דילוג לתוכן הראשי

מתכון לעוגיות קוקוס ודבש לפסח, ומתנה מדליקה וטעימה לפסח לחובבי המטבח :)



מיני המבורגר ברוטב חזרת של אפרת ליברפרוינד/צילום: אנטולי מיכאלו

כשמדברים על מתנות לפסח, אני לא יכולה להתחיל במשהו אחר מספרה של השף-קונדיטורית החרדית המוערכת, אפרת ליברפרוינד.
כתבתי על הספר הקודם שלה, "מגישה בבית"ספר מקסים שממנו כבר הספקתי לקחת רעיונות ולהכין כמה דברים.
הפעם אפרת ליברפרוינד הפיקה ספר מיוחד לפסח, "מגישה לפסח":




בעיניי, זו מתנה מושלמת עבור המארחים בליל הסדר, ואם לא בשבילם, בשבילנו :)
קיבלתי את הספר, ועבורי זו הייתה מתנה נפלאה לחג, כי בינינו, ספרי בישול הם תמיד מתנה שמתקבלת בברכה גדולה בבית שלי.
כמו ספריה הקודמים של אפרת, גם הספר הזה הוא יצירת אמנות.
המתכונים שבו לא מסובכים, אבל יפים להפליא, מתאימים לארוחת החג החגיגית, וכשרים לפסח, כמובן :)
מהספר בחרתי מתכון שאני עומדת להכין אותו, ולא רק לפסח, אלא כל השנה.
מצרפת את המתכון לדסקיות קוקוס ודבש מספרה של אפרת ליברפרוינד, ואני מצרפת לכם לינק לקניית הספר במחיר מיוחד. שווה :)


מתכון שאהבתי במיוחד, עוגיות קוקוס ודבש לפסח,
או בלשון הספר: דיסקיות :)
את המתכון אני מצרפת לכם, שתהנו מעוגיות פסח קלות וביתיות.


דסקיות קוקוס ודבש (כ-14 יחידות)
שף-קונדיטור אפרת ליברפרוינד


דיסקיות קוקוס ודבש של אפרת ליברפרוינד/צילום: אנטולי מיכאלו

אפרת ליברפרוינד מספרת:
מקורו של המתכון הזה, הטעים להפליא, הוא פיליפ קונטיציני-אחד הקונדיטורים הגדולים ביותר בעולם.
עם זאת, מדובר במתכון פשוט מאוד להכנה. 
את תודתי עליו אני חייבת למאיה רביבו, חברתי הקונדיטורית, ש"גילתה" אותו, המליצה לי עליו ואף הכינה אותו לצילום.

הרכיבים:
60 גרם קוקוס (כוס + 1/2 כף) 
3 כפות סוכר או סוכר חום
חלבון מביצה אחת
10 גרם חמאה או 2 כפות שמן
כף דבש

ההכנה:
מרתיחים בסיר את החמאה עם הדבש והסוכר.
מסירים מהאש, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב.
מוסיפים את החלבון ומערבבים.
משטחים את התערובת בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי 4
מ"מ, ומעבירים למקפיא לשעה.
בעזרת קרצן או כוס קורצים מהעלה עיגולים בקוטר 4 ס"מ.
מניחים את העיגולים על נייר אפייה ואופים כ 8- דקות, עד הזהבה,
בתנור שחומם ל-180 מעלות צלסיוס.
הדסקיות נשמרות בכלי אטום עד שבוע, ובמקפיא עד חודש.

קצת על אפרת ועל הספר:
את אפרת פגשתי בשבוע שעבר באירוע של עמותת "זכרון מנחם", עמותה שגורמת אושר לצעירים שחלו בסרטן.


אפרת ליברפרוינד/צילום: שונית וייס

אפרת, שמלמדת קונדיטוריה ב"דן גורמה", לקחת חלק בארוע שכולו היה בהתנדבות, ואני עמדתי לידה, דיברתי איתה על הספרים המקסימים שלה, וזללתי את הלחמניות הנהדרות שהיא הכינה, רגע לפני ה"כשר לפסח" :)

לחמניות של אפרת ליברפרוינד/צילום: שונית וייס

הספר, אגב, מציג מבחר עשיר של מתכונים מסורתיים לפסח עם נגיעות עדינות של חדשנות, המתאימים לליל הסדר, לארוחות החג, לאירוח ואפילו לפיקניקים. 
הספר הוא ספרה השלישי של אפרת. הוא מחולק לחמישה פרקים, המסייעים להתאים את המנות לסעודות השונות בחג עצמו, בחול המועד וגם בימי חול: בייסיק (הכולל מתכונים לרכיבים בסיסיים בהם ניתן להשתמש להכנת מנות שונות כגון ריבות, ליקרים, מיונית, מיץ הדרים וקרם שוקולד), ליל הסדר (ובו מתכונים חגיגיים, מסורתיים לצד חדשניים, כגון גפילטע פיש סלמון על קרפצ'יו סלק, מרק עוף צח עם אטריות עשבי תיבול, חזה עוף במלית פירות יבשים, גולש בקר בבצלצלים, פורל במלית עשבי תיבול ואגוזים וטרין בטטות ותפודים), חול המועד (המוקדש למתכונים מורכבים המתאימים לחג, כגון גלילות חצילים ובשר בציפוי פריך, דואט כבד ובשר על טוגני מצה, טבעות עוף מזוגגות, מאפינס עוף וזוקיני ו"קנלוני" פרגיות חריף-מתוק), פיקניק (המביא שלל מנות קלות להכנה ולאריזה לטיולים ולפיקניקים, כגון סלטים מקוריים, מיני המבורגר ברוטב חזרת, גראטן תפודים ובטטות ונגיסי עוף ארומתיים), ומתוקים (המציע מגוון רחב של עוגות ומנות אחרונות לפסח, כגון דסקיות קוקוס ודבש, טארט קרם שקדים-פיסטוק, מקרונים, עוגת שוקולד ללא קמח ופאי לימון בציפוי פירורי בראוניז).  
המתכונים המופיעים בספר מנוסחים בלשון בהירה ומבוססים על חומרי גלם זמינים וכשרים, אך כל אחד יכול להמיר את חומרי הגלם לחלביים או בשריים על פי טעמו.  כשעל מלאכת ה. חלק מהמנות המופיעות בספר צולמו בלב המדבר, והתוצאה מעלה אסוציאציה של יציאת מצרים ובד בבד מסמלת פשטות והסתפקות במועט.


אפרת ליבפרוינד מגישה פסח
מאת: אפרת ליבפרוינד. צילומים: אנטולי מיכאלו.
סטיילינג: מאיה לבנת הרוש.
104 עמודים קסומים, מבית היוצר של דני ספרים הוצאה לאור.
ניתן להשיג בחנויות וברשתות הספרים המובחרות ובחנות המקוונת של ההוצאה: www.siman-kria.co.il

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)