דלג לתוכן הראשי

קוריאן. המשטח החדש והמהמם שעשיתי במטבח שלי :)




מטבח הוא בדיוק אותו מקום בבית שאותו תמיד יש לי חשק לשדרג.
שנים אני עובדת עם משטח עבודה אחד- השיש, שהוא בעצם משטח של אבן קיסר.
אבל, עם השנים, ועם אהבתי למכשירים שונים ומשונים, די נגמר לי המקום על השיש :)
השיש שלי נראה ככה:
מכשיר תמי 4, מיקרוגל, סטנד לייבוש כלים, כיור, מג'ימיקס, סודה סטרים, מסחטת מיצים קשים, וכיריים.
מקום לעבוד עליו? הצחקתם אותי. נגמר.
כל פעם שאני צריכה לרדד בצק, אני צריכה לפנות את שלושת המכשירים שצמודים לכיריים, והאמת? זה די נמאס.
אז קיבלתי החלטה: לפרק את שולחן העץ הצר שהיה מורכב על חצי הקיר, ולייצר לי משטח עבודה יפה, נוח, ונעים.
ואז התחלתי לברר.
חברה אמרה לי: "לכי על קוריאן. יש לו תכונות מדהימות, ואצלי כל המטבח קוריאן. לא מחליפה אותו."
אז התחלתי לבדוק למה קוריאן ולא משטח אחר.
לכל חובבי המשטחים- כדאי לכם להכיר.

אז מה זה קוריאן?
המשטחים והכיורים מקוריאן מתוצרת חברת דו-פונט מורכבים מתחמוצת אלומיניום (Aluminum Hydroxide), מאקריל (Acrylic) וממינרלים טבעיים.
מרכיבים אלה בשילוב עם טכניקת העיבוד הייחודית, מקנים למשטח מראה אחיד וללא חיבורים נראים ולכן גם הכיורים נראים "כיציקה אחת" עם המשטח.
שיטת העיבוד המיוחדת מאפשרת גמישות בעיצוב, ואפשרויות בלתי מוגבלות בייצור.
למשטחים בייצור אופוס קשת צבעים בת כ-100 גוונים במספר סדרות, וכיורים בדגמים שונים למטבח ולאמבט.
אני בחרתי לבן "נקי", כדי ליצור תחושה של מרחב, כי המטבח שלי לא ענק, לצערי :)
כן, כן. יש לי חלום אחד קטן:
מטבח ענק, עם אי ענק של קוריאן באמצע. כמו בבתים הענקיים והמעוצבים :)
כזה בא לי, בערך:
הקוריאן היגייני וסטרילי, ובשל יתרונותיו הוא משמש כחומר מומלץ למשטחי עבודה במרפאות ובבתי חולים וכציפוי קירות בחדרי ניתוח. תכונות אלה באות לידי ביטוי גם בשוק הפרטי והמוסדי.
השימוש בקוריאן מומלץ ביותר ע"י אדריכלים ומעצבים רבים.
הקוריאן מאפשר תחזוקה נוחה וסטריליות ברמה גבוהה. החומר אינו מושפע מחומרי חיטוי ומקרינת UV, והמשטחים ניתנים לניקוי בעזרת חומרי הניקוי השגרתיים. גם לאחר שימוש במשך שנים רבות, ניתן לתת למשטח מראה חדש, בעזרת סקוטש-ברייט, חול ניקוי ביתי ואקונומיקה.
כן- אקונומיקה!!! מדי פעם אני מעבירה סנו ז'אוול- והמשטח מבריק.
בגלל תכונותיו הייחודיות, הקוריאן הוא משטח יקר, אבל בעיניי, שווה את ההשקעה.
את הקוריאן שלי בחרתי לעשות בחברת אופוס.
למה דווקא אופוס ?
לפני הכל, כי קיבלתי המלצות. מעבר לזה, כי לחברת אופוס יש נסיון של 25 שנים, ואלפי פרוייקטים בבתים פרטיים ובמוסדות ציבוריים, ואין ספק שהם מובילים בתחום משטחי הקוריאן בשוק הישראלי.
שיטות הייצור היחודיות של אופוס בשילוב עם אפשרויות עיצוב אין סופיות, נותנות רמת גימור מושלמת ומראה אחיד, מלוטש וייחודי, שנשמר לאורך שנים רבות. כן, ראיתי אצל חברה שלי. כמו חדש.
חוצמזה, חברת אופוס היא היחידה בתחום המוסמכת ע”י מכון התקנים הישראלי לתקן הבינלאומי ISO9001:2008. 
ואתם יודעים, אני מעדיפה תמיד לשלם טיפה יותר, אבל שיהיה תקני וטוב, עם "אבא". כזו אני :)
מה אפשר לעשות בבית עם קוריאן?
משטחים למטבחים ולחדרי רחצה, דלפקים וחיפויי קירות.

