דילוג לתוכן הראשי

אסאדו מפורק בטעמי ברביקיו. עונג שמתפרק מהעצם, בבאן מאודה.


אסאדו מפורק, בצליה ארוכה בתנור. מתכון שלא תפסיקו להכין ולזלול!

השבוע התחשק לי באן עם בשר. 
כמו תמיד, אסאדו שמנמן ורך עושה לי טוב בנשמה.
החלטתי להכין באן עם אסאדו מפורק, רק חיפשתי לגוון את התיבול שיתאים לי יותר לבאן. בדר"כ אני מכינה אסאדו בתנור, עם ירקות שורש, ובא לי לגוון. הרעיון תמיד אותו רעיון. בצל, בשר, ירקות, ולתנור.
אתם יודעים שאני אוהבת לחפש מתכונים בבלוגים, מעבר למתכונים שאני מכינה שהם "שלי", אז פה אני צריכה לציין שהמתכון לאסאדו המפורק התבסס על מתכון מהבלוג של לימור לניאדו תירוש, "מטבח מקומי".
כמובן שכמו תמיד, כיוונתי לטעמים שלי, עם הטריקים שלי, וקיצורי הדרך, הורדתי והוספתי, אבל זה כיף לקבל השראה מבלוגים אחרים.
אחרי שרבים מכם ביקשו את המתכון, אז בבקשה, באהבה.
כמובן שגם את הבאן הכנתי בעצמי, אני מאד אוהבת את הלחמניות המאודות האלו.
הכנתי קצת יותר מק"ג אסאדו, כי זה היה מיועד לבאן, אבל תאמינו לי, עדיף להכין לפחות 2 ק"ג, זה מתחסל מהר, במיוחד שחלק נכבד זה עצם.
טיפ:
אני מבקשת מהקצב לפרוס את רצועות האסאדו לחלקים באורך 15-20 ס"מ בערך, ככה הם נכנסים בקלות לסיר, וקל להפוך אותם בצריבה. תדאגו גם לבקש נתח עם יחס בשר-שומן לטובת הבשר.

מתכון לאסאדו מפורק בתנור,  בלחמניית באן מאודה


חומרים:

1.2 ק"ג בשר אסאדו עם העצם- חתוך לחתיכות באורך כ-15 ס"מ.
(אתם יכולים בשקט 2 ק"ג, אפילו יותר, תלוי בסיר שלכם).
2 בצלים לבנים גדולים, קלופם וחתוכים לרצועות
3 ענפי סלרי שטופים 
4 שיני שום 
שמן קנולה לצריבת הבשר ולקרמול הבצל
חצי כוס יין לבן יבש
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס רוטב ברביקיו קנוי
1/4 כוס חומץ בלסמי (איכותי!)
1/2 כפית כוסברה טחונה
כפית גדושה פפריקה אדומה
כפית פפריקה מעושנת
4 עלי דפנה
2 פלפל אנגלי
כמה ענפי תימין קשורים בחוט
מלח, פלפל גרוס
1/2 פלפל ירוק חריף
2 כפות סוכר חום כהה (לאחרונה לא פשוט להשיג את הכהה, אפשר גם חום בהיר אם אין, ואפשר גם לבן ולהוסיף כף סילאן).
מים רותחים (ליטר וצפונה), שיספיקו כמעט לכסות את הבשר. 

