דלג לתוכן הראשי

ספגטי בולונז דייגים ופסטה פנה עגבניות וודקה. מתכוני פסטה מצולמים וחגיגיים של השף עומר מילר.




אני מאד אוהבת מסעדות איטלקיות, ואוכל איטלקי בכלל.
אין מה להגיד, הצליח להם, לאיטלקים.
הם חולשים על המנות הכי כיפיות ומהירות להכנה, הכי משביעות, הכי ממלאות באנרגיה.
מנת פסטה טובה יכולה לעשות לי את היום.
לא משנה אם זה רביולי, ניוקי, ספגטי או לזניה, פסטה זו החולשה שלי.
כשהזמינו אותי להשתתף בסדנה של פסטה ברילה עם השף עומר מילר, לא חשבתי פעמיים. 

כי ברילה היא פסטה מעולה, יחד עם השף עומר מילר(חדר האוכל, שולחן), יש טוב מזה?
תיארתי לעצמי שהוא יוציא ממנה מנות נפלאות. אכלתי בשתי המסעדות שלו, וידעתי שזו תהיה ארוחה איטלקית מושלמת.
תכלס, כל אחד יכול להכין בבית, וגם לחג שבועות הן מנות נפלאות.
כמו שתיארתי לעצמי, היה מושלם. 
אני אתחיל עם מנה שעומר מילר הכין עם פסטה ברילה במהדורת חג מיוחדת לשבועות:
מנת פסטה בולונז דייגים, רק שבמקום בשר טחון יש בה לוקוס מהמם.







פסטה בולונז דייגים



מצרכים:
500 גרם ספגטי או פסטה ארוכה אחרת
500 גרם דג לוקוס, קצוץ ידנית
2 כוסות רוטב עגבניות פומודורו, ברילה
1 בצל סגול פרוס לחצאים
10 שיני שום פרוסות ומטוגנות
1 שומר קצוץ לקוביות
1 גזר קצוץ לקוביות
1 גבעול סלרי קצוץ
חצי כוס יין לבן

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה ומסננים.


במחבת רחבה, מחממים שמן ומאדים בצל, גזר, שומר, סלרי ושום על חום נמוך.
מוסיפים את הלוקוס. 
מאדים קלות ומוסיפים רוטב עגבניות.
 מבשלים 15 דקות
מניחים את הפסטה על צלחת הגשה.
שמים את רוטב הדגים על הפסטה
מגרדים פרמז'ן ומגישים



פנה בקרם עגבניות וודקה



מצרכים:
500 גרם פסטה פנה

2 שיני שום כתושות
3/4 כפית פלפל אדום כתוש או לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1 צנצנת רוטב עגבניות ארבייטה, ברילה
3 כפות וודקה
1/2 כוס פרמג'אנו רגאנו מגורד
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמנת
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כ-5 עגבניות קלופות וחתוכות
כ-30 עגבניות שרי

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
במחבת גדולה על חום בינוני, מחממים שום עם פלפל כתוש בשמן למשך 30 שניות.
מוסיפים את העגבניות ומערבבים 



 מוסיפים את עגבניות השרי, הוודקה והרוטב ומערבבים שוב.




מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים באופן חלקי עם מכסה ומבשלים כרבע שעה, על מנת לצמצם את הרוטב.
מוסיפים את השמנת, פרמזן, פטרוזיליה, מלח ופלפל, ועוד שבבי פלפל אדום ומצמצמים עוד חמש דקות.


בצלחת, יוצקים מעט שמן זית. 
מניחים את הפסטה ויוצקים מעל מהרוטב.
מפזרים מעל פרמזן, ומגישים.



ושיהיה חג מאד מאד טעים ושמח!!!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?