דלג לתוכן הראשי

שפית מורן רוטמן בארוחה הולנדית ב"קולוני". אוי אמסטרדם, ווי מאדאם!






לרגל ציון שש שנים לפתיחתה של מסעדת "קולוני" הירושלמית, יזם מיכאל כץ, השף הראשי של "קבוצת אדום", סדרה מיוחדת בת שש ארוחות בשם "במה לשף הצעיר". במסגרת הפרויקט, שהתנהל על פני שישה חודשים, התארח במטבח המסעדה מדי חודש שף צעיר ומוכשר שעדיין לא נחשף לקהלים רבים והכין ארוחה חד-פעמית המביאה לידי ביטוי את יכולותיו. הפרויקט המקסים הזה כלל מגוון רחב של סגנונות וטעמים, החל מארוחות מסורתיות (גלילית בדואית וערבית ירושלמית), דרך השפעות צרפתיות קלאסיות עם קריצות עכשוויות, ועד לשימוש בטכניקות מהמטבח המולקולרי. 
הפרויקט נפתח בארוחות של השפים אוראל קמחי, יום טוב לוי, אריאלה ברפמן, 
רמזי אבו אלהווא ואחמד עוקלה.
הוזמנתי לארוחה השישית והאחרונה בסדרה, שהתקיימה ביום שני, 30 באפריל:


על הארוחה המסכמת הופקדה השפית מורן רוטמן (קייטרינג Rotman אומנות קולינרית), שבישלה ארוחה בהשראה הולנדית לרגל יום המלכה ההולנדי החל ביום זה:



שפית מורן רוטמן היא בוגרת בית הספר הגבוה לקולינריה - "בישולים", עבדה במסעדות מסה, פרי מגדים, פנגיאה וביסטרו קזרמה. בנוסף עבדה לצדו של חיים כהן באירועים, השתתפה בתוכנית "המטבח" בערוץ 2 ושימשה כשפית של רשת Spices. 
הארוחה הוגשה במרפסת המרווחת של מסעדת "קולוני" היפיפיה,
סביב שולחן אבירים באורך 12 מטרים.


את הארוחה ליוו יינות של יקבי רמת הגולן, אשר הותאמו במיוחד למנות המוגשות:




הארוחה הייתה נעימה מאד, עם אווירה ירושלמית ששייכת רק לעיר המופלאה הזו. 
כדי להיכנס לאווירה הוגשה לנו צלחת עם ארבעה פתיחים מעניינים:
קרומסקי גבינת מרוול בציפוי קליפות חצילים שרופים וקרם פרש כמון
טרין דג וצלופח, קומפוט תפוחים ובלסמי מצומצם
בונבון סלק ודובדבני אמרנה
פונדנט תפו"א, קרם חזרת לבנה, נקניק הולנדי ענבים ופרחי מאכל


אני אהבתי את בונבון הסלק, בכלל אני אוהבת בונבונים, ובונבוניירות (-:


נכנסתי למטבח, לראות איך השפית עובדת על פס של כל כך הרבה מנות בו זמנית: 


מסתבר שהיא הייתה חרוצה, שלווה וחייכנית (-:






המנות הראשונות היו מאתגרות:
שקדי עגל, פטריות וקונפי בצל ברוטב יין אדום


ראגו של חלמון ביצה, קרם אפונה, סיפון תפו"א וטראפלס, אספרגוס, אגוזים קלויים ושמן אגוזים


שתי מנות עיקריות הוגשו לנו. אחת מהן מאד אהבתי, כל מנה שיש בה דג או כרובית מקבלת אצלי מייד נקודות זכות, ואם יש את שני המרכיבים באותה מנה, הרי זה משובח (-:

פילה דג מוס בקראסט, כרובית אגוזית, גזר סגול(טעים!), בונבון תירס באמולסיית שמפנייה:




למנה העיקרית השניה פחות התחברתי, למרות שהיא הייתה מנה מקסימה ביופיה, אבל החיבור בין פילה הבקר לבין חזה העוף לא התמזג לי בפה. מבחינתי- או זה, או זה. 
רול פילה בקר עטוף בתרד, מנגולד, דוקסל פטריות וחזה עוף, קרם תפו"א נימוח, דמי גלס:




מנת הקינוח הייתה צבעונית להפליא.
עוגת שוקולד הולנדית, מוס שוקולד, זביון וקרמל פירות יער על מצע מרק תותים:



מיני אנדיז שיפודי פירות העונה בסירופ זעפרן:



תודה לשף מיכאל כץ ולשפית מורן רוטמן על ערב ירושלמי נעים להפליא במסעדת "קולוני"
(דרך בית לחם 7, שכונת בקעה, מתחם הרכבת, ירושלים. טלפון: 02-6729955)
 שאפו לשף מיכאל כץ על פרוייקט "במה לשף הצעיר",
כן ירבו פרוייקטים נפלאים כאלו!


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?