטב אלפרדו פרווה הבנוי כרוטב שמנתי במרקם סמיך אשר נותן ללקוח מגוון אפשרויות של עבודה בין אם שימוש ישיר או כחומר גלם לעיבוי, הסמכה, הקרמה ועוד.
ללא לקטוז, עמיד בחום, עמיד בקור, לא מתפרק בחימום גבוה והכי חשוב - מוכן לעבודה כמו שהוא.
הרוטב ממלא צורך של תחליף לשמנת פרווה ומהווה פריצת דרך בתחום של תחליפי השמנת.
המוצר מגיע בגלון של 4 ליטר, דורש קירור ומומלץ לנער לפני השימוש.

ושיהיה לנו בתיאבון ושמח במטבח :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)