דילוג לתוכן הראשי

ספגטי בולונז דייגים ופסטה פנה עגבניות וודקה. מתכוני פסטה מצולמים וחגיגיים של השף עומר מילר.




אני מאד אוהבת מסעדות איטלקיות, ואוכל איטלקי בכלל.
אין מה להגיד, הצליח להם, לאיטלקים.
הם חולשים על המנות הכי כיפיות ומהירות להכנה, הכי משביעות, הכי ממלאות באנרגיה.
מנת פסטה טובה יכולה לעשות לי את היום.
לא משנה אם זה רביולי, ניוקי, ספגטי או לזניה, פסטה זו החולשה שלי.
כשהזמינו אותי להשתתף בסדנה של פסטה ברילה עם השף עומר מילר, לא חשבתי פעמיים. 

כי ברילה היא פסטה מעולה, יחד עם השף עומר מילר(חדר האוכל, שולחן), יש טוב מזה?
תיארתי לעצמי שהוא יוציא ממנה מנות נפלאות. אכלתי בשתי המסעדות שלו, וידעתי שזו תהיה ארוחה איטלקית מושלמת.
תכלס, כל אחד יכול להכין בבית, וגם לחג שבועות הן מנות נפלאות.
כמו שתיארתי לעצמי, היה מושלם. 
אני אתחיל עם מנה שעומר מילר הכין עם פסטה ברילה במהדורת חג מיוחדת לשבועות:
מנת פסטה בולונז דייגים, רק שבמקום בשר טחון יש בה לוקוס מהמם.







פסטה בולונז דייגים



מצרכים:
500 גרם ספגטי או פסטה ארוכה אחרת
500 גרם דג לוקוס, קצוץ ידנית
2 כוסות רוטב עגבניות פומודורו, ברילה
1 בצל סגול פרוס לחצאים
10 שיני שום פרוסות ומטוגנות
1 שומר קצוץ לקוביות
1 גזר קצוץ לקוביות
1 גבעול סלרי קצוץ
חצי כוס יין לבן

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה ומסננים.


במחבת רחבה, מחממים שמן ומאדים בצל, גזר, שומר, סלרי ושום על חום נמוך.
מוסיפים את הלוקוס. 
מאדים קלות ומוסיפים רוטב עגבניות.
 מבשלים 15 דקות
מניחים את הפסטה על צלחת הגשה.
שמים את רוטב הדגים על הפסטה
מגרדים פרמז'ן ומגישים



פנה בקרם עגבניות וודקה



מצרכים:
500 גרם פסטה פנה

2 שיני שום כתושות
3/4 כפית פלפל אדום כתוש או לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1 צנצנת רוטב עגבניות ארבייטה, ברילה
3 כפות וודקה
1/2 כוס פרמג'אנו רגאנו מגורד
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמנת
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כ-5 עגבניות קלופות וחתוכות
כ-30 עגבניות שרי

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
במחבת גדולה על חום בינוני, מחממים שום עם פלפל כתוש בשמן למשך 30 שניות.
מוסיפים את העגבניות ומערבבים 



 מוסיפים את עגבניות השרי, הוודקה והרוטב ומערבבים שוב.




מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים באופן חלקי עם מכסה ומבשלים כרבע שעה, על מנת לצמצם את הרוטב.
מוסיפים את השמנת, פרמזן, פטרוזיליה, מלח ופלפל, ועוד שבבי פלפל אדום ומצמצמים עוד חמש דקות.


בצלחת, יוצקים מעט שמן זית. 
מניחים את הפסטה ויוצקים מעל מהרוטב.
מפזרים מעל פרמזן, ומגישים.



ושיהיה חג מאד מאד טעים ושמח!!!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)