דלג לתוכן הראשי

אסייאתי, מקסיקני, תאילנדי וישראלים נפגשים לארוחת בוקר בריאה.



יש מקומות כאלו, שאני תמיד נהנית לחזור אליהם.
נכון, אני אוהבת לגוון, להתנסות, לטעום דברים חדשים, ובכל זאת, יש מקומות שכיף לחזור אליהם, פינות החמד שלי, אני קוראת להם.
אלו שתמיד מוצלח בהם, שמצליחים למרות הכל לשמור על יציבות ברמת האוכל והשירות, ושמספקים לי חוויה טובה, פעם אחר פעם.

אחד מאלו הוא קפה לואיז.
קיץ 2018 עוד לא נגמר, ותפריט הקיץ של קפה לואיז בעיצומו.
אני אוהבת את קפה לואיז. שנים על גבי שנים שאני מבקרת בסניף ברמת החייל, ותמיד נהנית מהאוכל המיוחד, המפתיע, יש שיגידו מוזר לעיתים, אבל כולם יסכימו: בריא.


השף אוהד קורי, שף הבית של רשת קפה לואיז, יצר תפריט קיץ עשיר ומגוון בהשראת טעמים מרחבי העולם שקיבלו את הטוויסט של קפה לואיז, וביניהם: המטבח האסייתי, המקסיקני, התאילנדי וכמובן הישראלי שלנו, שבואו נודה, אנחנו ממש  אוהבים.
יש בתפריט הקיץ מבחר גדול של מנות בריאות, מנות power bowl, עוף ודגים, שייקים בטעמים חדשים ומרעננים לקיץ, וקינוחים, כמובן.
הלחם של לואיז מגיע עם שלושה מטבלים:
ממרח חצילים ועגבניות, ממרח שום וממרח עגבניות וקלמטה.
מגיע כג'בטה, אפשר להחליף לחמניה עם טף ללא גלוטן.
טרנד ה-BOWL לא פוסח גם על המנות של לואיז.
בול מוזלי סברס, קערה מרעננת ובריאה, שמכילה יוגורט בקר עם סברס ומעל הגרנולה של לואיז, גוג'י ברי, פולי קקאו כתושים ופירות העונה.
מוגש עם ממתיק לבחירה אגבה / דבש מלכות / סילאן
באופן אישי אני פחות מתחברת לקערות, אבל לחובבי הז'אנר זו קערה מדליקה, צבעונית, ובלי ספק - בריאה.
פלאפל אורגני מונח על מצע של מלפפון, עגבניה, כרוב, גזר, בצל ופטרוזיליה
עם טופינג של טחינה.
מנה חדשה וכיפית, ובלואיז כמו בלואיז, גם מנת הפלאפל מספקת ערכים תזונתיים מלאי בריאות.
חצאי ארטישוק א-לה רומנה צרובים על הפלנצ'ה עם גרגירי חומוס, מונחים
על לאבנה בקר עם סלסה עגבניות ושמן מורינגה פטרוזיליה.
מנה שאני עפה עליה, מאד מאד טעימה, מבחינתי שלוש צלחות כאלו - ואני מסודרת, לא צריכה כלום יותר :)
השילוב בין החומוס ללבאנה, עם הארטישוקים הנהדרים - מושלם.
לביבות בטטה עם דגנים, מונחות על חסה, בצל ירוק ופטרוזיליה עם בלסמי
מצומצם ונגיעות של ממרח פסטו
למנה הזו התחברתי פחות, אולי המרקם, שיחסית ללביבות הביתיות שלי קצת עמוס יותר בגלל הדגנים, אבל המנה טובה ומשביעה.
הזמנתי מיץ ירוק, שהרי לואיז ידועה במיצים הבריאים והנהדרים שלה, ובשייקים מהאגדות.
תפוח, מלפפון, סלרי ונענע - נפלא.
בקטגוריית הסלטים טעמתי סלט תאילנדי עוף בסאטה בוטנים (מגיע גם בגרסת טופו).
בטטה אפויה, בצל ירוק, צ'ילי גרוס וחזה עוף / טופו מונחים על כרוב, גזר,
חסה, נבטים סיניים וסלק בתיבול סאטה בוטנים.
אחלה סלט, אבל ממש.
המון דברים בריאים, טעימים, ובהחלט יכול לשמש כמנה עיקרית טובה.
את המנה הבאה הוציא אלינו קורי, שף הרשת, שנמצא בקפה לואיז מאז הקמתו.
קורי הוא פריק בריאות, וככזה, זה בא לידי ביטוי במנות ובחומרי הגלם.
בין כל הקערות אפשר למצוא גם קערה שמתאימה לתזונת פליאו, Paleo power bowl.
תפריט ה-POWER BOWL מגוון, אני לא טעמתי, כפי שאמרתי קודם, אני פחות אוהבת את הקונספט, ולכן גם אין לי דעה על הקערות עם המרכיבים המגוונים והצבעוניים.
אם שאלתם את עצמכם מי עומדת מאחורי קורי, הרי שזו דפנה הכהן, מייסדת הרשת.
מנת שווארמה פרגית בתיבול כורכום, קארי וכמון, מגולגלת בטורטיה עם גוואקמולי, טחינה, עגבנייה, בצל סגול ופרוסות קקטוס נפוליטוס כבוש, התגלתה כמנה מאד טובה, מתובלת כהלכה, מעניינת ומשביעה.
וכן, גם אני עשיתי גוגל על "קקטוס נפוליטוס".
נפוליטוס הוא קקטוס עם עלים אכילים, הנקרא גם נופאל או נופאליטוס. עלי הנפוליטוס כמעט ולא מכילים קוצים, את העלים אוכלים כאשר הם צעירים.
נו, שוב למדתי משהו :)

כמו תמיד, אי אפשר בלי קפה בסוף.
קר או חם?
אתם תחליטו :)
בגזרת הקינוחים טעמתי את הקינוח החדש, קראק פאי.
פאי אמריקאי קלאסי העשוי מעוגיות שיבולת שועל וקציפה קטיפתית מתוקה, שהוגש עם כדור גלידת וניל צרפתי.
ותיזהרו, הוא ממכר!

ואם בא לכם אוכל טוב, בריא, טעים ומלא באהבה - לואיז.
מבחינתי תמיד נעים לחזור אליו, גם אחרי 10 שנים שאני מבקרת בו.




סניפים:
קפה לואיז - דרורים
מושב בני דרור, קניון דרורים 
טלפון: 09-9741023


קפה לואיז - רמת השרון
סוקולוב 36, רמת השרון 
טלפון: 03-5476262


קפה לואיז - תל אביב, רמת החייל
הרוגי מלכות 11, רמת החייל |
טלפון: 03-6492000


קפה לואיז - רחובות
אופנהיימר 10 פארק המדע, קומת הגג
טלפון: 08-6652999





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?