דילוג לתוכן הראשי

פחמימה של יום שישי (-:

בוקר שישי. כמו תמיד, הוא מתחיל ונגמר באוכל.
לפני כחודש יצא לי לפגוש את סער ודיוויד בארוחה ב"כתית", וביום שישי שעבר פגשתי אותם שוב, בבראנץ' שהפיקו "בייגלה" למען עמותת "לשובע". שם, בבראנץ', תרמו סער ודיוויד ממאפיית "השאור" במודיעין את הלחמים לארוע. שם, טעמתי בפעם הראשונה לחם תאנים, ואחרי שהתענגתי עליו במהלך הסופ"ש, החלטתי ללכת לטעום עוד כמה מהלחמים שלהם. היום הגעתי לשם, לחנות הלחם שלהם במודיעין. חברה שלי, ממודיעין, אפילו לא ידעה שיש לה כזו לא רחוק מהבית. סער הגיש לנו לשולחן מבחר של לחמים בסלסלה:


ואיתם גם מטבלים שונים, וסלטים מעניינים:



הקפה היה מעולה. שאפו לבריסטה (-:


הלחמים היו נפלאים, המאפים גם, נשאר רק לתת לעיניים להנות,
ולחלום שהיה לי עכשיו איזה בריוש משובח ליד הקפה של הערב.


סער ודיוויד:







הצטיידתי בלחם חמוציות לסופ"ש:






הקעקוע של סער. איך לא? לחם (-:













ולתושבי מודיעין, רק שתדעו...יש לכם אחלה מאפייה ליד הבית (-:




תגובות

  1. וואהו שונית, את מצלמת כל כך נהדר ! האהבה והריח של המקום ש סער ודיויד מגיעים נפלא דרך התמונות שלך

    השבמחק
  2. תודה, נטע, אני משתדלת להעביר את החוויה דרך התמונות (-:

    השבמחק
  3. סוף סוף הפוסט שמגיע לכם, עם התמונות הנכונות.
    ולמי שלא מכיר - חבל לכם על הזמן!!!
    אין לחמים כאלה בשום מקום, והכל בשל האהבה שנילושה פנימה, אל תוככי הלחם.
    אני מכורה!
    דינה

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)