דילוג לתוכן הראשי

שאול בן אדרת וקובי אריאלי מבשלים ב"מבשלים" (-:




שאול בן אדרת, השף של "קימל", "קימל בגלבוע" ו"התרנגול הכחול", מבשל בערוץ האוכל עם קובי אריאלי.
לראות את השניים האלו יחד זו חגיגה. הלכתי לראות אותם מבשלים בתערוכת "מבשלים" שהתקיימה באפריל 2011.
הפעם, עם התמונות, אני מצרפת גם את המתכונים, שתוכלו להנות גם מהטעם, לא רק מהמראות (-:




 מיכל אנסקי שואלת שאלות



 ושאול מתכונן



 מחכים לקובי


חיוך, ויאללה, לעבודה (-:


שוק טלה ממתינה בסבלנות


שאול מסביר לקובי


הוראות הכנה:
עם סכין חד חורצים בשוק חריצים,


ומכניסים לחריצים כ-10 שיני שום



 קובי מסתבך, שאול נהנה


שופכים על השוק 2 כפות דבש תמרים,  5 כפות חרדל דיז'ון גרגירים



מניחים עוד כ-10 שיני שום   





 שופכים חצי כוס שמן זית



 ומפזרים מלח אטלנטי גס ופלפל



 מעסים היטב (-:


מפזרים 10 עלי טימין, 10 עלי רוזמרין, ו-10 עלי מרווה


בתבנית מתאימה מניחים 4 ראשי שום שלמים, 5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות של 3*3 ס"מ
5 בטטות קלופות תחוכות לקוביות של 3*3 ס"מ
20 עגבניות שרי, עם כוס מים, ומעליהם מניחים את שוק הטלה



מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות ל-15 דקות, הופכים את השוק לצד השני, לעוד 15 דקות, עד שזהוב.
מכסים וצולים בתנור שעה נוספת על חום של 120 מעלות.




ככה זה נראה כשזה מוכן. אלוהי (-:



 את שוק הטלה פורסים לעיני האורחים



בתיאבון!!!!! 



תגובות

  1. נקרא ונכתב מעולה.....

    אהבתי :-)

    השבמחק
  2. נראה מעולה, בחג הבא :)

    השבמחק
  3. מה עושה מי שלא אוהב בשר טלה?
    מברוק על הבלוג...

    השבמחק
  4. זה היה המתכון המנצח בארוחת החג שלי..
    עבודה יפה שונית

    השבמחק
  5. שאפו שונית :) כל הכבוד. מי אם לא את תעוררי את בלוטות הטעם שלנו :)
    אפרת בראל

    השבמחק
  6. רוני, זה היה כ"כ פשוט להכנה, וכ"כ טעים. בהחלט מתכון מעניין לחג הבא (-: (עצמאות, חג הבשר) (-:

    השבמחק
  7. עדי, מי שלא אוהב בשר טלה...אהמממ...אני צריכה לשאול את שאול למה זה מתאים עוד (-: האמת שרואב של חרדל, דבש, שמן זית ושום מתאים לכל בשר, לדעתי (-:

    השבמחק
  8. תודה, רותי ((-: בהחלט מתכון מנצח!

    השבמחק
  9. אפרתי, תודה מותק שלי, חכי למתכון של הקובה סלק, הוא בכלל מעורר תיאבון, וטעים בטירוף!!

    השבמחק
  10. נראה מצוין. רק שלא נראה שתבנית הפיירקס של תחילת האירוע ותבנית המתכת שבסופו, קשורים לאותו עניין.

    השבמחק
  11. ברור, היה שם אחד בתנור שהוכן מבעוד מועד, הרי לא יתנו לאנשים בתערוכה לחכות שעה וחצי לטעימות (-: תודה!

    השבמחק
  12. הרגת אותי עם התמונות הקשות,רק שוק טלה יש לי בראש כבר חודש,בטוח אכין בקרוב!
    חיה אילונה דר

    השבמחק
  13. חיה, בהצלחה ובתיאבון!! (-:

    השבמחק
  14. שונית שלנו יודעת להעביר את המסר :)

    השבמחק
  15. זה מאד מרשים הבלוג עם אתיקה שהדבקת אבל אפשר קודם לקבל קצת הבהרות? האם יש קשר עסקי בינך לבין הזוג בן אדרת? האם את אי פעם משלמת בתרנגול הכחול? לא כדאי קצת גילוי נאות על מהות היחסים ביניכם?

    השבמחק
  16. אנונימי, ביני לבין הזוג בן אדרת ו/או קובי אריאלי, לא היה מעולם קשר עסקי. מתוקף פעילותי בתחום האוכל אני מכירה הרבה שפים, מסעדנים, ואנשים שעוסקים בתחום הקולינארי, והזוג בן אדרת ביניהם. הזוג מקסים, אני מבקרת לא מעט במסעדותיהם הנהדרות, ותמיד נהנית, ואני איתם ביחסים מצויינים, כמו עם מסעדנים רבים נוספים. בוודאי שאני משלמת בתרנגול הכחול, והרבה. בראשון לנובמבר השנה חגגתי את יום הולדתי בתרנגול הכחול, ואופססס... לא שילמתי, חבר שלי שילם עלי ((-: יומקסים ואנרגיות טובות (-:

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)