דלג לתוכן הראשי

אוזני המן מלוחות עם תרד וריקוטה. מי אמר שחייבים מתוק?






אוזני המן מלוחות עם תרד וריקוטה
22-25 אזני המן עם קורצן בקוטר 9 ס"מ


חומרים
לבצק
350 גרם קמח (כ-2.5 כוסות)
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
250 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לחתיכות של מקסימום 1x1 ס"מ
70 מ"ל מים קרים (כ-1/3 כוס)


למלית
5 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני קצוץ
300 גרם עלי תרד קצוצים וסחוטים מנוזלים
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
250 גרם גבינת ריקוטה
2 כפות קמח
1 ביצה


לציפוי
שומשום שחור ושומשום לבן מעורבבים

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה
בצק פריך
שמים במעבד המזון את הקמח, המלח והסוכר, ומערבבים טיפה בפולסים קצרים.
מוסיפים את החמאה, מערבבים בפולסים עד שהבצק הופך לפירורים.
מוסיפים את המים, וברגע שהבצק כמעט מתאחד, מפסיקים את הפעולה.
עיבוד יתר של בצק פריך פוגע בפריכותו ולכן יש להפסיק בזמן.
מוציאים מהמעבד, הופכים לכדור, משטחים טיפה לדיסקית, ועוטפים בניילון נצמד.
מכניסים ישר למקרר, לחצי שעה עד שעה.
אם תראו נקודות חמאה לבנות - זה בסדר, ככה זה צריך להיות.
הסוד של בצק פריך הוא קור (אפשר להכניס את החמאה לפריזר לעשר דקות לפני העבודה), ועיבוד מהיר.
שני אלו יבטיחו תוצאה נהדרת :)

מלית
במחבת עמוקה מחממים את השמן, ומזהיבים את הבצל והשום.
מוסיפים את התרד, מערבבים כדקה.
מוסיפים את התבלינים (מלח, פלפל, מעט מוסקט).
מערבבים כמה דקות על אש בינונית, עד שהתרד מזהיב.
טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לקערה ומחכים שיתקרר מעט.
בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים (ריקוטה, קמח, ביצה).
מעבירים את תערובת התרד לתערובת הגבינות, מערבבים עד לאיחוד מלא.

הרכבת המנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מקמחים בעדינות את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ.
קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-9 ס"מ באמצעות קורצן או כוס.
מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, ומקפלים לאוזן המן.
מניחים בתבנית עם נייר אפייה את כל אוזני ההמן המוכנות.
מברישים את אוזני ההמן בביצה הטרופה, ומפזרים שומשום בשני צבעים.
אופים עד שמזהיבות, משהו כמו 15-20 דקות, תלוי בתנור כמובן.



פורים שמח!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.