דילוג לתוכן הראשי

THE TASTE OF PARTNERSHIP


בסוף יוני נחנכה הטיילת החדשה של ראש העין.
אהמממ....זה בלוג אוכל, איך קשורה ראש העין לאוכל? דרך ניו אורלינס.
ניו אורלינס היא העיר התאומה של ראש העין. לארוע בטיילת החדשה שלנו הגיעו ארבעה שפים מניו אורלינס, שבישלו והדגימו את המאכלים המסורתיים שלהם.
רגע לפני האוכל מניו אורלינס, הלכתי להציץ במתוקים שהגיעו מפתח תקווה. נו, אתם יודעים שיש לי פטיש לעוגות ומאפים מסוגים שונים, ועם מראות כאלו, איך אפשר שלא??


















הטיילת, יפיפיה. מזרקות משגעות, והרבה דשא. צבעים מתחלפים, בערב המראה קסום במיוחד:



















והיו גם כמה בנות, שהחליטו ללכת עם החגיגות עד הסוף, וכמו ב-1977, כשמכבי זכתה בגביע אירופה, ואנשים קפצו למזרקה בכיכר מלכי ישראל, אצלנו בחגיגות 2011, קפצו למזרקה בטיילת (-:



לאורך הטיילת היו פזורים אמני רחוב. יש משהו מקסים באמני רחוב. לא משנה אם זה בראש העין או בברצלונה, אמני רחוב תמיד עושים לי שמח. ססגוניים שכאלו:























בראש העין יש גם קונסבטוריון מעולה,
והמון חבר'ה מוכשרים שמנגנים נפלא:























ראש העין-ניו אורלינס
THE TASTE OF PARTNERSHIP











השף והיועץ גלעד דולב לקח פיקוד על האירוע מהצד הקולינארי שלו

















באירוע המקסים הזה לקחו חלק ארבעה שפים מניו אורלינס.

ג'ון בש ואלון שעיה
(כן, כן, אלון שף ישראלי שחי בניו אורלינס):








ג'קו לאונארדי:





ודיוויד סלאטר:












השף ג'ון בש הכין והדגים את אחד המאכלים המסורתיים של ניו אורלינס, ג'ימבלאיה. אם תמיד רציתם לדעת איך מכינים ג'ימבלאיה, אז הנה, יש מתכון לג'ימבלאיה עוף ונקניקי טלה (-:




השף ג'ון בש גם ערך הדגמה להכנת ג'ימבלאיה:

  

מוסיפים את הסלרי והשום:


מוסיפים את האורז והרכיבים היבשים:


מגבירים לחום גבוה, ומוסיפים את העגבניות ואת הציר, ומרתיחים, מכסים את הסיר, מורידים לאש נמוכה ומבשלים 15 דקות:


מסירים את המכסה, ומפזרים את הבצל הירוק, ומכסים להשהייה כעשר דקות נוספות:


מעבירים לצלחת הגשה:
  

ובתיאבון!!!!!



גם השף ג'קו לאונרדי הדגים הכנת ג'ימבלאיה, ופה גם ראש העיר שלנו, משה סיני, הפך גם הוא לשף לדקות ספורות. לדעתי, הוא הרבה יותר מוצלח בעירייה מאשר במטבח :


  





והנה יש לנו עוד ג'ימבלאיה היישר מניו אורלינס:


כולם נראו מאד שמחים באותו ערב. גם התושבים הוותיקים של ראש העין, שזוכרים אותה מהגלגול הקודם, לא שיערו שיום אחד העיר שלהם תקבל כ"כ הרבה פינות חמד:


ראש העיר טעם:


הגיש:


פירגן:


התעניין:


שוחח עם התושבים:

 

ובעיקר חייך. מגיע לו, ויש לו סיבה טובה:


  
המון תושבים באו לראות את הטיילת החדשה, ולאכול. לא כל יום יש כזו חגיגה בראש העין, זה היה יותר טוב מיום העצמאות. בלי פטישים, בלי קצף, אבל עם הרבה צבעים ושמחה:



על הדרך פגשתי עוד שניים שעושים רבות למען העיר שלנו. סגן ראש העיר ויו"ר אגף הנדסה וספורט , רזיאל אחרק:
 

 
ועופר בביוף, חבר מועצת העיר, עם אשתו נטלי:


והכי חשוב...שרק נמשיך לשמוח, ונהיה תמיד בראש (העין, כמובן) (-:   


תגובות

  1. תודה, רוני!!! ((-: שבוע נהדר!

    השבמחק
  2. שונית, תענוג לקרוא. מרשים מאוד. :)
    ריספקט.

    אפרת בראל.

    השבמחק
  3. אפרת, תודה (-: את חייבת לבוא לבקר אותי יום אחד בראש הען, יש חיים מחוץ לת"א (-:

    השבמחק
  4. תמונות מעולות, אחלה פוסט.
    שרק נזכה לארועים נוספים כאלו.
    ארנון

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)