בטח נתקלתם לאחרונה באחד הטרנדים של האוכל הבריא: מזון אורגני.
מה זה בעצם "מזון אורגני"?
בשנים האחרונות המזון האורגני הפך לנפוץ יותר, אבל אנחנו נותרנו קצת מבולבלים לגבי ההשפעות השונות של מזון מרוסס או מהונדס גנטית.
הוצאת ספרי הבריאות "פוקוס" והפורטל לתזונה בריאה Eatwell החליטו לעשות לנו סדר לגבי המזון שאנחנו אוכלים, והם הראשונים בישראל שיקיימו כנס אורגני המיועד לקהל הרחב המתלבט בנוגע לצרכנות האורגנית, ומבקש להעמיק את ידיעותיו בנושא. הכנס יערך בתיאטרון גבעתיים ביום שישי, 15.5, בין השעות 9.00-15.00, והוא יעסוק בנושא האורגני ויתקוף אותו מכל הכיוונים, תוך התייחסות להיבטים שונים כגון היסטוריה, אידיאולוגיה, חקלאות, חומרי הדברה ותקני איכות, מוצרים אורגניים מן החי, בריאות, סביבה, צרכנות וקוסמטיקה.
במסגרת הכנס יתקיימו הרצאות מרתקות של מיטב המומחים בתחום, שיספקו ידע תיאורטי וכלים מעשיים לצרכנות נבונה והמשתתפים מוזמנים ליהנות ממתחם דוכני בריאות אורגניים שיציעו מגוון מוצרים אורגניים - פירות, ירקות, מזון, קוסמטיקה, חומרי ניקוי ועוד.
אני כבר הפכתי למכורה לתה האורגני של "יוגי", והוא חלק משגרת יומי.
ממליצה לכם להיכנס לבית טבע או ל"טיב טעם", ולנסות את התה האורגני הטעים הזה.
כהכנה לכנס, קיבלתי להתנסות עוף אורגני של משק מלמד.
האמת? מבחינת הטעם, לא מצאתי הבדל גדול, למרות שהעוף האורגני במידה מסויימת הרגיש לי עדין יותר בטעמו.
בדבר אחד אין ספק: העוף האורגני של משק מלמד בריא יותר.
כדאי לכם לחכות, כי תכף מגיע מתכון מעלף לעוף צלוי של השף הסינגפורי דמיאן דה סילבה,
למה בעצם?
עופות בגידול סטנדרטי מקבלים(ותקראו טוב):
תרופות, הורמונים, מזרזי גדילה, כימיקליים, מזון באיכות ירודה ועוד צרות כאלו ואחרות.
כל הכימיקלים האלו נשארים בגופם ועוברים לגופנו כשאנו צורכים אותם.
אאוצ'! לא נשמע משהו :(
תנאי הגידול והמזון להם זוכים העופות בלול האורגני מבטיחים בשר איכותי, חופשי מרעלים, בעל אחוזי שומן נמוכים, עם טעם מעולה ובעל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד.
ההשפעה על ילדים גדולה במיוחד. זהו שלב בו תהליכי הגדילה וההתפתחות התקינים תלויים במידה רבה באיכות האוכל שאנו מגישים להם.
זמן הגדילה של העופות ארוך משמעותית מזה של עופות בגידול סטנדרטי, הם מתרוצצים בחופשיות, זוכים לתזונה אורגנית ייחודית ולתנאי מחייה טבעיים. כל אלה מבטיחים שלא יסבלו מדלקות גידים וזיהומים כתוצאה ממשקלם העודף.
מה זה "לול אורגני"?
עופות ה-Free range חופשיים לנוע בלול המרווח ובחצר המוצלת ונהנים ממרווח מחיה של 6 עופות למ"ר בלול ו-3 עופות למ"ר בשטחי המרעה (לעומת 16 למ"ר בלולים סטנדרטיים).
העופות ניזונים מתמהיל מדויק של תערובת אורגנית ואספסת אורגנית טרייה הגדלה במשק, וגדלים ללא תרופות כגון אנטיביוטיקה, מזרזי גדילה או הורמונים. בריאות, רבותיי, בריאות!!
אריק מלמד, יליד כפר הנגיד, חזר למשק המשפחתי של ילדותו, כדי להגשים חלום ישן: לגדל תרנגולות כמו בחצר המשק, אבל הפעם להרבה יותר אנשים ומתוך מחשבה על האדמה, בעלי החיים ובני האדם. בשנת 2008 הקים אריק לול אורגני, הפועל לפי עקרונות של חקלאות ערכית וחפה מרעלים, מתוך דאגה לתנאי המחייה של התרנגולות ובהתאם לסטנדרטים מחמירים של פיקוח מטעם 'אגריאור'.
