דילוג לתוכן הראשי

ספגטי בולונז דייגים ופסטה פנה עגבניות וודקה. מתכוני פסטה מצולמים וחגיגיים של השף עומר מילר.




אני מאד אוהבת מסעדות איטלקיות, ואוכל איטלקי בכלל.
אין מה להגיד, הצליח להם, לאיטלקים.
הם חולשים על המנות הכי כיפיות ומהירות להכנה, הכי משביעות, הכי ממלאות באנרגיה.
מנת פסטה טובה יכולה לעשות לי את היום.
לא משנה אם זה רביולי, ניוקי, ספגטי או לזניה, פסטה זו החולשה שלי.
כשהזמינו אותי להשתתף בסדנה של פסטה ברילה עם השף עומר מילר, לא חשבתי פעמיים. 

כי ברילה היא פסטה מעולה, יחד עם השף עומר מילר(חדר האוכל, שולחן), יש טוב מזה?
תיארתי לעצמי שהוא יוציא ממנה מנות נפלאות. אכלתי בשתי המסעדות שלו, וידעתי שזו תהיה ארוחה איטלקית מושלמת.
תכלס, כל אחד יכול להכין בבית, וגם לחג שבועות הן מנות נפלאות.
כמו שתיארתי לעצמי, היה מושלם. 
אני אתחיל עם מנה שעומר מילר הכין עם פסטה ברילה במהדורת חג מיוחדת לשבועות:
מנת פסטה בולונז דייגים, רק שבמקום בשר טחון יש בה לוקוס מהמם.







פסטה בולונז דייגים



מצרכים:
500 גרם ספגטי או פסטה ארוכה אחרת
500 גרם דג לוקוס, קצוץ ידנית
2 כוסות רוטב עגבניות פומודורו, ברילה
1 בצל סגול פרוס לחצאים
10 שיני שום פרוסות ומטוגנות
1 שומר קצוץ לקוביות
1 גזר קצוץ לקוביות
1 גבעול סלרי קצוץ
חצי כוס יין לבן

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה ומסננים.


במחבת רחבה, מחממים שמן ומאדים בצל, גזר, שומר, סלרי ושום על חום נמוך.
מוסיפים את הלוקוס. 
מאדים קלות ומוסיפים רוטב עגבניות.
 מבשלים 15 דקות
מניחים את הפסטה על צלחת הגשה.
שמים את רוטב הדגים על הפסטה
מגרדים פרמז'ן ומגישים



פנה בקרם עגבניות וודקה



מצרכים:
500 גרם פסטה פנה

2 שיני שום כתושות
3/4 כפית פלפל אדום כתוש או לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1 צנצנת רוטב עגבניות ארבייטה, ברילה
3 כפות וודקה
1/2 כוס פרמג'אנו רגאנו מגורד
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמנת
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כ-5 עגבניות קלופות וחתוכות
כ-30 עגבניות שרי

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
במחבת גדולה על חום בינוני, מחממים שום עם פלפל כתוש בשמן למשך 30 שניות.
מוסיפים את העגבניות ומערבבים 



 מוסיפים את עגבניות השרי, הוודקה והרוטב ומערבבים שוב.




מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים באופן חלקי עם מכסה ומבשלים כרבע שעה, על מנת לצמצם את הרוטב.
מוסיפים את השמנת, פרמזן, פטרוזיליה, מלח ופלפל, ועוד שבבי פלפל אדום ומצמצמים עוד חמש דקות.


בצלחת, יוצקים מעט שמן זית. 
מניחים את הפסטה ויוצקים מעל מהרוטב.
מפזרים מעל פרמזן, ומגישים.



ושיהיה חג מאד מאד טעים ושמח!!!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.