הכנה:
מוציאים את הבשר מהמקרר חצי שעה לפני הבישול. 
מחממים סיר רחב שמתאים לתנור עם כמה כפות שמן, לטיגון הבצלים. מקפידים שהאש לא תהיה גבוהה מדי, כדי שהבצלים יתקרמלו באיטיות ולא ישרפו. זה לוקח כמה דקות טובות, הם צריכים לקבל צבע ערמוני שכזה. מערבבים בקטנה מדי פעם.
בינתיים קוצצים את ענפי הסלרי ושיני השום, אני עושה את זה בסלייסר החשמלי שלי, זה לוקח שניה וחצי, וחוסך לי עבודה. 
כשהבצלים מקורמלים, מוציאים אותם ומניחים בצד. 
מוסיפים לסיר שמן (לפי העין, חמודים, ובהתאם לכמות הבשר שלכם), לצריבת הבשר.
כשהסיר מתחיל "לעשן", להוסיף את הבשר. להקפיד שהוא יהיה יבש, אני מנגבת עם נייר ניגוב לפני שמכניסה לצריבה. 
חשוב שכל הנתחים "ישבו" בשכבה אחת, ושכל הנתחים יגעו בתחתית הסיר. אם לא מספיק לכם המקום, שתי "נגלות" בבקשה!
כשהבשר צרוב, מוציאים אותו לקערה גדולה, ומפזרים מעל מלח גס ופלפל גרוס. 
זה בסדר, אם אין לכם מלח גס, גם מלח רגיל יעשה את העבודה :)
בכלל, בבישול, לא חובה להיצמד למתכון. אוהבים חריף יותר? תוסיפו עוד פלפל חריף. אוהבים טעם מעושן? אל תרחמו על הפפריקה המעושנת. בקיצור, הבנתם, נכון?
בשלב הזה מחממים את התנור ל-250 מעלות.
עוד קצת שמן בסיר, ומכניסים את הסלרי והשום הקצוצים. מטגנים 2-3 דקות, מוסיפים את הבשר והבצל שהשארנו בצד, ואת הפלפל החריף, מערבבים יחד, ומוסיפים את היין הלבן. 
אין לכם יין? תוותרו. אבל... יין שמצטמצם מוסיף ים של טעם. אז תקנו יין! ואת השאר תשתו, או שתכינו גם ריזוטו :)
מבשלים עד שהיין הצטמצם כמעט לחלוטין. 
מערבבים בקערה את הסויה, רוטב הברביקיו, הבלסמי, הסוכר ואת כל התבלינים, מערבבים היטב ומוזגים על הבשר. 
מוסיפים את המים הרותחים, ואת ענפי הטימין.
המים צריכים כמעט לכסות את הבשר.
מבשלים על אש בינונית רבע שעה, בסיר מכוסה. טועמים את הנוזלים, ומתקנים תיבול.
חותכים נייר אפיה לעיגול בקוטר הסיר, ומניחים על הבשר, צמוד לנתחים.
מעבירים לתנור וצולים עשר דקות על חום גבוה (250 מעלות), ואז מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וצולים עוד 3 שעות.
לאחר 3 שעות מוציאים מהתנור ומצננים בלי להרים את המכסה.
בנקודה הזו יש 2 אפשרויות:
לפתוח את הסיר, להסיר את נייר האפיה, ולזלול, או להכניס למקרר ללילה, ולמחרת כל השומן יקרש, ותוכלו להסיר את רובו בקלות.
אני, כמובן, לא התאפקתי, וחוצמזה, במקביל הכנתי באנים, אז רק חיכיתי לרגע שהבשר יכנס לתוכם.

אחרי שהסרתם את השומן, מחממים את הסיר, ומפרקים את הבשר העסיסי לחוטים.
מניחים בסיר קטן, עם נוזלי הבשר (אפשר לסנן למי שרוצה נטו חוטי אסאדו, כמו למילוי באן, למשל).
אם אתם רוצים את זה מעל אורז, או כל דבר אחר, תשאירו את נוזלי הבשר עם הבצלים והסלרי, זה טעים אש! 
כדי להוסיף טוויסט לבאן, הכנסתי לסיר באק צ'וי לבישול קצר.

אני מילאתי באן עם רוטב מיונז-סרירצ'ה, מעל באק צ'וי שבושל כמה דקות בתוך רוטב הבשר,
 מעל הבשר המפורק לחוטים, מעל כוסברה ועיגולי פלפל צ'ילי.

מבטיחה לכם, הנאה מובטחת!
כמובן שאפשר למלא גם בלחמניה רגילה, או בטורטייה, ואפילו בתוך דפי אורז. 
וכן, גם בפיתה זה היסטרי. 
ואת המתכון לבאן תקבלו בפעם הבאה.
ואל תשכחו, תגיבו. תשאירו סימן שהייתם. תכתבו לי שהכנתם. זה עושה לי שמח.
ושנה אזרחית טובה, ושב-2021 נתעסק רק באוכל, פחות בקורונה :)


תגובות

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)