מי ומה בכנס?
*האם מזון אורגני הוא טרנד חולף או מציאות מוכחת?
גיא רילוב, חקלאי אורגני ותיק, ידון בחשיבות מזון אורגני לאדם ולסביבה, בשיטות החקלאות האורגנית בהיבט ההיסטורי והאידיאולוגי, בהיבטים שיווקיים, כמו עלויות ייצור ומחירים, ובעתיד החקלאות האורגנית והתפתחותה.
*טיפים וכלים שימושיים לצרכן האורגני
הילה אפללו, נטורופתית בכירה, מנחת קבוצות ומנהלת האתר "חיים אורגניים" תעסוק בצרכנות אורגנית נבונה על כל תחומיה: אילו מזונות הכי חשוב לצרוך כשהם אורגניים, כיצד ניתן לצרוך מזון אורגני בלי לפשוט את הרגל, ומהי צרכנות אורגנית בעלת היבטים חברתיים וקהילתיים.
*מהדברה ועד פיקוח
ד"ר צחי סקלסקי, מנכ"ל חברת אגריאור המתמחה בפיקוח אורגני בחקלאות ובתעשייה, יסקור את הבדיקות והאישורים הדרושים לתקני מזון אורגני בארץ בהשוואה לאלה שבחו"ל וכיצד הצרכנים יכולים להיות בטוחים שהמזון האורגני אכן עומד בתקנים, ואת הדרישה הבינלאומית והלאומית לצמצום השימוש בחומרי ההדברה בחקלאות רגילה וכיצד ניתן לקיים חקלאות אחרת שממעיטה ואפילו נעדרת חומרי הדברה ולפקח עליה.
*אורגני מן החי
אריק מלמד, חקלאי אורגני ומגדל עופות, יציג את האספקטים המייחדים מוצרים אורגניים מן החי, את ההבדלים בתנאי הגידול של עוף אורגני לעומת עוף רגיל, את ההבדלים בין ביצים רגילות, ביצי חופש וביצים אורגניות, את המדיניות הממשלתית בענף ואת הפיקוח המתבצע לטובת הצרכן הישראלי.
*מזון מהונדס גנטית - מה זה עושה לנו?
נועם אוחנה, תזונאי קליני (M.Sc. R.D.) ובעל תואר שני בגנטיקה יעסוק בנושא שנוי במחלוקת זה ויסביר מהו מזון מהונדס גנטית, מהם הנזקים הבריאותיים האפשריים שלו ומהם יתרונותיו במקרים מסוימים, מדוע לא קיימת עדיין חובה לסמנם בישראל, כמו גם במקומות רבים בעולם, וכיצד ניתן להימנע מצריכתו.
*עור-גני - הכל על האורגני בתעשיית הקוסמטיקה
אסתר לחמן, רוקחת טבעית ויועצת תזונה ובריאות, תבחן את הקשר בין מה שאנו "מאכילים" את גופנו מבחוץ לבין בעיות עור ומחלות נפוצות ואת האינטראקציה בין חומרי רחצה וניקוי לעור, את חשיבות הזנת העור בחומרים איכותיים, את ההבדל המהותי בין "אורגני" ל"טבעי", את הרגולציות והתקנים ואת החומרים המשמרים במוצרי הקוסמטיקה ותחליפיהם.
כמה זה עולה לנו?
מחיר כרטיס לכנס במכירה מוקדמת:
175 ₪ (החל מה-1.5, מחיר כרטיס: 199 ₪).
הכנס האורגני הראשון בישראל.
שישי, 15.5, בין השעות 9.00-15.00
תיאטרון גבעתיים, רמז 40 גבעתיים.
רכישת כרטיסים online באתר www.tixwise.co.il/organi
או בטלפון 03-6767320.
