דילוג לתוכן הראשי

אוזני המן מלוחות עם תרד וריקוטה. מי אמר שחייבים מתוק?






אוזני המן מלוחות עם תרד וריקוטה
22-25 אזני המן עם קורצן בקוטר 9 ס"מ


חומרים
לבצק
350 גרם קמח (כ-2.5 כוסות)
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
250 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לחתיכות של מקסימום 1x1 ס"מ
70 מ"ל מים קרים (כ-1/3 כוס)


למלית
5 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני קצוץ
300 גרם עלי תרד קצוצים וסחוטים מנוזלים
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
250 גרם גבינת ריקוטה
2 כפות קמח
1 ביצה


לציפוי
שומשום שחור ושומשום לבן מעורבבים

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה
בצק פריך
שמים במעבד המזון את הקמח, המלח והסוכר, ומערבבים טיפה בפולסים קצרים.
מוסיפים את החמאה, מערבבים בפולסים עד שהבצק הופך לפירורים.
מוסיפים את המים, וברגע שהבצק כמעט מתאחד, מפסיקים את הפעולה.
עיבוד יתר של בצק פריך פוגע בפריכותו ולכן יש להפסיק בזמן.
מוציאים מהמעבד, הופכים לכדור, משטחים טיפה לדיסקית, ועוטפים בניילון נצמד.
מכניסים ישר למקרר, לחצי שעה עד שעה.
אם תראו נקודות חמאה לבנות - זה בסדר, ככה זה צריך להיות.
הסוד של בצק פריך הוא קור (אפשר להכניס את החמאה לפריזר לעשר דקות לפני העבודה), ועיבוד מהיר.
שני אלו יבטיחו תוצאה נהדרת :)

מלית
במחבת עמוקה מחממים את השמן, ומזהיבים את הבצל והשום.
מוסיפים את התרד, מערבבים כדקה.
מוסיפים את התבלינים (מלח, פלפל, מעט מוסקט).
מערבבים כמה דקות על אש בינונית, עד שהתרד מזהיב.
טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לקערה ומחכים שיתקרר מעט.
בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים (ריקוטה, קמח, ביצה).
מעבירים את תערובת התרד לתערובת הגבינות, מערבבים עד לאיחוד מלא.

הרכבת המנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מקמחים בעדינות את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ.
קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-9 ס"מ באמצעות קורצן או כוס.
מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, ומקפלים לאוזן המן.
מניחים בתבנית עם נייר אפייה את כל אוזני ההמן המוכנות.
מברישים את אוזני ההמן בביצה הטרופה, ומפזרים שומשום בשני צבעים.
אופים עד שמזהיבות, משהו כמו 15-20 דקות, תלוי בתנור כמובן.



פורים שמח!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

אסאדו מפורק בטעמי ברביקיו. עונג שמתפרק מהעצם, בבאן מאודה.

אסאדו מפורק, בצליה ארוכה בתנור. מתכון שלא תפסיקו להכין ולזלול! השבוע התחשק לי באן עם בשר.  כמו תמיד, אסאדו שמנמן ורך עושה לי טוב בנשמה. החלטתי להכין באן עם אסאדו מפורק, רק חיפשתי לגוון את התיבול שיתאים לי יותר לבאן. בדר"כ אני מכינה אסאדו בתנור, עם ירקות שורש, ובא לי לגוון. הרעיון תמיד אותו רעיון. בצל, בשר, ירקות, ולתנור. אתם יודעים שאני אוהבת לחפש מתכונים בבלוגים, מעבר למתכונים שאני מכינה שהם "שלי", אז פה אני צריכה לציין שהמתכון לאסאדו המפורק התבסס על מתכון מהבלוג של לימור לניאדו תירוש, "מטבח מקומי". כמובן שכמו תמיד, כיוונתי לטעמים שלי, עם הטריקים שלי, וקיצורי הדרך, הורדתי והוספתי, אבל זה כיף לקבל השראה מבלוגים אחרים. אחרי שרבים מכם ביקשו את המתכון, אז בבקשה, באהבה. כמובן שגם את הבאן הכנתי בעצמי, אני מאד אוהבת את הלחמניות המאודות האלו. הכנתי קצת יותר מק"ג אסאדו, כי זה היה מיועד לבאן, אבל תאמינו לי, עדיף להכין לפחות 2 ק"ג, זה מתחסל מהר, במיוחד שחלק נכבד זה עצם. טיפ: אני מבקשת מהקצב לפרוס את רצועות האסאדו לחלקים באורך 15-20 ס"מ בערך, ככה הם נכנסים

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.