דילוג לתוכן הראשי

רשומות

ספגטי בולונז דייגים ופסטה פנה עגבניות וודקה. מתכוני פסטה מצולמים וחגיגיים של השף עומר מילר.

אני מאד אוהבת מסעדות איטלקיות, ואוכל איטלקי בכלל. אין מה להגיד, הצליח להם, לאיטלקים. הם חולשים על המנות הכי כיפיות ומהירות להכנה, הכי משביעות, הכי ממלאות באנרגיה. מנת פסטה טובה יכולה לעשות לי את היום. לא משנה אם זה רביולי, ניוקי, ספגטי או לזניה, פסטה זו החולשה שלי. כשהזמינו אותי להשתתף בסדנה של פסטה ברילה עם השף עומר מילר, לא חשבתי פעמיים. 

חלקות ויפות לנצח. פוסט קוסמו-אימורטליטי.

אימורטליטי. חיי נצח. immortality. איזו מילה יפה. מי לא רוצה להיות בן אלמוות? או בת אלמוות? או לפחות להישאר עם פנים חלקות, שיער מבריק וזוהר, וכפות רגליים חלקות נעימות, לעולם? אני רוצה :) תכירו את צמח האימורטל. כי בינינו, אנחנו יודעות שצמחי המרפא של סבתא הכי עוזרים. כי תכלס? הכל מגיע מהטבע. הטבע הוא חיוניות, צמיחה, התחדשות. וכן, יש כזה פרח: אימורטל. אימורטל ידוע כפרח נצחי. פרח האימורטל קורא תיגר על תהליך ההזדקנות- הוא לעולם אינו נובל, גם לאחר שהוא נקטף. השמן האתרי האורגני שלו עשיר במולקולות פעילות עם סגולות אנטי-אייג'ינג ייחודיות.

עוגת גבינת מסקרפונה, תותים, ופתי בר שוקולד מריר. מתכון קל, ללא אפיה.

בשבוע שעבר קיבלתי משלוח משגע של "דומו", רשת כלי הבית, עם המון מוצרים כיפיים לאפיה. נפתח לי החשק לעוגות, ולאפיה, ובא לי לשחק במטבח. תמיד כשמגיעים מוצרים חדשים למטבח שלי אני מתחילה להשתגע :) במקביל, הגיע אלי להתנסות הפתי בר החדש של אסם, בשני טעמים: שוקולד מריר וקרמל. אין ספק, זו חגיגה שלמה ומושלמת לקראת שבועות, כי עוגות ביסקוויטים הן פייבוריטיות אצלי. הן מהירות, הן קלות, הן טעימות, ועכשיו, עם הטעמים החדשים, הן גם מאפשרות משחקים בצבעים, בטעמים, וזה ממש ממש כיף :)

חדשים והורסים על המדף: מוצרי מזון איכות ששווה להכיר.

אתם כבר מכירים אותי: אני תמיד שמחה להכיר מוצרים חדשים בתחום המזון, במיוחד אם הם צועקים לי "נסי אותנו". שניים כאלו פגשתי לא מזמן.

שלושה אירועי חמישי שלא כדאי לכם להפסיד במאי: אוכל, תרבות, יין, מוזיקה, ו... פולנים!

סוף שבוע מוזיקלי בפסטורל כפר בלום-פולנים! לפני כשבועיים הייתי בסופ"ש מוזיקלי במלון פסטורל כפר בלום. אין ספק, סופי השבוע המוזיקליים או אלו שעניינם תרבות- מאתגרים, מעניינים, עמוסים בפעילויות, בהופעות, באוכל טוב ובהרבה כיף ושלווה ירוקה מרתקת.

עוגת מסקרפונה וביסקוויטים לשבועות וגאדג'ט מקסים לזילוף עוגות.

בשבוע שעבר קיבלתי משלוח משגע של "דומו&דליקטס", רשת כלי הבית, עם המון מוצרים כיפיים לאפיה. נפתח לי החשק לעוגות, ולאפיה, ובא לי לשחק במטבח. תמיד כשמגיעים מוצרים חדשים למטבח שלי אני מתחילה להשתגע :) במקביל, הגיע אלי להתנסות הפתי בר החדש של אסם, בשני טעמים: שוקולד מריר וקרמל. אין ספק, זו חגיגה שלמה ומושלמת לקראת שבועות, כי עוגות ביסקוויטים הן פייבוריטיות אצלי. הן מהירות, הן קלות, הן טעימות, ועכשיו, עם הטעמים החדשים, הן גם מאפשרות משחקים בצבעים, בטעמים, וזה ממש ממש כיף :) הפעם ניצלתי את "סוף עונת התותים", והכנתי עוגה עם הגבינה שאני הכי אוהבת, מסקרפונה. כי כשאומרים לי טירמיסו, אני נמסה. וטירמיסו זה מסקרפונה. ומסקרפונה זה 40% שומן, אבל למי אכפת, זה הכי טעים שיש. אז הנה, בלי יותר מדי ברבורים, עוגת הגבינה שלי,  עוגת ביסקוויטים, מסקרפונה ותותים. תהנו :)

הכנס האורגני הראשון, ומתכון לעוף צלוי(ayam panggang) של השף הסינגפורי דמיאן דה סילבה :)