היחס באופוס היה מעולה. שוק הלקוחות של אופוס כולל מוסדות ציבור ויבואני מטבחים מובילים, וגם אני, כלקוח קטן, קיבלתי את מלוא תשומת הלב והיחס האישי בתהליך ההחלטה וההתקנה.
בהתחלה הגיעו אלי למדוד, כמובן.
ואז חיכיתי בקוצר רוח.
נו, אתם יודעים, זה מרגש להחליף ריהוט, במיוחד כשזה במטבח.
זה לא "עוד רהיט", זה סוג של חיים חדשים בעבודה שלי במטבח. וזה מרגש!
ואז הם הגיעו, שני מתקינים של החברה, ואני חייכתי מאוזן לאוזן.
המשטח עמד בסלון, לבן וחגיגי, ורק חיכה שישימו אותו במקומו הטבעי.

הם עבדו קשה. 
פירקו את השולחן הישן
 הרכיבו את פלטת הבסיס של הקוריאן
 הניחו את המשטח
ובדקו שהכל מפולס :)
הם הגיעו עם סווטשירטים, אבל מהר מאד גרמתי להם להזיע :)
ואז נשאר רק להדביק, ואני בנקודה הזו כבר הייתי חסרת סבלנות. 
רציתי אותו כבר מונח, ושאוכל להתחיל לרדד עליו.
מלכתחילה ביקשתי הגבהה, כדי שכשאני מעיפה קמח לרידוד, הוא לא יעוף לי על הספות בסלון :)
זהו. הכל כבר היה כמעט מוכן, ונשאר רק ללטש.

וזהו.
הוא מונח במקומו, והעיניים שלי נצצו כמו שרק עיניים של ילדים שנכנסים לחנות צעצועים יכולים לזרוח.
כי תכלס? מגיע לי.
כן, מגיע לי קצת פינוק לעצמי, וכן, אני עדיין ילדה שמתלהבת מצעצועים חדשים, במיוחד כשהם במטבח :)
החשבונית הגיעה בדואר, ולשם שינוי, חייכתי.
כי חשבוניות זה דבר מעצבן, תודו. הפעם היא גרמה לי אושר.
תודה לאופוס על השירות, המוצר המוגמר המעולה, ועל החיוך בכל פעם שאני מכינה משהו במטבח, בלי להזיז את כל הדברים מהשיש.
תענוג :)
וזה הבצק הראשון שהכנתי על הקוריאן, בצק שמרים.
כלום לא נדבק, והיה תענוג לעבוד עליו.
ואחרי שפיזרתי קקאו, כל מה שנשאר לי זה להעביר מגבון לח, והמשטח חזר להבריק :)
והמתכון לעוגת שמרים ביתית, אם בא לכם, ממש כאן.
אם בא לכם גם לשדרג לעצמכם את החיים, כי ככה צריך, אז רק תתקשרו לאופוס, הם כבר ילוו אתכם לאורך כל הדרך.
נכון, זה לא יהיה הכי זול שיש, כי קוריאן הוא חומר יקר, אבל זה בטוח יהיה שווה :)
ואיך היה כתוב להם על הסווטשירט? 
אופוס. אין יותר קוריאן מזה.
הצליח לי :)


אופוס פלוס סחר בינלאומי בע"מ
רחוב קבוץ גלויות 13,  תל אביב
טלפון   03-5182385

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?