דילוג לתוכן הראשי

אסייאתי, מקסיקני, תאילנדי וישראלים נפגשים לארוחת בוקר בריאה.



יש מקומות כאלו, שאני תמיד נהנית לחזור אליהם.
נכון, אני אוהבת לגוון, להתנסות, לטעום דברים חדשים, ובכל זאת, יש מקומות שכיף לחזור אליהם, פינות החמד שלי, אני קוראת להם.
אלו שתמיד מוצלח בהם, שמצליחים למרות הכל לשמור על יציבות ברמת האוכל והשירות, ושמספקים לי חוויה טובה, פעם אחר פעם.

אחד מאלו הוא קפה לואיז.
קיץ 2018 עוד לא נגמר, ותפריט הקיץ של קפה לואיז בעיצומו.
אני אוהבת את קפה לואיז. שנים על גבי שנים שאני מבקרת בסניף ברמת החייל, ותמיד נהנית מהאוכל המיוחד, המפתיע, יש שיגידו מוזר לעיתים, אבל כולם יסכימו: בריא.


השף אוהד קורי, שף הבית של רשת קפה לואיז, יצר תפריט קיץ עשיר ומגוון בהשראת טעמים מרחבי העולם שקיבלו את הטוויסט של קפה לואיז, וביניהם: המטבח האסייתי, המקסיקני, התאילנדי וכמובן הישראלי שלנו, שבואו נודה, אנחנו ממש  אוהבים.
יש בתפריט הקיץ מבחר גדול של מנות בריאות, מנות power bowl, עוף ודגים, שייקים בטעמים חדשים ומרעננים לקיץ, וקינוחים, כמובן.
הלחם של לואיז מגיע עם שלושה מטבלים:
ממרח חצילים ועגבניות, ממרח שום וממרח עגבניות וקלמטה.
מגיע כג'בטה, אפשר להחליף לחמניה עם טף ללא גלוטן.
טרנד ה-BOWL לא פוסח גם על המנות של לואיז.
בול מוזלי סברס, קערה מרעננת ובריאה, שמכילה יוגורט בקר עם סברס ומעל הגרנולה של לואיז, גוג'י ברי, פולי קקאו כתושים ופירות העונה.
מוגש עם ממתיק לבחירה אגבה / דבש מלכות / סילאן
באופן אישי אני פחות מתחברת לקערות, אבל לחובבי הז'אנר זו קערה מדליקה, צבעונית, ובלי ספק - בריאה.
פלאפל אורגני מונח על מצע של מלפפון, עגבניה, כרוב, גזר, בצל ופטרוזיליה
עם טופינג של טחינה.
מנה חדשה וכיפית, ובלואיז כמו בלואיז, גם מנת הפלאפל מספקת ערכים תזונתיים מלאי בריאות.
חצאי ארטישוק א-לה רומנה צרובים על הפלנצ'ה עם גרגירי חומוס, מונחים
על לאבנה בקר עם סלסה עגבניות ושמן מורינגה פטרוזיליה.
מנה שאני עפה עליה, מאד מאד טעימה, מבחינתי שלוש צלחות כאלו - ואני מסודרת, לא צריכה כלום יותר :)
השילוב בין החומוס ללבאנה, עם הארטישוקים הנהדרים - מושלם.
לביבות בטטה עם דגנים, מונחות על חסה, בצל ירוק ופטרוזיליה עם בלסמי
מצומצם ונגיעות של ממרח פסטו
למנה הזו התחברתי פחות, אולי המרקם, שיחסית ללביבות הביתיות שלי קצת עמוס יותר בגלל הדגנים, אבל המנה טובה ומשביעה.
הזמנתי מיץ ירוק, שהרי לואיז ידועה במיצים הבריאים והנהדרים שלה, ובשייקים מהאגדות.
תפוח, מלפפון, סלרי ונענע - נפלא.
בקטגוריית הסלטים טעמתי סלט תאילנדי עוף בסאטה בוטנים (מגיע גם בגרסת טופו).
בטטה אפויה, בצל ירוק, צ'ילי גרוס וחזה עוף / טופו מונחים על כרוב, גזר,
חסה, נבטים סיניים וסלק בתיבול סאטה בוטנים.
אחלה סלט, אבל ממש.
המון דברים בריאים, טעימים, ובהחלט יכול לשמש כמנה עיקרית טובה.
את המנה הבאה הוציא אלינו קורי, שף הרשת, שנמצא בקפה לואיז מאז הקמתו.
קורי הוא פריק בריאות, וככזה, זה בא לידי ביטוי במנות ובחומרי הגלם.
בין כל הקערות אפשר למצוא גם קערה שמתאימה לתזונת פליאו, Paleo power bowl.
תפריט ה-POWER BOWL מגוון, אני לא טעמתי, כפי שאמרתי קודם, אני פחות אוהבת את הקונספט, ולכן גם אין לי דעה על הקערות עם המרכיבים המגוונים והצבעוניים.
אם שאלתם את עצמכם מי עומדת מאחורי קורי, הרי שזו דפנה הכהן, מייסדת הרשת.
מנת שווארמה פרגית בתיבול כורכום, קארי וכמון, מגולגלת בטורטיה עם גוואקמולי, טחינה, עגבנייה, בצל סגול ופרוסות קקטוס נפוליטוס כבוש, התגלתה כמנה מאד טובה, מתובלת כהלכה, מעניינת ומשביעה.
וכן, גם אני עשיתי גוגל על "קקטוס נפוליטוס".
נפוליטוס הוא קקטוס עם עלים אכילים, הנקרא גם נופאל או נופאליטוס. עלי הנפוליטוס כמעט ולא מכילים קוצים, את העלים אוכלים כאשר הם צעירים.
נו, שוב למדתי משהו :)

כמו תמיד, אי אפשר בלי קפה בסוף.
קר או חם?
אתם תחליטו :)
בגזרת הקינוחים טעמתי את הקינוח החדש, קראק פאי.
פאי אמריקאי קלאסי העשוי מעוגיות שיבולת שועל וקציפה קטיפתית מתוקה, שהוגש עם כדור גלידת וניל צרפתי.
ותיזהרו, הוא ממכר!

ואם בא לכם אוכל טוב, בריא, טעים ומלא באהבה - לואיז.
מבחינתי תמיד נעים לחזור אליו, גם אחרי 10 שנים שאני מבקרת בו.




סניפים:
קפה לואיז - דרורים
מושב בני דרור, קניון דרורים 
טלפון: 09-9741023


קפה לואיז - רמת השרון
סוקולוב 36, רמת השרון 
טלפון: 03-5476262


קפה לואיז - תל אביב, רמת החייל
הרוגי מלכות 11, רמת החייל |
טלפון: 03-6492000


קפה לואיז - רחובות
אופנהיימר 10 פארק המדע, קומת הגג
טלפון: 08-6652999





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.