דילוג לתוכן הראשי

מתכון לעוגיות קוקוס ודבש לפסח, ומתנה מדליקה וטעימה לפסח לחובבי המטבח :)



מיני המבורגר ברוטב חזרת של אפרת ליברפרוינד/צילום: אנטולי מיכאלו

כשמדברים על מתנות לפסח, אני לא יכולה להתחיל במשהו אחר מספרה של השף-קונדיטורית החרדית המוערכת, אפרת ליברפרוינד.
כתבתי על הספר הקודם שלה, "מגישה בבית"ספר מקסים שממנו כבר הספקתי לקחת רעיונות ולהכין כמה דברים.
הפעם אפרת ליברפרוינד הפיקה ספר מיוחד לפסח, "מגישה לפסח":




בעיניי, זו מתנה מושלמת עבור המארחים בליל הסדר, ואם לא בשבילם, בשבילנו :)
קיבלתי את הספר, ועבורי זו הייתה מתנה נפלאה לחג, כי בינינו, ספרי בישול הם תמיד מתנה שמתקבלת בברכה גדולה בבית שלי.
כמו ספריה הקודמים של אפרת, גם הספר הזה הוא יצירת אמנות.
המתכונים שבו לא מסובכים, אבל יפים להפליא, מתאימים לארוחת החג החגיגית, וכשרים לפסח, כמובן :)
מהספר בחרתי מתכון שאני עומדת להכין אותו, ולא רק לפסח, אלא כל השנה.
מצרפת את המתכון לדסקיות קוקוס ודבש מספרה של אפרת ליברפרוינד, ואני מצרפת לכם לינק לקניית הספר במחיר מיוחד. שווה :)


מתכון שאהבתי במיוחד, עוגיות קוקוס ודבש לפסח,
או בלשון הספר: דיסקיות :)
את המתכון אני מצרפת לכם, שתהנו מעוגיות פסח קלות וביתיות.


דסקיות קוקוס ודבש (כ-14 יחידות)
שף-קונדיטור אפרת ליברפרוינד


דיסקיות קוקוס ודבש של אפרת ליברפרוינד/צילום: אנטולי מיכאלו

אפרת ליברפרוינד מספרת:
מקורו של המתכון הזה, הטעים להפליא, הוא פיליפ קונטיציני-אחד הקונדיטורים הגדולים ביותר בעולם.
עם זאת, מדובר במתכון פשוט מאוד להכנה. 
את תודתי עליו אני חייבת למאיה רביבו, חברתי הקונדיטורית, ש"גילתה" אותו, המליצה לי עליו ואף הכינה אותו לצילום.

הרכיבים:
60 גרם קוקוס (כוס + 1/2 כף) 
3 כפות סוכר או סוכר חום
חלבון מביצה אחת
10 גרם חמאה או 2 כפות שמן
כף דבש

ההכנה:
מרתיחים בסיר את החמאה עם הדבש והסוכר.
מסירים מהאש, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב.
מוסיפים את החלבון ומערבבים.
משטחים את התערובת בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי 4
מ"מ, ומעבירים למקפיא לשעה.
בעזרת קרצן או כוס קורצים מהעלה עיגולים בקוטר 4 ס"מ.
מניחים את העיגולים על נייר אפייה ואופים כ 8- דקות, עד הזהבה,
בתנור שחומם ל-180 מעלות צלסיוס.
הדסקיות נשמרות בכלי אטום עד שבוע, ובמקפיא עד חודש.

קצת על אפרת ועל הספר:
את אפרת פגשתי בשבוע שעבר באירוע של עמותת "זכרון מנחם", עמותה שגורמת אושר לצעירים שחלו בסרטן.


אפרת ליברפרוינד/צילום: שונית וייס

אפרת, שמלמדת קונדיטוריה ב"דן גורמה", לקחת חלק בארוע שכולו היה בהתנדבות, ואני עמדתי לידה, דיברתי איתה על הספרים המקסימים שלה, וזללתי את הלחמניות הנהדרות שהיא הכינה, רגע לפני ה"כשר לפסח" :)

לחמניות של אפרת ליברפרוינד/צילום: שונית וייס

הספר, אגב, מציג מבחר עשיר של מתכונים מסורתיים לפסח עם נגיעות עדינות של חדשנות, המתאימים לליל הסדר, לארוחות החג, לאירוח ואפילו לפיקניקים. 
הספר הוא ספרה השלישי של אפרת. הוא מחולק לחמישה פרקים, המסייעים להתאים את המנות לסעודות השונות בחג עצמו, בחול המועד וגם בימי חול: בייסיק (הכולל מתכונים לרכיבים בסיסיים בהם ניתן להשתמש להכנת מנות שונות כגון ריבות, ליקרים, מיונית, מיץ הדרים וקרם שוקולד), ליל הסדר (ובו מתכונים חגיגיים, מסורתיים לצד חדשניים, כגון גפילטע פיש סלמון על קרפצ'יו סלק, מרק עוף צח עם אטריות עשבי תיבול, חזה עוף במלית פירות יבשים, גולש בקר בבצלצלים, פורל במלית עשבי תיבול ואגוזים וטרין בטטות ותפודים), חול המועד (המוקדש למתכונים מורכבים המתאימים לחג, כגון גלילות חצילים ובשר בציפוי פריך, דואט כבד ובשר על טוגני מצה, טבעות עוף מזוגגות, מאפינס עוף וזוקיני ו"קנלוני" פרגיות חריף-מתוק), פיקניק (המביא שלל מנות קלות להכנה ולאריזה לטיולים ולפיקניקים, כגון סלטים מקוריים, מיני המבורגר ברוטב חזרת, גראטן תפודים ובטטות ונגיסי עוף ארומתיים), ומתוקים (המציע מגוון רחב של עוגות ומנות אחרונות לפסח, כגון דסקיות קוקוס ודבש, טארט קרם שקדים-פיסטוק, מקרונים, עוגת שוקולד ללא קמח ופאי לימון בציפוי פירורי בראוניז).  
המתכונים המופיעים בספר מנוסחים בלשון בהירה ומבוססים על חומרי גלם זמינים וכשרים, אך כל אחד יכול להמיר את חומרי הגלם לחלביים או בשריים על פי טעמו.  כשעל מלאכת ה. חלק מהמנות המופיעות בספר צולמו בלב המדבר, והתוצאה מעלה אסוציאציה של יציאת מצרים ובד בבד מסמלת פשטות והסתפקות במועט.


אפרת ליבפרוינד מגישה פסח
מאת: אפרת ליבפרוינד. צילומים: אנטולי מיכאלו.
סטיילינג: מאיה לבנת הרוש.
104 עמודים קסומים, מבית היוצר של דני ספרים הוצאה לאור.
ניתן להשיג בחנויות וברשתות הספרים המובחרות ובחנות המקוונת של ההוצאה: www.siman-kria.co.il

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.