Translate


שפית מורן רוטמן בארוחה הולנדית ב"קולוני". אוי אמסטרדם, ווי מאדאם!






לרגל ציון שש שנים לפתיחתה של מסעדת "קולוני" הירושלמית, יזם מיכאל כץ, השף הראשי של "קבוצת אדום", סדרה מיוחדת בת שש ארוחות בשם "במה לשף הצעיר". במסגרת הפרויקט, שהתנהל על פני שישה חודשים, התארח במטבח המסעדה מדי חודש שף צעיר ומוכשר שעדיין לא נחשף לקהלים רבים והכין ארוחה חד-פעמית המביאה לידי ביטוי את יכולותיו. הפרויקט המקסים הזה כלל מגוון רחב של סגנונות וטעמים, החל מארוחות מסורתיות (גלילית בדואית וערבית ירושלמית), דרך השפעות צרפתיות קלאסיות עם קריצות עכשוויות, ועד לשימוש בטכניקות מהמטבח המולקולרי. 
הפרויקט נפתח בארוחות של השפים אוראל קמחי, יום טוב לוי, אריאלה ברפמן, 
רמזי אבו אלהווא ואחמד עוקלה.
הוזמנתי לארוחה השישית והאחרונה בסדרה, שהתקיימה ביום שני, 30 באפריל:


על הארוחה המסכמת הופקדה השפית מורן רוטמן (קייטרינג Rotman אומנות קולינרית), שבישלה ארוחה בהשראה הולנדית לרגל יום המלכה ההולנדי החל ביום זה:



שפית מורן רוטמן היא בוגרת בית הספר הגבוה לקולינריה - "בישולים", עבדה במסעדות מסה, פרי מגדים, פנגיאה וביסטרו קזרמה. בנוסף עבדה לצדו של חיים כהן באירועים, השתתפה בתוכנית "המטבח" בערוץ 2 ושימשה כשפית של רשת Spices. 
הארוחה הוגשה במרפסת המרווחת של מסעדת "קולוני" היפיפיה,
סביב שולחן אבירים באורך 12 מטרים.


את הארוחה ליוו יינות של יקבי רמת הגולן, אשר הותאמו במיוחד למנות המוגשות:




הארוחה הייתה נעימה מאד, עם אווירה ירושלמית ששייכת רק לעיר המופלאה הזו. 
כדי להיכנס לאווירה הוגשה לנו צלחת עם ארבעה פתיחים מעניינים:
קרומסקי גבינת מרוול בציפוי קליפות חצילים שרופים וקרם פרש כמון
טרין דג וצלופח, קומפוט תפוחים ובלסמי מצומצם
בונבון סלק ודובדבני אמרנה
פונדנט תפו"א, קרם חזרת לבנה, נקניק הולנדי ענבים ופרחי מאכל


אני אהבתי את בונבון הסלק, בכלל אני אוהבת בונבונים, ובונבוניירות (-:


נכנסתי למטבח, לראות איך השפית עובדת על פס של כל כך הרבה מנות בו זמנית: 


מסתבר שהיא הייתה חרוצה, שלווה וחייכנית (-:






המנות הראשונות היו מאתגרות:
שקדי עגל, פטריות וקונפי בצל ברוטב יין אדום


ראגו של חלמון ביצה, קרם אפונה, סיפון תפו"א וטראפלס, אספרגוס, אגוזים קלויים ושמן אגוזים


שתי מנות עיקריות הוגשו לנו. אחת מהן מאד אהבתי, כל מנה שיש בה דג או כרובית מקבלת אצלי מייד נקודות זכות, ואם יש את שני המרכיבים באותה מנה, הרי זה משובח (-:

פילה דג מוס בקראסט, כרובית אגוזית, גזר סגול(טעים!), בונבון תירס באמולסיית שמפנייה:




למנה העיקרית השניה פחות התחברתי, למרות שהיא הייתה מנה מקסימה ביופיה, אבל החיבור בין פילה הבקר לבין חזה העוף לא התמזג לי בפה. מבחינתי- או זה, או זה. 
רול פילה בקר עטוף בתרד, מנגולד, דוקסל פטריות וחזה עוף, קרם תפו"א נימוח, דמי גלס:




מנת הקינוח הייתה צבעונית להפליא.
עוגת שוקולד הולנדית, מוס שוקולד, זביון וקרמל פירות יער על מצע מרק תותים:



מיני אנדיז שיפודי פירות העונה בסירופ זעפרן:



תודה לשף מיכאל כץ ולשפית מורן רוטמן על ערב ירושלמי נעים להפליא במסעדת "קולוני"
(דרך בית לחם 7, שכונת בקעה, מתחם הרכבת, ירושלים. טלפון: 02-6729955)
 שאפו לשף מיכאל כץ על פרוייקט "במה לשף הצעיר",
כן ירבו פרוייקטים נפלאים כאלו!