
פשטידת קישואים לפסח
כלים:
תבנית מלבנית בגודל 17.5X27 ס"מ או דומה
(השתמשתי בתבנית מלבנית קפיצית שרכשתי ברשת FOX HOME)
מצרכים:
4 קישואים מגוררים גס(אני השתמשתי בזוקיני צהובים)
1 בצל גדול חתוך דק
2 שיני שום כתושות
שמן לטיגון
3 מצות טחונות דק(5 כפות מתוכן לתערובת הפשטידה)
4 ביצים
4 כפות מיונז
1 שמנת חמוצה 15%
מלח ופלפל
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
1. שוברים את המצות, שמים אותן במעבד מזון, וטוחנים לקמח דק.
2. במחבת שמים שמן, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
3. מוסיפים את הקישואים המגוררים ושתי שיני שום, וממשיכים לטגן כשלוש דקות.
4. מניחים את התערובת בקערה גדולה לצינון קל.
5. מוסיפים לתערובת את הביצים, המיונז, את השמנת ואת התבלינים, ומערבבים.
6. מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
7. משמנים היטב את התבנית בתרסיס שמן או בשמן קנולה.
8. שופכים קמח מצה, ותוך ניעור מצפים את התחתית ואת הדפנות.
9. שופכים את התערובת לתבנית, מפזרים שומשום שחור מלמעלה.
10. מכניסים לתנור עד שמזהיב, כ-50 דקות.
11. מוציאים, נותנים להצטנן, ומגישים עם סלט בצד.
אני בחרתי להגיש את הפשטידה עם סלט שומר ותפוזים מפולטים.
בתיאבון וחג כשר שמח!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה