דלג לתוכן הראשי

אוזני המן מלוחות עם תרד וריקוטה. מי אמר שחייבים מתוק?






אוזני המן מלוחות עם תרד וריקוטה
22-25 אזני המן עם קורצן בקוטר 9 ס"מ


חומרים
לבצק
350 גרם קמח (כ-2.5 כוסות)
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
250 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לחתיכות של מקסימום 1x1 ס"מ
70 מ"ל מים קרים (כ-1/3 כוס)


למלית
5 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני קצוץ
300 גרם עלי תרד קצוצים וסחוטים מנוזלים
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
250 גרם גבינת ריקוטה
2 כפות קמח
1 ביצה


לציפוי
שומשום שחור ושומשום לבן מעורבבים

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה
בצק פריך
שמים במעבד המזון את הקמח, המלח והסוכר, ומערבבים טיפה בפולסים קצרים.
מוסיפים את החמאה, מערבבים בפולסים עד שהבצק הופך לפירורים.
מוסיפים את המים, וברגע שהבצק כמעט מתאחד, מפסיקים את הפעולה.
עיבוד יתר של בצק פריך פוגע בפריכותו ולכן יש להפסיק בזמן.
מוציאים מהמעבד, הופכים לכדור, משטחים טיפה לדיסקית, ועוטפים בניילון נצמד.
מכניסים ישר למקרר, לחצי שעה עד שעה.
אם תראו נקודות חמאה לבנות - זה בסדר, ככה זה צריך להיות.
הסוד של בצק פריך הוא קור (אפשר להכניס את החמאה לפריזר לעשר דקות לפני העבודה), ועיבוד מהיר.
שני אלו יבטיחו תוצאה נהדרת :)

מלית
במחבת עמוקה מחממים את השמן, ומזהיבים את הבצל והשום.
מוסיפים את התרד, מערבבים כדקה.
מוסיפים את התבלינים (מלח, פלפל, מעט מוסקט).
מערבבים כמה דקות על אש בינונית, עד שהתרד מזהיב.
טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לקערה ומחכים שיתקרר מעט.
בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים (ריקוטה, קמח, ביצה).
מעבירים את תערובת התרד לתערובת הגבינות, מערבבים עד לאיחוד מלא.

הרכבת המנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מקמחים בעדינות את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ.
קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-9 ס"מ באמצעות קורצן או כוס.
מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, ומקפלים לאוזן המן.
מניחים בתבנית עם נייר אפייה את כל אוזני ההמן המוכנות.
מברישים את אוזני ההמן בביצה הטרופה, ומפזרים שומשום בשני צבעים.
אופים עד שמזהיבות, משהו כמו 15-20 דקות, תלוי בתנור כמובן.



פורים שמח!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?