בטח נתקלתם לאחרונה באחד הטרנדים של האוכל הבריא: מזון אורגני. מה זה בעצם "מזון אורגני"? בשנים האחרונות המזון האורגני הפך לנפוץ יותר, אבל אנחנו נותרנו קצת מבולבלים לגבי ההשפעות השונות של מזון מרוסס או מהונדס גנטית. הוצאת ספרי הבריאות "פוקוס" והפורטל לתזונה בריאה Eatwell החליטו לעשות לנו סדר לגבי המזון שאנחנו אוכלים, והם הראשונים בישראל שיקיימו כנס אורגני המיועד לקהל הרחב המתלבט בנוגע לצרכנות האורגנית, ומבקש להעמיק את ידיעותיו בנושא. הכנס יערך בתיאטרון גבעתיים ביום שישי, 15.5, בין השעות 9.00-15.00, והוא יעסוק בנושא האורגני ויתקוף אותו מכל הכיוונים, תוך התייחסות להיבטים שונים כגון היסטוריה, אידיאולוגיה, חקלאות, חומרי הדברה ותקני איכות, מוצרים אורגניים מן החי, בריאות, סביבה, צרכנות וקוסמטיקה. במסגרת הכנס יתקיימו הרצאות מרתקות של מיטב המומחים בתחום, שיספקו ידע תיאורטי וכלים מעשיים לצרכנות נבונה והמשתתפים מוזמנים ליהנות ממתחם דוכני בריאות אורגניים שיציעו מגוון מוצרים אורגניים - פירות, ירקות, מזון, קוסמטיקה, חומרי ניקוי ועוד. אני כבר הפכתי למכורה לתה האורגני של &

הצעה ליום טיול משגע בעכו. עיר עתיקה, קניון חדש, ומסעדת אלמרסא, שאין עוד כמוה.

מה היה לי ביום הזה? הרבה הרבה אושר. כי היה ביום הזה הכל. חדש, ישן, עתיק, מודרני, טעים, מסקרן, מלוח, מתוק, דגים, פלאפל, שוק, נמל, אווירה, ומסעדה אחת שאני חייבת לחזור אליה. אני אפילו לא יודעת איפה להתחיל. אולי אני אתחיל לפי הסדר :) הגענו לעכו, ביום עם מזג אוויר משגע. עכו היא אחת מהערים האלו שיש בה הכל. מה צריך? לא משהו מיוחד, אפשר פשוט לעלות על הרכבת, ולנסוע ליום כיף. כן, אפשר גם עם האוטו :) אני נסעתי הפעם עם הרכבת. בזמן האחרון אני דווקא נהנית להשתמש בה. היכולת להשתמש בסמארטפון תוך כדי נסיעה וההימנעות מהמתח והלחץ בכבישים עם הנהגים הישראלים דווקא נעימה לי. אהה, ויש מטען לסמארטפון, שזה ממש כיף :) הגעתי לעכו.  מרחק 7 דקות הליכה נמצא קניון עזריאלי החדש . נתתי אליו קפיצה, כי בכל זאת, אי אפשר בלי קניון על הבוקר(וממש התחשק לי קפה הפוך), ומשם התחלתי את הטיול בעיר. הנקודה הראשונה הייתה הפגישה עם השף המוכשר עלאא מוסא ממסעדת אלמרסא.  מסעדת אלמרסא נמצאת ממש על הים, מה שמבטיח דגים טריים בכל רגע. כי משם מגיעים הדייגים, ושם זו נקודת המוצא הכי טובה למסעדה שחומר הגלם השולט בה הוא הי

סיפור על אלפחורס, אוזני פיל, לחם ויין. ויש גם מתכון לעוגיות הכי כיפיות.

כשהייתי ילדה, הכי אהבתי את העוגיות האלו, עוגיות "אזני פיל". כן, אלו הפשוטות, מבצק העלים, עם המון סוכר שמפוזר עליהן. מבחינתי, זו נוסטלגיה מתוקה. הנוסטלגיה המתוקה הזו שלי פגשה אותי בסיור במפעל של שתי נשים מעוררות השראה- דגנית עמיחי ורונה פרדיס, שתי חברות שהחליטו לפני כ-15 שנה לפתוח בית קפה ביהוד כדי להיות קרובות יותר לבית, לממש את האימהות, ולהתחיל פרק תעסוקתי חדש בחיים, בית קפה שבטח כולכם מכירים: "לחם יין". אני זוכרת אותו קטן, בתחילתו. היינו יושבות שם לקפה ועוגה, או לסלט טוב, אני וכמה חברות. הוא היה נעים, כפרי שכזה, באמצע העיר.  לאט לאט הוא גדל, הפך למסעדה, ולצידו נפתח גם הבייקרי של לחם יין. כל פעם שהייתי יושבת ב"לחם יין", הייתי חוזרת עם עוגת גזר הביתה. מהבייקרי, ברור. שתי החברות האמיצות החליטו לכת עד צעד קדימה- ולהיכנס עם סדרת עוגיות הבוטיק של "לחם יין" לרשתות השיווק. העוגיות הן לא עוד עוגיות תעשייתיות שמיוצרות במיליונים. אלו עוגיות שמיוצרות בעבודת יד. כל עוגיה מקבלת יחס אישי. הביקור במפעל היה מרתק. בכלל, כל ההתייחסות לכל