חנייה חינם, מספר המקומות מוגבל
אני אהיה שם :)
ועם כבר בעוף עסקינן, אני יודעת שבא לכם מתכון שווה :)
מצרכים:
750 גרם כרעי עוף ללא עצם(פרגית)
30 גרם מיץ תמרינדי
3 עלי כפיר ליים, חתוכים ז'וליין
3 מקלות למון גראס, החלק הלבן בלבד, "פצועים"
40 גרם סוכר דקלים או סוכר רגיל
200 מ"ל חלב קוקוס
100 מ"ל מים
שמן צמחי (סויה) לטיגון
מלח לפי הטעם
להגשה:
2 עגבניות שרי חצויות חתוכות לרבעים
אורז לבן
מיץ מ-3 ליים או מיץ מלימון
למשחת התבלינים(סמבל):
6 יחידות צ'ילי טרי ללא זרעים
15 יח' שאלוט קלוף
30 גר' ג'ינג'ר "כחול"/ גלנגל, קלוף ופרוס
20 גרם שורש כורכום טרי, קלוף ופרוס
10 גרם אבקת גלנגל טחון+ג'ינג'ר
6 יחידות אגוזי מקדמיה, מושרים במים
טוחנים את כל מרכיבי המשחה בבלנדר עד קבלת תערובת חלקה ואחידה
הכנה:
מחממים קלחת בגודל בינוני ומוסיפים שמן לטיגון המשחה.
כאשר השמן "מעשן", מוסיפים את משחת התבלינים ומערבבים ברציפות עד קבלת ארומה חזקה ועד שהשמן נפרד מהתערובת ועולה על פני השטח.
מוסיפים את העוף ומבשלים במשך 5 דקות.
מוסיפים את מיץ התמרינדי, עלי הכפיר, הלמון גראס, הסוכר, וחלב קוקוס.
מבשלים עוד כ-15 דקות בערך, עד קבלת רוטב סמיך יחסית.
מתכון לעוף צלוי של השף דמיאן דה סילבה
מתכון באדיבות "בית הספר הגבוה לקולינאריה- בישולים"
מתוך סדנת שף "המטבח הסיגפורי" של דמיאן דה סילבה
מצרכים:
750 גרם כרעי עוף ללא עצם(פרגית)
30 גרם מיץ תמרינדי
3 עלי כפיר ליים, חתוכים ז'וליין
3 מקלות למון גראס, החלק הלבן בלבד, "פצועים"
40 גרם סוכר דקלים או סוכר רגיל
200 מ"ל חלב קוקוס
100 מ"ל מים
שמן צמחי (סויה) לטיגון
מלח לפי הטעם
להגשה:
2 עגבניות שרי חצויות חתוכות לרבעים
אורז לבן
מיץ מ-3 ליים או מיץ מלימון
למשחת התבלינים(סמבל):
6 יחידות צ'ילי טרי ללא זרעים
15 יח' שאלוט קלוף
30 גר' ג'ינג'ר "כחול"/ גלנגל, קלוף ופרוס
20 גרם שורש כורכום טרי, קלוף ופרוס
10 גרם אבקת גלנגל טחון+ג'ינג'ר
6 יחידות אגוזי מקדמיה, מושרים במים
טוחנים את כל מרכיבי המשחה בבלנדר עד קבלת תערובת חלקה ואחידה
שף דמיאן דה סילבה |
הכנה:
מחממים קלחת בגודל בינוני ומוסיפים שמן לטיגון המשחה.
כאשר השמן "מעשן", מוסיפים את משחת התבלינים ומערבבים ברציפות עד קבלת ארומה חזקה ועד שהשמן נפרד מהתערובת ועולה על פני השטח.
מוסיפים את העוף ומבשלים במשך 5 דקות.
מוסיפים את מיץ התמרינדי, עלי הכפיר, הלמון גראס, הסוכר, וחלב קוקוס.
מבשלים עוד כ-15 דקות בערך, עד קבלת רוטב סמיך יחסית.
(אם הרוטב סמיך מאד, ניתן לדלל בטיפה מים)
מוציאים את נתחי העוף מהסיר(סה"כ בישול עוף- כ-20 דקות)
להשלמת המנה, צורבים את נתחי העוף על פלאנצ'ה חמה, או בגריל(חלק עליון בתנור), 6-7 דקות מכל צד.
משתמשים ברוטב למריחה על העוף תוך כדי הצליה, וגם להגשה.
מגישים את העוף על אורז, מוסיפים עגבניות שרי חצויות, ומוסיפים את מיץ הליים/לימון
מעטרים בקצת ירוק, ומגישים :)
מוציאים את נתחי העוף מהסיר(סה"כ בישול עוף- כ-20 דקות)
להשלמת המנה, צורבים את נתחי העוף על פלאנצ'ה חמה, או בגריל(חלק עליון בתנור), 6-7 דקות מכל צד.
משתמשים ברוטב למריחה על העוף תוך כדי הצליה, וגם להגשה.
מעטרים בקצת ירוק, ומגישים :)
בתיאבון!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה