דילוג לתוכן הראשי

ניני האצ'י. סושי מהחלומות במסעדה יפנית חדשה משתלמת במיוחד בתל אביב.




כשאומרים לי סושי, אני תמיד מתלבטת באיזו סושיה לבחור.
באמת שלא חסרות סושיות טובות, בטח לא בתל אביב,
אבל אני תמיד מחפשת לי אחת כזו מיוחדת, עם טעמים שעוד לא היכרתי,
עם רולים וטעמים שיעשו לי חשק לחזור אליהם כל פעם מחדש.
ניניהאצ'י.
שם מצאתי אותם, את הטעמים האלו שחיפשתי, את השונה, את היציאה מהקונספט.
מצאתי את הסושי הכי טעים בתל אביב.
מסעדה יפנית בתל אביב זה כבר לא עניין חדש, אבל יפנית שהיא גם כשרה, גם מתומחרת סביר, וגם ממוקמת הכי במרכז שיש, זו מסעדה יפנית שווה.



כשהגעתי וראיתי את התמונה הזו על קיר המסעדה,
הייתי משוכנעת שניני האצ'י היא נערה יפנית חמודה, שעל שמה נקראת המסעדה.
אך לא!
המסעדה שנפתחה לאחרונה ממוקמת בבן יהודה 228.
2=ני
2=ני
8=האצ'י
ומכאן השם המקורי.
תזכרו את הכתובת: 
בן יהודה ני ני האצ'י :)

במסעדה יש שתי קומות, העיצוב נקי, ריהוט בגוון עץ וכסאות בגווני אפור.
על השולחנות רוטב סויה איכותי, וצלחות עם מקלות שרק מחכים שמשהו יתפס בהם :)




השעה הייתה שעת צהריים.
לארוחת הבלוגרים הגעתי ראשונה(סתם מזל עם החניה באזור).
המסעדה כשרה, ולא יכולתי לשתות קפה הפוך,
אז חיכיתי לשאר החבר'ה עם אספרסו משובח.
כלי הסוכר היה בסגנון יפני, כמובן:


את הארוחה פתחנו, איך לא, עם סאקה.
מויקיפדיה:
סאקה (ביפנית: 酒) הוא משקה אלכוהולי יפני העשוי מאורז.
משמעות המילה היא "משקה אלכוהולי" ביפנית.
במקומות שונים עשויה המילה סאקה להתייחס למשקאות שונים. באי קיושו, סאקה הינו אלכוהול מזוקק מתפוחי אדמה בעוד שבאוקינאווה, הסאקה עשוי מקנה סוכר אך מצד שני, משמעותו של סאקה באוקינאווה יכולה להיות גם משקאות מזוקקים אחרים, המזוקקים מאורז ארוך גרגרים. 
יין האורז הידוע במערב כסאקה מכונה ביפנית ניהונשו - "אלכוהול יפני".


לפתיחים קיבלנו מנה מעניינת של קריספי סקין,
בהחלט קריספית ומזכירה חטיף(סגנון אפרופו, רק בטעמים מאד דומיננטיים).


עוד שני פתיחים הוגשו לשולחן, אותם אהבתי יותר מאת ה"חטיף".
קימצ'י, מנת חמוצים טעימה ומתובלת היטב(טעמתי ממנה וביקשתי מים):


ומנת חמוצים יפניים "רגילים", שגם היא הייתה נהדרת:


מי שהספיקה לו הסאקה עבר לחמם את הגרון עם יין לבן.
היינות בניניהאצ'י כולם ישראלים(וכשרים,כמובן), ויש יינות מצוינים של יקבים כמו טוליפ, ברבדו, קסטל, דלתון ועוד,
והמחיר ליין בכוס נע בין 36 ל38 שקלים בלבד.
יין בבקבוק יעלה עד 200 שקלים. 
מאיפה ולמה מגיע כל הטוב הזה?
בעיקר בזכות שני השותפים: יואב ולין ואודי רומנובסקי.
אודי רומנובסקי היה יותר מעשור בקיוטו, בין היתר ניהל כמה שנים את קיוטו הרצליה.
הוא חבר אל יואב ולין והדביק אותו בחיידק היפני כבר לפני תשע שנים, ומאז השניים "מחוברים".
לשניהם יש ניסיון עשיר בתחום המטבח היפני, כשהמטרה היא להנגיש אוכל יפני ללא פשרות בחומרי הגלם ולאפשר לכל אחד ליהנות מחוויה אסיאתית כשרה וטרנדית.


ואז עברנו למנות הראשונות.
מנה שהכי הפתיעה אותי, ברמה שאפילו לא רציתי לטעום ממנה,
מנת האגדאשי טופו.
מי שמכיר אות יודע שיש שני דברים שאני לא סובלת: חצילים וטופו.
שני אלו הם "NO-NO" גדול מבחינתי.
לא יודעת מה עבר עלי, אולי הייתי מאד רעבה, והקוביות החמודות האלו נראו יותר כמו צ'יפס מאשר כמו טופו,
אז החלטתי לטעום.
תשמעו, זו הייתה מנה נהדרת!
אכלתי, נהנתי, לקחתי עוד, נהנתי עוד.
מנה מעולה!!!



 מנה נהדרת נוספת היא מנת הסשימי ניני.
מאוזנת, טעימה, טריה מאד, ו...נו, אני אוהבת סשימי:



מהראשונות את המנה הזו פחות אהבתי, פחות הטעם שלי:
סלט אטריות, מלפפונים ואצות.
אצות, איטריות, פיטריות שיטאקי, מלפפונים וחביתה.
גם ככה סלטים הם לא הז'אנר החביב עלי, ואם כבר אטריות, אני מעדיפה אותן מוקפצות או כתוספת למרק :)



גיוזות אני מאד אוהבת וגיוזה עוף אני אפילו עוד יותר אוהבת, הגיוזה הייתה עשויה היטב,
הטעמים בתוך הבצק השתלבו נהדר, ועם טבילה ברוטב זה היה ממש "פיין".
גם התמחור בניני האצ'י סביר לגמרי ולא "קורע ת'כיס", מנת גיוזה עולה 32 ש"ח, סביר לכל הדעות :)



אספרגוס-פטריות הייתה מנת תוספת נפלאה, לא כבדה, בריאה, מחממת וכיפית.
אספרגוס פטריות – 48 ש"ח


ועכשיו הגענו לעניין :)
סושי.
עזבו לרגע את הצבעים והמגוון:



את העיצוב המהמם:




ונסו להתמכר דרך התיאור שלי לטעם.
הטעם של שני רולים יצירתיים במיוחד, 
הרולים ששבו אותי בקסמם,
ויחזירו אותי לניני האצ'י לסיבוב שני.

רול מדהים, במבה רול.
כן, בדיוק.
סושי במבה.
במבהרול  – רול מטוגן , סלמון חמאת בוטנים ואבוקדו 42 ₪
בשבילו אני חוזרת. התאהבתי.


אין לתאר כמה הא היה טעים לי, הבמבהרול הזה :)


הרול השני שהיה מושלם היה "סלמון אקזוטי", שהגיע עם תותים כטופינג.
תותים עם סושי זה משהו שאף פעם לא חשבתי עלו, ותותים עם סושי זה טעים!
כמובן שהסלמון אקזוטי משתנה לפי עונות השנה, והתוצרת הזמינה.
עם התותים זה פשוט הורס.



אכן, אקזוטי להפליא:


עוד שני רולים ראויים לשבח:
אגמון - ללא אורז, עם אספרגוס מלפפון טונה אדומה , עטוף באבוקדו וביצי סלמון.
יאפ.
גם בלי אורז זה טעים ומיוחד, שווה טעימה.



ועוד אחד שממש אהבתי,
ספייסי אנטיאס וקראנצי סלק:


בניניהאצ'י חשבו על הכל, והסועדים יכולים לבחור ב"מיני קינוח", כדי לסיים עם מתוק בלי להמון קלוריות ובמחיר שפוי.
הוגשו לנו לטעימה עוגת שוקולד חמימה , מוסון ליצי , אצבע נוגט , קרם ברולה למון גראס , לוליפופ מנגו ומלבי.
אם זכרוני אינו מטעה אותי, כל קינוח כזה מחירו 8 ש"ח, מה שמאפשר לסיים את הארוחה עם טעם טוב :)


לסיכום:
ניני האצ'י.
אהבתי.
כשיצאתי, הזמנתי מנת נודלס עוף לבן שלי לארוחת צהריים.
לקחתי הביתה ב"טייק אווי"(שכמובן גם את השירות הזה מציעה ניניהאצ'י),
וגם המנה הזו הייתה ממש מוצלחת.
ותתפלאו, כבר הייתי בלא מעט מקומות שהצליחו להרוס נודלס :(



ניניהאצ'י
בן יהודה(זוכרים?) ני ני האצ'י!
או 228, בלשון העם היושב בציון :)
שישי בערב ושבת סגור.
נפתח מחדש שעה אחרי מוצ"ש.
מוזמנים לעקוב אחרי ניניהאצ'י באינסטגרם:
טלפון: 03-6249228

---------------------------------------------------------------------------

מוזמנים לעקוב אחרי foodil



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)