דלג לתוכן הראשי

עוגת מרציפן בקלי קלות - המרשלג עושים חיים קלים :)




את המוצרים של המרשלג אני מכירה כבר הרבה שנים. אנחנו, אנשי האייטיז, זוכרים היטב את חלות המרציפן שנחות להם על מדפי הסופר. תכלס, אין חובב מרציפן שלא מכיר את סימן ההכר של המרשלג: המרציפן.
אבל מסתבר שהמרשלג זה לא רק מרציפן.
ואם זה מרציפן, אז גם אפשר להכין אותו בבית.
לא רק שאפשר להכין אותו בבית, בעזרת תערובת גאונית שנקראת "מרציפן - כל אחד יכול", אלא גם אפשר להכין מהתערובת הזו עוגה בכלום זמן ומאמץ.

בשקית ישנה תערובת להכנה מהירה, שמורכבת מ- 50% שקדים.
בשביל להכין מרציפן אמיתי, כל מה שצריך זה להוסיף 2 כפות מים, וללוש היטב ביד.
קלי קלות, ממש ככה.
גלגלתי את המרציפן שהכנתי, ולקחתי הביתה.
אלחנן איכלברג, מנכ"ל המרשלג, נתן לנו לטעום עוגת מרציפן שהוכנה מהתערובת הזו.
האמת? טעימה ממש.
מבחינת הכנה, 5 דקות עבודה. אולי פחות.
זה יהיה עוול לא לשתף אתכם :)

מתכון לעוגת מרציפן של המרשלג

מרכיבים
2 שקיות אבקת "מרציפן - כל אחד יכול"
5 ביצים
1 כפית אבקת אפייה
גרידת תפוז (מומלץ, לא חובה)
הוראות
מחממים תנור ל-170 מעלות.
ממלאים קערת ערבול באבקות המרציפן. מוסיפים את שאר המרכיבים, ומערבלים לתערובת חלקה.
מעבירים את הבלילה החלקה לתוך תבנית האפייה המועדפת עליכם (בהמרשלג ממליצים על תבנית סיליקון מעוצבת).
אופים 10 דקות בטמפ' 170, ואז עוד 45 דקות בטמפ' של 120 מעלות. 
בודקים עם קיסם שיצא יבש.
מצננים, מפרידים מהתבנית. 
בוזקים אבקת סוכר לפני ההגשה.
נשאר רק להתענג :)
חוץ מתערובת המרציפן המופלאה, הוצגו לנו מוצרים אחרים ונפלאים של המרשלג:
אבקת להכנת מקרונים (כל אחד יכול, כן?), אבקה להכנת מרנג, אבקת רויאל אייסינג.

״מרנג - כל אחד יכול״

תערובת להכנת פשוטה וקלה של מרנג. כל שיש לעשות הוא להוסיף מי ברז, להקציף ולזלף. 
לא צריך להפריד ביצים. התערובת עשויה מביצים מפוסטרות, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל. 
לערכה מצורפת שקית זילוף איכותית המתאימה להכנת נשיקות וכבסיס לקינוחים ולציפוי פאי ועוגות.

מקרונים - כל אחד יכול

הכנת מקרונים מפחידה את רוב חובבי האפייה.
בדיוק בשביל זה הומצא הפיתוח הגאוני הזה של המרשלג.
משקית אחת מכינים כ-20 זוגות מקרונים, בצורה הכי קלה שיש.
מה צריך?
250 גרם תערובת "מקרון - כל אחד יכול"
50 גרם מים מהברז
הוראות הכנה
מכוונים תנור למצב טורבו ומחממים מראש ל- 130 מעלות.
מעבירים את התערובת לקערת מערבל.
מחממים את המים לחום של 50 מעלות (כ- 15 שניות במיקרו) ומוסיפים לקערה.
מערבלים מספר שניות במהירות איטית עם וו "גיטרה" עד שהאבקה תיבלע במים וממשיכים בערבול במהירות בינונית למשך 4 דקות לקבלת תערובת תפוחה ואחידה.
ממלאים את שקית הזילוף המצורפת בתערובת. בעזרת מספריים גוזרים את פתח היציאה כך שייווצר חור של כ- 1 ס"מ או לחילופין משתמשים בצנתר מס` 10.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מזלפים עיגולים בקוטר של כ- 2.5 ס"מ ומשאירים מרווחים של 2 ס"מ ביניהם.
מכניסים את התבנית למרכז התנור החם ואופים 22 דקות.
מוציאים מיד מהתנור ונותנים למקרונים להתקרר לגמרי.
משחררים מנייר האפייה וממלאים במילוי הרצוי.
שומרים במקרר.
באתר של המרשלג אפשר למצוא מגוון מליות למקרונים.
אפשר להוסיף למקרון הלבן צבע מאכל ג'ל, ולהכין מקרון בצבע שמתחשק, בכל גוון אפשרי. תענוג!
מוצר נוסף מעולה הוא מאסטר רויאל אייסינג.
מאסטר רויאל אייסינג הינה אבקה מוכנה "בין רגע" לזיגוג , ציפוי, כיתוב וקישוט עוגות, קאפקייקס עוגיות וכמובן בצק סוכר וליצירת מגוון בלתי מוגבל של יצירות אומנות אכילות.
למדנו לעבוד עם הרויאל אייסינג, רק מוסיפים מים לאבקה והיא מוכנה. 
המומחית לעיצוב עוגות בצק סוכר, תמר רגב מ"תמר על ההר", לימדה אותנו לעבוד עם רויאל אייסינג ועם בצק סוכר. 

 רויאל אייסינג מגיע בצבעים רבים, ואפשר להכין איתו יצירות משגעות!

הייתה סדנה טעימה ומקסימה במיוחד :)


מאיפה הכל התחיל?
אמי המרשלג והני איכלברג – האימהות המייסדות של המרשלג, הגו, ניסו וייצרו שוקולדים ומרציפנים בשנות ה-50 של המאה הקודמת, כמיטב המסורת הייקית ולרוב - על פתיליה קטנה במטבח צר.
הכי מרגש בסדנה היה הספר הזה, ספר מתכונים משפחתי של משפחות המייסדים.
איזו מזכרת נפלאה.

מומלץ לבקר באתר של המרשלג, חוויה צבעונית מובטחת!


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?