אני מאד אוהבת מסעדות איטלקיות, ואוכל איטלקי בכלל.
אין מה להגיד, הצליח להם, לאיטלקים.
הם חולשים על המנות הכי כיפיות ומהירות להכנה, הכי משביעות, הכי ממלאות באנרגיה.
מנת פסטה טובה יכולה לעשות לי את היום.
לא משנה אם זה רביולי, ניוקי, ספגטי או לזניה, פסטה זו החולשה שלי.
כשהזמינו אותי להשתתף בסדנה של פסטה ברילה עם השף עומר מילר, לא חשבתי פעמיים.
כי ברילה היא פסטה מעולה, יחד עם השף עומר מילר(חדר האוכל, שולחן), יש טוב מזה?
תיארתי לעצמי שהוא יוציא ממנה מנות נפלאות. אכלתי בשתי המסעדות שלו, וידעתי שזו תהיה ארוחה איטלקית מושלמת.
תכלס, כל אחד יכול להכין בבית, וגם לחג שבועות הן מנות נפלאות.
כמו שתיארתי לעצמי, היה מושלם.
אני אתחיל עם מנה שעומר מילר הכין עם פסטה ברילה במהדורת חג מיוחדת לשבועות:
מנת פסטה בולונז דייגים, רק שבמקום בשר טחון יש בה לוקוס מהמם.
פסטה בולונז דייגים
מצרכים:
500 גרם ספגטי או פסטה ארוכה אחרת
500 גרם דג לוקוס, קצוץ ידנית
2 כוסות רוטב עגבניות פומודורו, ברילה
1 בצל סגול פרוס לחצאים
10 שיני שום פרוסות ומטוגנות
1 שומר קצוץ לקוביות
1 גזר קצוץ לקוביות
1 גבעול סלרי קצוץ
חצי כוס יין לבן
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה ומסננים.
במחבת רחבה, מחממים שמן ומאדים בצל, גזר, שומר, סלרי ושום על חום נמוך.
מוסיפים את הלוקוס.
מאדים קלות ומוסיפים רוטב עגבניות.
מבשלים 15 דקות
מניחים את הפסטה על צלחת הגשה.
שמים את רוטב הדגים על הפסטה
מגרדים פרמז'ן ומגישים
פנה בקרם עגבניות וודקה
מצרכים:
500 גרם פסטה פנה
2 שיני שום כתושות
3/4 כפית פלפל אדום כתוש או לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1 צנצנת רוטב עגבניות ארבייטה, ברילה
3 כפות וודקה
1/2 כוס פרמג'אנו רגאנו מגורד
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמנת
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כ-5 עגבניות קלופות וחתוכות
כ-30 עגבניות שרי
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
במחבת גדולה על חום בינוני, מחממים שום עם פלפל כתוש בשמן למשך 30 שניות.
מוסיפים את העגבניות ומערבבים
מוסיפים את עגבניות השרי, הוודקה והרוטב ומערבבים שוב.
מביאים לרתיחה.
מוסיפים את השמנת, פרמזן, פטרוזיליה, מלח ופלפל, ועוד שבבי פלפל אדום ומצמצמים עוד חמש דקות.
בצלחת, יוצקים מעט שמן זית.
מניחים את הפסטה ויוצקים מעל מהרוטב.
מפזרים מעל פרמזן, ומגישים.
ושיהיה חג מאד מאד טעים ושמח!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה