דילוג לתוכן הראשי

קוריאן. המשטח החדש והמהמם שעשיתי במטבח שלי :)




מטבח הוא בדיוק אותו מקום בבית שאותו תמיד יש לי חשק לשדרג.
שנים אני עובדת עם משטח עבודה אחד- השיש, שהוא בעצם משטח של אבן קיסר.
אבל, עם השנים, ועם אהבתי למכשירים שונים ומשונים, די נגמר לי המקום על השיש :)
השיש שלי נראה ככה:
מכשיר תמי 4, מיקרוגל, סטנד לייבוש כלים, כיור, מג'ימיקס, סודה סטרים, מסחטת מיצים קשים, וכיריים.
מקום לעבוד עליו? הצחקתם אותי. נגמר.
כל פעם שאני צריכה לרדד בצק, אני צריכה לפנות את שלושת המכשירים שצמודים לכיריים, והאמת? זה די נמאס.
אז קיבלתי החלטה: לפרק את שולחן העץ הצר שהיה מורכב על חצי הקיר, ולייצר לי משטח עבודה יפה, נוח, ונעים.
ואז התחלתי לברר.
חברה אמרה לי: "לכי על קוריאן. יש לו תכונות מדהימות, ואצלי כל המטבח קוריאן. לא מחליפה אותו."
אז התחלתי לבדוק למה קוריאן ולא משטח אחר.
לכל חובבי המשטחים- כדאי לכם להכיר.

אז מה זה קוריאן?
המשטחים והכיורים מקוריאן מתוצרת חברת דו-פונט מורכבים מתחמוצת אלומיניום (Aluminum Hydroxide), מאקריל (Acrylic) וממינרלים טבעיים.
מרכיבים אלה בשילוב עם טכניקת העיבוד הייחודית, מקנים למשטח מראה אחיד וללא חיבורים נראים ולכן גם הכיורים נראים "כיציקה אחת" עם המשטח.
שיטת העיבוד המיוחדת מאפשרת גמישות בעיצוב, ואפשרויות בלתי מוגבלות בייצור.
למשטחים בייצור אופוס קשת צבעים בת כ-100 גוונים במספר סדרות, וכיורים בדגמים שונים למטבח ולאמבט.
אני בחרתי לבן "נקי", כדי ליצור תחושה של מרחב, כי המטבח שלי לא ענק, לצערי :)
כן, כן. יש לי חלום אחד קטן:
מטבח ענק, עם אי ענק של קוריאן באמצע. כמו בבתים הענקיים והמעוצבים :)
כזה בא לי, בערך:
הקוריאן היגייני וסטרילי, ובשל יתרונותיו הוא משמש כחומר מומלץ למשטחי עבודה במרפאות ובבתי חולים וכציפוי קירות בחדרי ניתוח. תכונות אלה באות לידי ביטוי גם בשוק הפרטי והמוסדי.
השימוש בקוריאן מומלץ ביותר ע"י אדריכלים ומעצבים רבים.
הקוריאן מאפשר תחזוקה נוחה וסטריליות ברמה גבוהה. החומר אינו מושפע מחומרי חיטוי ומקרינת UV, והמשטחים ניתנים לניקוי בעזרת חומרי הניקוי השגרתיים. גם לאחר שימוש במשך שנים רבות, ניתן לתת למשטח מראה חדש, בעזרת סקוטש-ברייט, חול ניקוי ביתי ואקונומיקה.
כן- אקונומיקה!!! מדי פעם אני מעבירה סנו ז'אוול- והמשטח מבריק.
בגלל תכונותיו הייחודיות, הקוריאן הוא משטח יקר, אבל בעיניי, שווה את ההשקעה.
את הקוריאן שלי בחרתי לעשות בחברת אופוס.
למה דווקא אופוס ?
לפני הכל, כי קיבלתי המלצות. מעבר לזה, כי לחברת אופוס יש נסיון של 25 שנים, ואלפי פרוייקטים בבתים פרטיים ובמוסדות ציבוריים, ואין ספק שהם מובילים בתחום משטחי הקוריאן בשוק הישראלי.
שיטות הייצור היחודיות של אופוס בשילוב עם אפשרויות עיצוב אין סופיות, נותנות רמת גימור מושלמת ומראה אחיד, מלוטש וייחודי, שנשמר לאורך שנים רבות. כן, ראיתי אצל חברה שלי. כמו חדש.
חוצמזה, חברת אופוס היא היחידה בתחום המוסמכת ע”י מכון התקנים הישראלי לתקן הבינלאומי ISO9001:2008. 
ואתם יודעים, אני מעדיפה תמיד לשלם טיפה יותר, אבל שיהיה תקני וטוב, עם "אבא". כזו אני :)
מה אפשר לעשות בבית עם קוריאן?
משטחים למטבחים ולחדרי רחצה, דלפקים וחיפויי קירות.

היחס באופוס היה מעולה. שוק הלקוחות של אופוס כולל מוסדות ציבור ויבואני מטבחים מובילים, וגם אני, כלקוח קטן, קיבלתי את מלוא תשומת הלב והיחס האישי בתהליך ההחלטה וההתקנה.
בהתחלה הגיעו אלי למדוד, כמובן.
ואז חיכיתי בקוצר רוח.
נו, אתם יודעים, זה מרגש להחליף ריהוט, במיוחד כשזה במטבח.
זה לא "עוד רהיט", זה סוג של חיים חדשים בעבודה שלי במטבח. וזה מרגש!
ואז הם הגיעו, שני מתקינים של החברה, ואני חייכתי מאוזן לאוזן.
המשטח עמד בסלון, לבן וחגיגי, ורק חיכה שישימו אותו במקומו הטבעי.

הם עבדו קשה. 
פירקו את השולחן הישן
 הרכיבו את פלטת הבסיס של הקוריאן
 הניחו את המשטח
ובדקו שהכל מפולס :)
הם הגיעו עם סווטשירטים, אבל מהר מאד גרמתי להם להזיע :)
ואז נשאר רק להדביק, ואני בנקודה הזו כבר הייתי חסרת סבלנות. 
רציתי אותו כבר מונח, ושאוכל להתחיל לרדד עליו.
מלכתחילה ביקשתי הגבהה, כדי שכשאני מעיפה קמח לרידוד, הוא לא יעוף לי על הספות בסלון :)
זהו. הכל כבר היה כמעט מוכן, ונשאר רק ללטש.

וזהו.
הוא מונח במקומו, והעיניים שלי נצצו כמו שרק עיניים של ילדים שנכנסים לחנות צעצועים יכולים לזרוח.
כי תכלס? מגיע לי.
כן, מגיע לי קצת פינוק לעצמי, וכן, אני עדיין ילדה שמתלהבת מצעצועים חדשים, במיוחד כשהם במטבח :)
החשבונית הגיעה בדואר, ולשם שינוי, חייכתי.
כי חשבוניות זה דבר מעצבן, תודו. הפעם היא גרמה לי אושר.
תודה לאופוס על השירות, המוצר המוגמר המעולה, ועל החיוך בכל פעם שאני מכינה משהו במטבח, בלי להזיז את כל הדברים מהשיש.
תענוג :)
וזה הבצק הראשון שהכנתי על הקוריאן, בצק שמרים.
כלום לא נדבק, והיה תענוג לעבוד עליו.
ואחרי שפיזרתי קקאו, כל מה שנשאר לי זה להעביר מגבון לח, והמשטח חזר להבריק :)
והמתכון לעוגת שמרים ביתית, אם בא לכם, ממש כאן.
אם בא לכם גם לשדרג לעצמכם את החיים, כי ככה צריך, אז רק תתקשרו לאופוס, הם כבר ילוו אתכם לאורך כל הדרך.
נכון, זה לא יהיה הכי זול שיש, כי קוריאן הוא חומר יקר, אבל זה בטוח יהיה שווה :)
ואיך היה כתוב להם על הסווטשירט? 
אופוס. אין יותר קוריאן מזה.
הצליח לי :)


אופוס פלוס סחר בינלאומי בע"מ
רחוב קבוץ גלויות 13,  תל אביב
טלפון   03-5182385

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)